Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX-550 czy AX-590???

Fallout

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaka jest roznica miedzy tymi wzmakami? AX-550 byl robiony w Japoni a AX-590 w Malaysia'i (tak przynajmniej pisze na tylnej etykiecie wzmacniacza) Czy to ma jakis znaczacy wplyw na jakos tego wzmaka. Co prawda jest to wyzsza seria, nie duzo ale wyzsza wiec teoretycznie powinno to grac lepiej, ale jak jest w praktyce. Czy AX-590 tez ma kondy ELNA FOR AUDIO GOLD 12 000 uF ???

Moze troche namotalem, ale mam nadzieje ze mnie ktos zrozumie:) Jesli Ktos cos wie to prosze o opinie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/18809-yamaha-ax-550-czy-ax-590/

Pomiędzy nimi jest różnica w brzmieniu. 590 mam w domu. 550 słuchałem lata temu, więc lepiej bym nie przywoływał jakichś kategorycznych sądów z przeszłości. Jeśli dobrze pamiętam, to 550 miała bardziej "nalany" bas, którego zresztą było więcej, a sam wzmacniacz miał nad nim mniejszą kontrolę. Brzmienie było też "cieplejsze". Ale to przywołanie wrażeń sprzed wielu, wielu lat (8-9). Malezją się nie przejmuj. Moja 590 przetrwała ze mną kawał czasu bez usterek, nawet potencjometr nie trzeszczy. W sumie wymieniłem, bo chciałem coś nowego.

czesc, jakby sie tobie udalo porownac gdzies te dwa sprzety bylbym wdzieczny za opinie, gdyz sam zamierzam w niedlugim czasie jeden z tych dwoch wzmacniaczy nabyc. chyba, ze nazbieram troszke wiecej kasy kupie ax-870 (ach ta czarna klapka)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.