Skocz do zawartości
IGNORED

Jestem ZALAMANY :( moze ktos cos doradzi

Cerb

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki za wszystkie wpisy, jutro sproboje ze sluchawkami i sprzetem u kumpla.

Najbardziej zastanawia mnie to ze przy glosnikach komputerowych mam to samo, mozliwe ze to jakis poltergeist u mnie mieszka ;). Jutro odbieram granity pod kolumny, wszystko zrobione na perfekt, nic tylko usiasc i rozkoszowac muzyka a tu taki zonk.

Na pewno nie jest to wina zrodla (chociaz to tez sprawdze), dzis przeczyscilem caly wzmacniacz w srodku (odkurzanie itp.) Co do glosnego sluchania muzyki, to ja naprawde bardzo rzadko slucham z galka volume na godzinie 10. Sama muza tez jest bardzo roznorodna, nie tylko same ciezary.

+ +

+ +

+ +

+ Podpinam sie do watku, bo tez mam bula wielkiego +

+ +

+ +

Moj wzmacniacz radmor 5522b zaczal sie nagle wylaczac. Wygladalo to w ten sposob, ze slucham muzyki, nagle pyka uklad (to chyba jakis zabezpieczajacy, bo jak sie wzmacniacz normalnie wlacza to, najpierw swieci wyswietlacz i dopiero po chwili jest pykniecie, co zalacza koncowke i wzmacniacz gra) i tylko zasilanie jest na wyswietlaczu, a wzmacniacz martwy. Moge go wtedy wlaczac, wylaczac i nie zalacza sie koncowka, czasem sie zalacza, nie ma reguly, czasem jak gra wzmacniacz, to te pykniecie slychac jak skacze, momentalnie wylacza i wlacza koncowke. Najgorsze jest jak wzmacniacz chodzi, nagle sie koncowka wylaczy i po chwili zalaczy i daje piardniecie na kolumny, a boje sie by ich nie uszkodzic, dlatego ostatnio cichutko slucham. I tu nie ma reguly, bo jeden dzien moze pracowac normalnie, potem mu odbija i tak wariuje troche, potem sie uspokaja.

W koncu zawiozlem go do serwisu. I tu najlepsze, nie stwierdzono zadnej usterki, wzmacniacz przez tydzien prawie gral i jest wszystko w porzadku. I musze go odebrac, a pewnie przywioze i znow bedzie szalal.

Podobna usterka juz byla naprawiana w tym wzmacniaczu, tyle tylko, ze wtedy wlaczal sie sam zasilacz i dalej nic, nie bylo tego pykniecia, brak pradu na koncowce. Kolumny sa ok, bo sprawdzalem i na sluchawkach tez ten feler wystepuje. I tak sobie zaczalem dalej sprawy kojazyc, ze identyczna usterka byla naprawiana kiedys w miniwierzy mojej siostry. Stoi u mnie w pokoju magnetofon cyfrowy, ktorego nie uzywam, gdyz jak go wlacze to gra jakis czas i nagle sie wylacza, tylko, ze wyswietlacz tez sie wylacza, ale jak wylacze go wtedy z zasilania to slychac jak puszcza tasme. Magnetowid u mnie w domu tez kiedys, bardzo dawno mial jakas przygode z wyswietlaczem, ze cos sie zrabalo. Pamietam jak montowalem znajomemu komputer i kupilem mu zasilacz chiefteca (taki z masa zabezpieczen). Komputer pracowal normalnie i nagle niby nic padal. Reklamowalem zasilacz, wymienili mi na nowy, stwierdzili tez, ze dziala normalnie (ten reklamowany). No nic, wzialem nowy, podlaczam i dziala godzine, nagle pad. Zanioslem komputer do mieszkania kolegi ( wtym samym bloku) i to samo. Pomogla zmiana na inna marke zasilacza.

I teraz podejrzewam, ze cos nie tak jest z zasilaniem w bloku, lecz co czynic??? Listwa zasilajaca, UPS??? Nie chce na niepotrzebne rzeczy wydawac pieniedzy, jak okaze sie, ze nie pomoze, bo wolalbym jakies plytki zakupic czy kabelki ;) Moze ktos sie spotkal z czyms takim i moze cos doradzic. A moze te sprawy co powiazalem nie maja ze soba zwiazku?

A, i jeszcze jedno, zaobserwowalem, ze jak ten uklad we wzmacniaczu pyka, to jest to chyba taka kostka, przetwornica 24V, po prostu widac jak iskra z tej kostki wali gdzies w strone gniazdek, ktore sa zaraz za ta kostka wbudowane we wzmacniaczu (gniazdka, pod ktore mozna inne klocuchy podlaczyc). Help me, please :)

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

wyjasnilo sie na tyle ze w tej chwili wszystko chodzi idealnie :).

jakis miesiac temu bylo slychac charczenie ale przed minuta sprawdzilem i wszystko OK !

czyli pewnie wina pradu, ale nie bede juz sobie zawracal tym glowy poniewaz objawy bylo slychac tylko na kilku utworach ktore posiadam wiec jakos to przeboleje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.