Skocz do zawartości
IGNORED

dobry transport za rozsądne pieniądze

lulu

Rekomendowane odpowiedzi

Też wstępnie rozważałem opcję napęd plus DAC. Napędy paskowe CEC-a uchodzą za rewelacyjne w swojej cenie, zwłaszcza dobrze brzmią z Audionetem właśnie. Najlepiej jednak grają z dość chłodnymi wzmacniaczami, a zdecydowanie odradzano mi to zestawienie przy lampie.

Ostatnio był w ogłoszeniach CEC TL5100 za 2400pln. Trzeba jednak uważać, bo dobry napęd CD to jednak skomplikowana maszyneria i tu wiek i stan ma dość duże znaczenie.

Droi Lulu,

może jakiś używany TEAC z VRDS, czasami można je spotkać naprawdę tanio, bo jako integry mają taką sobie opinię, ale jako transport powinny bardzo dobrze sobie poradzić

pozdrawiam,

graaf

Drogi Lulu

np. takie ogłoszenie na hifi.pl - "sprzedam cd TEAC 25x top model, mało używany, karton instrukcja pilot w folii, świetny także jako transport / napęd cmk 3.2 jak Wadia 861 / cena 4500 pln" uczciwie trzeba powiedzieć, że za taki kawał techniki jest to taniocha

pozdrawiam,

graaf

ps.

a wielu chwali ten model także jako integrę i jest on chętnie modyfikowany

pps.

nie ja sprzedaję ani nie znajomy - żeby była jasność :)

Popieram Graafa

Jeżeli ten Teac 25X jest w bardzo dobrym stanie, od dbającego o sprzęt użytkownika, to warto - cena jest ok.

Jeżeli chodzi o mechanikę, to trudno Ci będzie znaleźć coś lepszego, chyba że zdecydujesz się na kosmiczne wydatki.

->cholerka, znowu się zapatrzyłem na inny wątek, oczywiście chodziło mi o DAC ale z Twojej odpowiedzi wnoszę, że nie masz tego modelu bo nazwę podałem poprawnie choć nie odnosiła się do transportu.

Jezeli ten Teac 25X jest od Andrzeja z Wroclawia to jest to przyslowiowa "igla". Poczatkowo chcial 5500, ale widze od kiedy kupil sobie Accu Dp-75 chce sie juz tylko tego jak najszybciej pozbyc. Transport z tego sredni, ale CD player calkiem, calkiem. W Germanii jest to popularna baza do tuningu.

Co do CECa 51/5100 to absolutnie sie nie zgodze ze jest to CDT do jasnych wzmacniaczy (czyli rozumiem ze brzmiacy, lagodnie i cieplo). Takie sa faktycznie paskowe CECe TL-1/2, ale juz nie 51/5100 ktore brzmia dosc jasno i przejrzyscie (tak jak Theta).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

->Elberoth

Zgadzam się z Twoją opinią nt. brzmienia transportów CEC-a, próbowałem również zastosować posiadaną obecnie integrę TL5100z jako transport między innymi do Thety DsPro Basic II, jednak poważnych zmian nie zauważyłem podczas słuchania z dac jak i samej integry. Owszem z thetą uległa znacznej poprawie dynamika i ogólnie grało równiej w całym paśmie na czym lepiej wychodziła symfonika ale preferuję troszkę inaczej podaną średnicę. Macie może inne doświadczenia z integrą ceca 5100z jako transport a jeśli tak to w połączeniu z jakim dac i jak to grało?

Ja mam dobre doswiadczenia z transportami CECa i CECo podobnymi :-) Mysle, ze warto; nawet jesli Ci nie przypasuje (a nie spodziewam sie), to za 2k4 powinienes odsprzedac z grubsza po kosztach ;-)

Drogi Lulu,

są rekomendacje za Teac'iem, który jest do kupienia, nawet trzy niezależne rekomendacje, ale chyba czujesz jakąś miętę do tego CECa, cóż - serce nie sługa ;) w takim razie idź za radą Profila i posłuchaj

pozdrawiam,

graaf

Próbowałem kiedyś jako transport nagrywarkę Marantza DR ??? za 2,5 kgzł w sklepie.Niedawno widziałem ogłoszenie - wołano 800,- Nie było wstydu,wstydził się dedykowany transport za ponad tysiąc funtów.

Ha,

faktycznie zniknęło, dziwna sprawa, na google jeszcze wyskakuje, ale z hifi.pl zniknęło, ale to może być to samo ogłoszenie, którego już nie ma w Audio, ale zachowała się kopia na google :)

"Teac VRDS 25X odtwarzacz klasy hi-end, czarny, stan idealny, czteroletni, cena 4500 zł

Jacek Westfal, Tel: 091 4633028, Szczecin

Woj. Zachodnio-Pom.

[email protected]

Dodano: 2005-04-27 17:42:06"

powodzenia,

graaf

Ja bym mimo wszystko bral CECa. Jest troche kaprysny, ale na pewno duzo lepszy niz Teac. Mialem kiedys transport VRDS-T1 - nic specjalnego.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Przepraszam, że nie w temacie ale odniosę się do źródła pochodzenia Teaca. Sprzedający to bardzo uczciwy i fajny człowiek od którego kupiłem obecnego ceca. Nie ma strachu, można w ciemno wysyłać pieniądze, jeśli coś będzie nie tak, kasa wraca do nabywcy sprzętu. Poza tym dostałem od Pana Jacka do odsłuchu wysyłkowo dac thety płacąc jedynie koszty przesłania w obie strony, więc zaufanie jest po obu stronach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.