Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do przeróbki u p. Stelmacha?

qrczak

Rekomendowane odpowiedzi

Pastwa -----> ująłeś dosadnie i dokładnie to co wczesniej Zydelkowi zasugerowałem. Choć nie przekreślałbym Drakula. Nikt z nas nie zna przyczyn jego zachowania. Osobiście uważam, że D. co innego bardziej szkodzi - jego arogancja, ale to tylko przywara charakteru, a nie ocena jego merytorycznych umiejętności.

Dlatego Zydelek niech skończy z pogrążaniem innych twórców DIY, bo jak do tej pory np. o Panu Stelmachu nikt nie rzekł złego słowa....

pastwa-> do czasu afery myślałem że"D" to firma: Q-audio, Zagra-Kulesza wcześniej S.P..Zeczywistosć okazała się inna, czyli, że mamy tu doczynienia nie z firmami ale z ludzmi dorabiającymi sobie.

Nie będę nic więcej komentował,bo jakiegostanowiska bym nie zajał, to zawsze źle będzie.

Jutro jestem na A.S., być może będą nowe tematy:):)

jaro4444-> zaczynałem od przerabiania "na siłę" tak ja wy. Czy było lepiej? Nie jestem pewien, było inaczej. Zapeniam Cię, ze wiem ile i za jaką pracę trzeba było płacić. Znam też wiele przykładów ludzkiej pazerności a potem odwracania się na pięcie. Z osobistych przyczyn, nie chcę ujawniać tych tajników, a zapewniam Cię, ze ludzie Ci obecni na forum, nie zawsze byli do końca uczciwi. Skoro są afery i problemy, czas się tych problemów pozbyć raz na zawsze.

Co do p. Stelmacha- nie znam człowieka:):) więc jego osoby proszę mi nie przyszywać.

Zydelek, nie chodzi o Andrzeja Stelmacha tylko o to, że wrzucasz wszystkich do jednego worka bez względu na to, czy miałeś z nimi do czynienia czy nie miałeś. Sypiesz niejasnymi aluzjami na prawo i lewo i robisz niedobrą atmosferę. Lepiej trzymaj się konkretnych faktów, albo powstrzymaj się od tego typu uwag.

Zydelek ----> ja też wiem doskonale co i ile kosztuje. I nie przerabiam nic nia siłę, więc proszę nie traktuj mnie jak dziecka - ślepego, głupiego i bezrozumnie przyjmującego naciągaczy za dobrych wujków.

Powiem Ci więcej - osobiście mam dobry kontakt z paroma twórcami DIY i szanuję ich otrzymując w zamian często bezinteresowną pomoc z ich strony. To, że nie ujawniam publicznie wyników ich opracowań to chyba zrozumiałe - Ci ludzie włożyli czas i pieniądze w opracowanie czegoś. Jeśli mają chęć to się tym podzielą, jak nie to nie zrobią tego. Ja szanuje ich pracę i jak do tej pory nigdy nie spotkał mnie zawód. Powiem więcej - właśnie poza Panem D. i jednym, niestety niesympatycznym, twórcą z Kujaw, wszyscy inni okazali się kontaktowymi, miłymi i chętnymi do pomocy osobami.

... okitoki.. już uciekam z ula...

Z pewnością są uczciwi, tyle, ze mi nie było dane ich poznać. :):), bo takich co liczą sobie np. za wymianę kilku kondziorków, albo kości 15-30 minut roboty za kilka setek, to uznać ich za.... nie mogę.

Widząc tu cenę 600zł mogę jednak uznać za uczciwą. I to jest pocieszjące. Idę słuchać.

Dobranoc i do zobaczenia na A.S.

Zydelek wiesz jak Cię traktują? Tak jak Ty ich nazywając ich "byłą firmą". Więcej wierności w swojej postawie a nie motasz się jak proporczyk na wietrze ...

