Skocz do zawartości
IGNORED

dźwięk z tunera yamaha...

lukas12p

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zakupilem tunet TX-492RDS.

mam pytanie odnosnie dzwieku jaki to pudelko produkuje.

porownujac ten tuner do odtwarzacza cd cdx-396 stwierdzilem ze tunerowi brak basu, tak jakby ktos poprostu go odfiltrowal - kable i wzmacniacz sprawdzilem.

czy to normalna sytuacja???

prosze uzytkownikow tego tunera o swoje zdanie.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/18529-d%C5%BAwi%C4%99k-z-tunera-yamaha/

A ja mam TX-590RDS i objawy dokładnie odwrotne. Bas jest potężny jak na Yamahę, średnica ładnie zrównowazona, przestrzeń kapitalna, a góra jest okropna, zamulona, cofnięta, kompletna klapa. Ale się tym nieprzejmuję, bo tuner robi głównie za exponat ;)

sygnal jest w porzadku - mieszkam blisko centrum.

basu brakuje ale nie mozna powiedziec ze go nie ma, poprostu sluchajac muzyki czasem w niektorych utworach jak sie wsluchac to cos "zalatuje basem" - na pewno nie jest to "natural sound"...

>>lukas12p

mam TX-592 czytli ten sam, tylko z gałką do strojenia zamiast 2 guzików, i jest dokładnie tak jak mówisz. Basu brak. Poprzednie tunery Yanahy były lepsze. Najlepsze jeszcze te bez RDS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.