Skocz do zawartości
IGNORED

Odzyskanie nagrań z pękniętego CD-ka

Nowy2

Rekomendowane odpowiedzi

Przysiadłem dziecku płytę CD z muzyką filmową. Płytka pękła na dwie części. Po uważnym sklejeniu Scotchem całość trzyma się, ale żaden CD tak spreparowanej płyty nie łyka.

Czy jest jakis sposób "uratowania" nagrania i zrzucenia do na CDRW lub kasetę?

Musiałbyś skleić płytkę z idealną precyzją tak żeby laser poruszał się po tej samej ścieżce.Inaczej nie ma możliwości odtworzenia nagrania.

Do tej pory nie udał mi się taki manewr ale może będziesz miał więcej szczęścia.Precyzja,precyzja i jeszcze raz precyzja.

Ps.NO I BROŃ BOŻE NIE WKŁADAJ TEGO DO KOMPUTERA!!!

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Ścieżka na CD ma szerokość pół mikrometra (1/2000 milimetra), odległość między ściezkami wynosi okolo 1.6 mikrometra. Dopóki nie skleisz z taką dokładnością ;-) zapomnij. Czyli żeby nie przedłużać: marsz do sklepu po nową płytę!

Jest taki program EXACT AUDIO COPY - chyba darmowy. Kiedyś czytałem w Enterze recenzję i autor chwalił sie że odzyskał tym programem dane z pękniętej płyty... ale nie wiem czy była ona złamana czy pęknięta częsciowo....

Ja sam używałem tego programu do kopiowania porysowanych płyt CD - potwierdzam że potrafi on czasem pozytywanie zakoczyć !!

Trick mniej więcej polega na tym że algotyrm odczytuje dany fragment ścieżki zadaną ilość razy i porównuje ze sobą jeżeli nie ma różnic to zapisje na dysku jezeli są różnice to ponawia próbę... po wykonaniu okreslonej liczby prób gdy dalej nie może odczytać ścieżki prawidłowo wstawia w to miejsce cisze albo pomija fragment - zaleznie od ustawień.

Jest tam jeszcze wiele innych przydatnych funkcji - polecam.

Program można ściągnąć z netu poszukaj na goglach

Nie twierdze że pomoże - mnie też w kilku przypadkach nie pomógł

Może nie jest to adres do końca właściwy,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale może tu coś Ci podpowiedzą.

Pozdrawiam kaszanka7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

No właśnie, już raz zapłaciłeś za własność intelektualną, kopiuj albo ściągaj z czystym sumieniem.

Albo wymień w sklepie płytę na nową ...ech rozmarzyłem się tylko.

Najlepiej z takiego pracującego dla FBI.

A na poważnie to złamanej płyty domowymi zabiegami nie zreanimujemy. Jedynie tak jak to już ktoś zaznaczył legalnie można sobie zassać kopię z internetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.