A czy to się nada pod Stelamacha:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a może lepiej ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>McGyver

a co powiedziałbyś na przeróbkę Pioneera PD-S904 ? Wiem, że według A.S. można do niego zamontować przetwornik ale czy jako baza do przeróbki będzie bardzo dobry - dobry - słaby?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zaryzykowalbym ale tuning samego PD-S 904 koledzy maja na forum tuningowane Pioneery m innymi 9700 i 901 (sporo lepszy od 904) - PD 2028 A to nie jest zly DAC

• 4 tygodnie później...

hmm pogubilem sie juz w tych napedach...pan andrzej napisal mi maila ze najladniej z listy tuningowanych zagral cambridge audio cd 4 i to nie z powodu transportu ale dobrego zegara ktory mial.reszta zagrala tak samo,zastanawiam sie wiec czy w ogole transport ma tu istotne znaczenie jesli chodzi o brzmienie,i czy beda tu jakies roznice w przypadku tego daca,i czy nie istone sa inne komponenty..sam zakupilem onkyo 7511 moze transport nie jest wybitny ale przynajmniej szybki i solidny,i wszystko czyta.

>>11 Lis 2005, 16:00

Z ciekawosci rzucilem okiem modyfikacje do mojego Marantza SA11-S1. Jedna metoda kosztowala $3,500.- a nastepna okolo $4,000-$4,500.- LOL. Uwazam to za zart. To jest w wiekszosci przypadkow jak z samochodami. Tuning jest bardziej dla ubogich i naiwnych oraz tych, ktorzy MUSZA pogrzebac w czymkolwiek. I z reguly zepsuc, a juz szczegolnie spieprzyc wartosc rynkowa po zabiegach szperania. Dodaj te sama sume i kup fabryczny model z wyzszej polki.

>>A nawiasem mówiąc od roku w moim c/a conieco się zmieniło (na + jak sądzę) - muszę się rozwijać choć inni stoją dalej w miejscu sprzed roku.

Ukryta Zawartość

post-3442-100009327 1170281029_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dodatkowa lektura dla zwolennikow teorii ze transport nie ma znaczenia:

Ukryta Zawartość

"As impressive as I had found the original No.31, after about two years of living with it I found myself experimenting with outboard jitter-reduction units. In chronological order, I tried the Digital Domain VSP, the Sonic Frontiers UltraJitterbug, the Audio Alchemy DTI•Pro and DTI•Pro 32, the Meridian 518, and the Genesis Digital Lens. The sonic changes wrought by these devices were mainly positive, though the effect of the original DTI•Pro's enhancement algorithm was very dependent on the CD being played, and sometimes made the sound worse.

In general, the palpability of the No.31's sound was made greater by these outboard devices: the midrange sounded even more natural, and the highs were better differentiated. Cymbals, for example, sounded less noise-like, and more textured in the manner of the real thing. The two best-sounding units were the most recent, the Meridian and the Genesis, when both were set to redither to a 20-bit data word length. While the Digital Lens gave the greatest improvement in sound quality, this came at a price: the Genesis made the No.31's always-authoritative bass sound more bloated, less tight. As Martin Colloms would phrase it, the Genesis reduced the '31's sense of pace.

As much as I enjoyed the sound of the No.31, I guess I knew that there was more to be gotten from digital, as listens to vinyl reminded me. I set the No.31.5 up with anticipation: Would it offer the improvements to the realism of the midrange and treble that I had become used to from the Digital Lens while preserving the No.31's sense of pace and bass authority?

In a word, yes. The No.31.5 gave me the best of both worlds. It only took me about five seconds of Orpheus Ascending to realize that with the '31.5 recovering the bits, and without the Genesis, I was hearing the best I have yet to hear from the 16-bit CD standard. Yes, Michael Fremer, it's still not vinyl, but it's damned close.

The combination of improved sound and greater functionality/versatility in a Levinson-based system proved impossible to resist."

Ukryta Zawartość

Witam

Sorry, ale mam mało czasu i rzadko zaglądam na forum - wiec w skrócie:

>zorro

przykro mi, ale wersja przetwornika jakiej słuchałeś w VRDS-10 była dość wczesna - grała nieżle ale wymagała poprawek i dopracowania - zrobiłem to w obecnej wersji (taką ma McGyver) - różnica jest znaczna, więc zanim wydasz opinie posłuchaj tego co teraz robię a nie uogólniaj na podstawie swoich historycznych wrażeń. Ja też się uczę i poprawiam.

