Skocz do zawartości
IGNORED

Eltax Univers czy Discovery???????????

Alicja

Rekomendowane odpowiedzi

...zgodzę się z przedmówcą... sam mam Eltaxy Discovery i Y. 450... i powiem, że do tego zestawu całkiem wystarczą. Jeśli chodzi o kino domowe i słuchanie muzyki to jest znaczna różnica i na ten temat już była mowa.

Jak sam kupowałem to chciałem zestaw kina dom., a nie zestaw do słuchania muzyki.

Yamaha bardzo dobrze sobie radzi z dźwiekiem kina domowego przy tym zestawie kolumn+sub.

Muzyka?.... hmm.... ojjj wiele do życzenia. Zestaw kina dom. nie nadaje się do słuchania muzyki... przynajmniej na przyzwoitym poziomie (przyzwoity poziom to oczywiście rzecz gustu).

Pozdrawiam;)

oba te zestawy grają niemalże identycznie i nie sądzę aby udało ci się wyłapać istotną dla ucha różnicę. Sugeruj sie raczej wyglądem danego zestawu. Ja osobiście widziałem swego czasu zestaw discowery (kolor szary z szrymi maskownicami) oraz wiśnia z czarną maskownicą. Wisnia wyglądała jak z bajki, natomiast szare pozostawiały delikatnie mówiąc wiele oj wiele do zyczenia jesli chodzi oczywiscie o jakosc wykonania i wykonczenia.

Co do tego ze do kina wystarczy to sie zgadzam. Ja osobiscie nie jestem audiofilem i nie mam zbyt wielkich wymagań (oczywiscie biorąc pod uwage to na co mnie stac) ale i w kinie domowy juz zaczynam zauważac pewien niedostyt w dzwięku przede wszystkim z głośnika centralnego!!

Alicjo słuchałem u kolegi tych Eltaxów z Y450 i uważam że nie są nalepszym rozwiązaniem nawet za darmo (ale to jest moja prywatna opinia). Może coś takiego jak na zdjęciach poniżej 1500zł bez SUB-a, gra na pewno duzo lepiej. Jeżeli jednak uważasz że nie masz żadnej alternatywy i moga byc tylko i wyłacznie Discowery... To wybierz te które bardziej Ci się podobają z wyglądu, róznicy nie usłyszysz :-)

pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3443-100006317 1170270208_thumb.jpg

post-3443-100006318 1170270207_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.