Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil GTC 17/50 - gdzie kupię?

wojtekitek

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam z góry za bardzo osobisty temat , ale własnie rozwaliłem wymieniony w temacie głośnik przy końcowych pracach nad moimi kolumnami i sie nieźle podłamałem:(. Pilnie potrzebuje go nabyc . Może ktoś pomoże?

GTC 17/50 8ohm (polipropylen, fioletowy)

Pozdrawiam

Wojtek

https://www.audiostereo.pl/topic/18804-tonsil-gtc-1750-gdzie-kupi%C4%99/

co to za fanzolenie że zwrotka i buda taka sama :) bzdury aż strach pomyśleć! Wojtek postaraj sie o kupno tego tonsila bo inaczej trzeba zwrotke przerabiac (cale pomiary pójdą w plecy itp) . Nie ma takiej zmiany ot tak sobie! Szkoda że stalo sie to tak nagle (zaraz jak przyszly moje zwrotki ...) no ale co zrobic. Bez pomiarów sie nie obędzie chyba że chcesz mieć gównograje. Dzwoniles do tego Rybnika czy Wodzislawia? Albo do Wieszczecinskiego czy jakos tak :P ?

Z hurtowni "Alex Elektronic" z bodajże Bytomia czy Będzina( miła pani z tonsila powiedziała mi ze Alex Electronic nabyło trochę tego - obecnie już nie mają- a wtedy kupiłem je u nich , i to tanio). Qubric pomóż mi jedną sztukę znaleźć :)

Pozdrawiam

Wojtek

Ha!, zadzwonił do mnie pan z hurtowni www.wieszeczinski.pl i powiedział ze w fabryce mają ten głośnik. MOze cena troche chora w porównaniu z tym ile kiedyś za niego płaciłem (49zł a teraz ponad 70) ..ale zawsze to taniej niż dwa głośniki .... Idę kombinować kasę ..:)

Pozdrawiam Was i dzięki Ci Gyver za pomoc.

Ale ja lewy jestem ostatnio . zły ardes hurtowni ..poprawny :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Witam,

To mój pierwszy wpis w tej zakładce :-)

Chciałbym podpiąć się do wątku z tym, że szukam wysokotonówki GTC 7/50.

Potrzebuję pary do modernizacji moich starusieńkich Tonsili Space86. Reszta, czyli niskotonowy i średniotonowy będą niezmienione ale na membranach z STX.

Szukałem wszędzie po necie tych wysokotonówek i niestety nigdzie nie ma :-(

Proszę bardzo o pomoc doświadczonych kolegów z DIY, sam jestem zielony, to będą moje pierwsze kolumny w których zamierzam grzebać :-)

Czy ewentualnie istnieje jakaś alternatywa dla tych GTC 7/50, jakby nie dało się ich już dostać ? Co w zamian ?, oczywiście w rozsądnej cenie :-)

Bardzo dziękuję za każdą poradę.

Michał

I love the sound of crashing guitars

GDWK 7/50 lub 7/50/19

Są na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i pewnie u wieszczecinskiego będą.

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...

Odświeżam temat.

Szwagier spalił midwoofery jak w temacie w Missionach serii 700 i zastanawiam się czy można je zastąpić dostępnymi w protonsilu przetwornikami GTC 17/40 bez potrzeby modyfikowania zwrotnicy?

McGyver, 1 Sty 2009, 23:45

>Daj linka, obejrzy się.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver, 1 Sty 2009, 23:49

>Raczej da się, ale nic sobie za to nie dam obciąć ;-)))

>A chcą za niego ile?

Dzięki za szybką reakcję. Co do ceny to życzą sobie 85zł/szt.

Widziałem, że wyżej w tym wątku wspominałeś coś jeszcze o innej alternatywie - bliźnacze przetworniki Heco i Magnata. Można je gdzieś dostać w rozsądnej cenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.