>ogólnie - "napęd" w rozumieniu "CD z całą elektroniką do wyjścia cyfrowego" - ja nie wykorzystuję CAŁEGO NAPĘDU (w takim rozumieniu napędu) - podpinam się pod sygnały między procesorem audio a c/a, więc z mojego punktu widzenia "napęd" to czytnik z silnikami i nic więcej. Procesor audio dostaje dane z płyty z prędkością bardzo chwiejną i pakuje je do bufora a z bufora przesyła do c/a z taktem kontrolowanym przez zegar MCLK - stąd dla mojego c/a ważny jest stabilny zegar (= mały jitter) a reszta "napędu" czyli kodowanie i2s na SPDIF i przesyłanie SPDIF do wyjścia cyfrowego nie ma dla mnie znaczenia (a dla "zewnętrznego" c/a ma - choćby jakość wyjściowego transformatora SPDIF). Weźcie to pod uwagę - ja nie podpiman DACa do wyjścia CDka tylko "podmieniam" część wnętrza CDka, więc traktowanie całego Cdka jako "napęd" w moim przypadku nie ma sensu.

>Andrzej Stelmach

Jeszcze Ci mało że napisałem że Twój przetworniki gra bardzo dobrze i ma świetną relacje cena/jakosc.

Widocznie jedynie zadowolić jedynie mogę Ciebie i MG tylko stwierdzeniem że jest najlepszy że wszystkiego co słyszałem

ale mam niestety odmienne zdanie . Inni jeśli będą mieli możliwośc niech ocenią sobie sami .

To jakaś kpina , producent krytykuje użytkownika że Jego produkt podobał mu się mniej niż konkurencji.

Król jest po prostu nagi . Wciskasz ludziom że do Twojego DACa wystarczy byle jaki CDek za 200zł bo efekt i tak

będzie taki sam jak przy użyciu wielokrotnie droższego bo masz w ten sposób więcej roboty $$$$$$

Taniej > więcej chętnych. Dlatego tak tego zawzięcie bronisz .

Sorry ale zmusiłeś mnie do odpowiedzi w takiej formie. To jest ostatni mój post na ten temat.

Jeszcze jedno , podpinasz się do Dekodera więc wszyscy którzy trochę znają się na budowie odtwarzacza wiedzą

jak dużo wykorzystujesz z modyfikowanego urządzenia i czy to ma wpływ czy nie.

Zorro, ty naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Andrzej NIGDZIE nie napisał że jego DAC jest najlepszy ze wszystkich. Pisał jedynie, a ja potwierdzam, że OBECNA EDYCJA jego DACa JEST WYRAŹNIE LEPSZA OD STAREJ. A ponieważ SŁUCHAŁEŚ TYLKO STAREJ WERSJI, WIĘC TWOJE WRAŻENIA ODSŁUCHOWE NIJAK SIĘ NIE ODNOSZĄ DO WERSJI OBECNEJ. Zanim zaczniesz znów swoim zwyczajem czytać między wierszami przeczytaj kilkakrotnie to, co zostało naprawdę napisane. Albo nawet poproś kogoś żeby przeczytał dla ciebie, i wytłumaczył o co chodzi, bo najwyraźniej masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego. Albo też rozumiesz doskonale, ale rżniesz głupa po to, żeby wywołać wrażenie że jednak masz rację.

A teraz trochę Twoją metodą. Dlaczego zależy ci na zdyskredytowaniu Andrzeja Stelmacha? Jaki masz w tym interes?

>MG

Ty żyjesz z tego forum , jaki masz interes w tym przypadku ???

W moim interesie jest jedynie wyrażenie własnej opinii .

Jesli pisanie na forum o swoich doświadczeniach odsłuchowych jest według Ciebie dyskredytowaniem kogoś

to nie rozumiem tego . Chcesz mnie pouczać co ma mi się podobać co nie.

Co do "czytania ze zrozumieniem " to stwierdzenie to odbija Ci się jak czkawka .

Może uważasz się za niezrozumianego przez innych geniusza ?

