Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do 800zł

krzysztof

Rekomendowane odpowiedzi

...tak jak w temacie jaki kupić wzmacniacz do 800zł . zleży mi na dobrym stereo i mocnym basie . trafia mi się nowy Onkyo TX 82 11 co o tym sądzicie.obecnie mam yamaszkę rxv 350 którą chcę sprzedać i odrobić zaległości w słuchaniu muzy w STEREO. dziękuję i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/18688-wzmacniacz-do-800z%C5%82/

krzysztof

Proponowany CA A500 to przeciętnota.

Za mniejsze pieniądze można znalezć duuużo lepsze piecyki,jak chociażby te dwa Cyruski:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kup sobie Denona PMA 1060, jak zależy Ci na pilocie to bierz PMA 980R albo PMA 1080R. Wydasz ok 600-700 zł za idealnie utrzymany i na pewno nie pożałujesz. Ja miałem parę klocków i teraz mam 1080 i jest naprawdę ok.

O Cyrusach tu już było na forum i najlepiej wrzuć do wyszukiwarki. One w tej cenie chodzą (nowsze oczywiście drożej ale idzie o te). Czy warte zainteresowania są akurat te dwa egzemplarze, to nie wiem, tu trzeba rozeznać się co do ich stanu. Ale na pewno warto Cyrusa rozważyć, biorąc pod uwage jaką się cieszy opinią.

warto jeszcze (oprócz wspomnianych denonków, przyczym radzę w opcji bez pilota) rozglądnąć się za marantz pm 80, ewentualnie pm 50.... optymalnie byłoby pm 75 jednak tego to raczej nigdzie nie znajdziesz, bo to limitowana seria i trudno go dostać (ja go szukam już kilka miesięcy - i nic....)

Matdb - PM75 to potężny piec z bardzo wysokiej serii. Sam chcę zapolować na niego albo Denona PM 1560. Powoli i coś dorwę bo mam rodzinę w Niemczech i z Ebayu mogę kupić. Te denony serii 60 bez pilota ponoć grają ciut lepiej ale te z 80 są ładniejsze i lepiej wykonane. Którykolwiek z tych wzmaków Denona to dobra inwestycja i oczywiście PM75 albo kup PM68 i daj to tuningu u McGyvera. Słuchałem takiego piecyka i gra naprawdę o klasę lepiej od seryjnego. Powodzenia w poszukiwaniu.

• 3 tygodnie później...

Witam...kupiłem denona 980R gra bardzo dobrze , trafiony zakup. Ale mam teraz następny problem z zakupem używanego CD do 150 zł . Może fachowcy jeszcze raz by się wypowiedzieli i trafnie mi doradzili co kupić ? za co z góry dziękuję . pozdrawiam

....520 zł kupiony w komisie .był taki sam na allegro poszedł za 650 chciałem go kupić ale przy końcu licytacji tak szaleli że nie dopuścili mnie do głosu ...i dobrze. chciałbym jeszcze do tego wzmaka dokupić pilot są na allegro ,ale nie wiem jaki model ! może wiesz jaki to doradż ! ( z tym moim ampli.kina domowego to był straszny niewypał ) pozdrawiam

Krzysztof do PMA-980R oryginalnie był dołączony pilot RC-151. Ja do swojego 1080 dokupiłem RC-185 i działa bez zarzutu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pilot RC-185 pochodzi od tego preampa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Integra Krzysztof to wzmacniacz zintegrowany (taki jaki masz ;)) Więc całość to zestaw lub wieża ;)

A co do CD to może ten:

Ukryta Zawartość

Może i dziadek ale wydaje się porządny.

Ukryta Zawartość

.....no faktycznie ten sony CD jest trochę taki no już nie młody ... chyba mnie to już mocno wciągnęło i myślę już o modelu Marantza CC-65 SE jest na allegro kup teraz w cenie 299zł. co Ty na to!

Hej teraz sobie tu popiszę, widzę że jaro sie udziela także zapytam. Znalazłem to na allego:

denon pma860

Ukryta Zawartość

marantz pm 50

Ukryta Zawartość

Panowi wiem, że polecicie denona:) powiedzcie mi tylko do ilu warto licytowac i jeden i drugi i czy warto tego marantza. Z góry dzieki:))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i jeszcze to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co o tym myslicie???

Ukryta Zawartość

Tak chyba od niedawna daje, ktoś mi pisał na forum, chyba discomaniac, że to niezły sprzęt, w sumie bardziej zależy mi na denonie i już wysłałem do kolesia maila w sprawie tych koncówek mocy, jaro a co powiesz o tym dugim denonie?? 880 to jak rozumie nowszy model, ale wszyscy zgodnie twierdzicie, że 60 grają lepiej. Granica rozsądku przy 860 to 500 czy wyżej???

Zbój nie wiem ile chcesz wydać. 500 - 550 zł za dobrze utrzymane PMA-860 (bez rys, sprawne w 100 % i oryginalne) wydaje mi się do przełknięcia. Ja swojego idealnie utrzymanego PM-66SE sprzedałem za 600 zł plus wysyłka. To da Ci punkt odniesienia może.

Zbój a swoją drogą napisz może do gościa, który sprzedaje PM-68. To juz trzecie wystawienie i już 100 zł taniej. Zaproponuj mu max 700 zł od ręki. To realna wartość tego wzmaka. Może sprzeda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koda jest ok. Za 300 zł jestem gotów założyć się, że nic lepszego nie dostanie sie i to nowego. Ma ładną przestrzeń, niezłe stereo i szybki, mocny i krótki bas. Na razie brak jej wybrzmienia takiego jak ma PMA-1080, ale powoli dojrzewa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.