Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon HK 680i - czy warto...

Siggy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Na allegro wynalazłem ten amplituner za niewielką cenę. Czy na początek byłby dobry do Tannoyek M2 lub M1 ? Może ewentualnie inne wzmaki tej marki ? Już mam mętlik w głowie od przeczytanych postów - od kilku dni siedzę i czytam i nadal nie wiem, co wybrac do kolumn Tannoya...

Z góry dzięki za opinie !

https://www.audiostereo.pl/topic/18535-harman-kardon-hk-680i-czy-warto/

Przepraszam, już nie krzyczcie, przy zakładaniu tematu nie zwróciłem uwagi, że w zakładce jest DIY i tak jakoś poszło. Mea culpa...

Zamierzam słuchać muzy ( Pearl Jam, Faith No more, Metallica, Led zeppelin, U2, Pink Floyd, Kaliber 44 - rozrzut dosyć duży :-), lubię brzmienie dobrego basu, ma to zapełnić dzwiękami pokój 25 m2. Przez trzy lata jechałem na Tannoyach M4 i Rotelu RA-921 ale musiałem to sprzedać ze względów finansowych. Potem przez ponad rok męczyłem się bez sprzętu i słuchałem tylko dzwięków z TV ale uznałem, że dosyć już tego. Budźet mam ograniczony, stać mnie będzie na Tannoyki M1 lub M2 i do tego przydałby się wzmacniacz. Obiecuję, że nie będę juz więcej zawracał wam głowy, pomóżcie ten ostatni raz. Dodam, że obserwuję Ebaye i allegro i w oko wpadły mi wzmacniacze za rozsądną cenę: Rotel RA 840 Bx2,3,4, RA-921 i inne wersje 9..., Nad 310, 302 i 3020, wymieniony już w tytule HK, kolega wspomniał mi o Luxmanie - mam prawo mieć metlik od tylu marek :-)

Z wyrazami szacunku

Siggy

------>siggy

moja rada

1. nie zanudzaj ludzi postami o ciezarze gatunkowym: "drogie bravo, pomozcie: jaka koszulka na pierwsza randke" tylko wykrec numer najblizszego salonu audio.

2. umow sie na odsluch interesujacego Cie sprzetu.

3. umyj uszy.

4. w dobrym tonie jest spoznic sie 15 min. na odsluch - sprzet bedzie wygrzany. zabierz z soba plyty.

5. dokonaj odsluchu.

6a. popros o alternatywny system: klocki 3x drozsze.

6b. popros o dugi alternatywny system: klocki 5x razy drozsze.

7. podziekuj za odsluch.

8. odtad bedziesz zbieral pieniazki na alternatywny system, a jesli nie to zapewne nie spleniles warunku z pkt. 3.

siggy>>>

teraz poważnie - to forum jest wielką skarbnicą wiedzy na temat klocków. Użyj wyszukiwarki - na pewno znajdziesz informacje o interesującym Cię sprzęcie, a może znajdziesz coś lepszego.

Walery, ja wiem, korzystałem z wyszukiwarki przez ostatnie dni, spędziłem dziesiątki godzin na czytaniu tematów i mam dylemat jak osiołek z bajki, któremu w żłoby dano ( każdy zna pewnie ;-)). Dobra, powiedzcie mi tylko ,czy wymienione przeze mnie wzmacniacze są warte polowania na nie pod kątem zaspokojenia mojego wygłodzonego i sprofanowanego muzą z TV słuchu ? Większość z nich oscyluje w granicach 300 - 400 zł. Czy te Rotele 840 Bx z kolejnymi numerkami czymś konkretnie się różnią ? Rotle RA-921, który kiedyś napędzał moje M4 w moim odczuciu robił to dobrze ale cieżko go złapać i M2 to jednak nie M4...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.