Zorro, to co teraz napisałeś jest już idiotyczne. Czy ja robię przetworniki Andrzeja Stelmacha? Nie, ja robię kolumny, i na tym czasem zarabiam. A przetwornika Andrzeja Stelmacha po prostu używam. Zapłaciłem za niego.

Wypowiadam się jako zadowolony użytkownik. Jeżeli dla ciebie to, że zarabiam na kolumnach w twoim odczuciu wiąże mnie w jakiś sposób z Andrzejem, to jesteś po prostu mistrzem czytania między wierszami. Nasze stosunki są po prostu takie, że mieszkamy niedaleko siebie, a Andrzej jest sympatycznym człowiekiem.

Andrzej Ci napisał, żebyś nie uogólniał, bo nowa wersja której nie słuchałeś jest dużo lepsza niż stara. A ty na to, że Andrzej Cię niby skrytykował za to, że Ci się bardziej podoba konkurencja. Człowieku, ty bredzisz!!! Ty naprawdę nie rozumiesz co czytasz. Miałem rację.

Piszesz, że w twoim interesie jest przedstawienie swoich doświadczeń odsłuchowych. I byłoby to OK, gdybyś się przy tym nie wymądrzał i nie zgrywał mądrali wiedzącego lepiej co Andrzej zmienił i czego nie zmienił w swoim przetworniku, i gdybyś nie zakładał z góry że nowa wersja tego DACa nie może być wiele lepsza niż stara. Oraz gdybyś nie przekręcał tego co inni napisali usiłując w ten sposób zrobić idiotę z każdego kto ma inne zdanie.

Samo opisywanie swoich wrażeń odsłuchowych jest OK, tyle że ty robisz coś zupełnie innego. Zachowujesz się jakbyś pozjadał wszystkie rozumy, wiedział najlepiej, i każdego kto ma inne spostrzeżenia miał za debila. Dyskusja z kimś takim jest daremna. Żyj dalej w swoim zamkniętym świecie.

>Zachowujesz się jakbyś pozjadał wszystkie rozumy, wiedział najlepiej, i każdego kto ma inne

>spostrzeżenia miał za debila. Dyskusja z kimś takim jest daremna. Żyj dalej w swoim zamkniętym

>świecie.

McGyver, jesteś pewien, że takie teksty przysporzą Ci klientów?

Możeby tak Panowie wrócić do meritum??

Śmiejemy się z niektórych pieniaczy, ale przecież nikt

nas nie zmusza do podążania ich śladem.

Pax! Pax!

z audiofilskim pozdrowieniem

Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jar1, nerwy mi puszczają jak ktoś uparcie przekręca moje wypowiedzi, oraz dopatruje się tam tego czego nie napisałem. To dlatego. Poczytaj sobie. Na początku po prostu odpowiadałem i usiłowałem prostować te przekręcenia, ale to daremne, ciągle to samo.

>zorro - przepraszam, ale nie zrozumiałeś co piszę - nie chodzi mi o Twoje uznanie ale o obiektywizm w tym co piszesz. Wcale nie twierdzę, że mój pomysł jest najlepszy itp itd - twierdzę za to, że nie wiesz o czym piszesz z takim przekonaniem.

- do jakiego DKODERA - podpinam się do procesora audio i tylko jego wykorzystuję (+ zegar i laser) a on podaje dane BEZ ŻADNEGO KODOWANIA - to pewnie wiesz (choć z tego co piszesz wynika, że niebardzo), reszta nie ma znaczenia - czy to badziewie z przetwornikami Sanyo czy Sony z dwoma TDA - jak procesor poda co trzeba na wyjście to ja to tak samo odbiorę i będzie tak samo grało - możesz nie wierzyć, Twoja sprawa.

- "pisanie o swoich wrażeniach odsłuchowych" - ok, ale Ty słuchałeś wersji "historycznej" - to jakbyś mówił, że samochody robione obecnie w FSO mają silniki dwusuwowe bo jeździłeś Syrenką i już wszystko o nich wiesz i masz wyrobione zdanie na ich temat.

To na tyle - temat kończę

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.