Skocz do zawartości
IGNORED

bardzo ciekawe spostrzeżenie

a??diofeel

Rekomendowane odpowiedzi

Hisotria przedstawia się następująco:

Mój mały syn dostał rano kanapkę (bułka + boczek), którą miał zjeść na drugi śniadanie. Ale zamiast uczynić jak mu przykazałem, wcisnął kanapkę między mój odtwarzacz i wzmacniacz. Jak to zobaczyłem to myślałem, ze gówniarza zatłukę, ale jak ochłonąłem i wytarłem masło z wyświetlacza, włączyłem sprzęt i... osłupiałem. To co się stało przerosło moje największe oczekiwania - bas stał się nagle głęboki i potężny, a scena rozrosła się do rozmiarów sali kongresowej. Niesamowite! Nie wiem co miało na to wpływ. Eksperymentowałem jeszcze z kanapkami z baleronem, szynką i kiełbasą krakowską i różnice były niewielkie, acz zauważalne (szynka ogólnie rozjaśnia przekaz). Powróciłem zatem do bułki z boczkiem i tak już zostało. Wygląda to dziwnie, ale jak gra! Cudownie!

Teraz czekam na przyjaciół, którzy obiecali wpaść do mnie w sobotę z własnymi kanapkami i rozpoczniemy ślepe testy. Mam nadzieję, ze efekty będą bardzo zaskakujące.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/18254-bardzo-ciekawe-spostrze%C5%BCenie/

Jak będziesz miał możliwość to połóż na CD skrojonego świezego ogórka (jak na mizerie). Równomiernie jedną warstwę. Brzmienie powinno się jeszcze trochę wygładzić i nabrać większej kultury przekazu.

Ogórka solić sola niejodowaną oczywiście.

>najprawdopodobniej w trakcie usuwania syfu z twojego CD i wzmaka ruszyłeś zimnym lutem - ot i cała tajemnica - rada - częściej dawaj dziecku jeść<

nie, to było w maju, nie w lutym

Ja zauważyłem co innego.Jak potraktuje siebie % to mi góra pasma się przytłumia i średnica staje się zamazana:/

Co z tym zrobić??

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

ale nas podsumował, nie ma co, przynaj się - jakie masz hobby i jaka jest strona tym hobby się zajmująca, żebyśmy się mogli odemścić; jak mawia mój kolega: człowiek bez hobby to wyjątkowy nudziarz

Wist --> Ja?Podsumowałem? Moje hobby to elektronika,akustyka no i oczywiście czysto brzmiąca muzyka na dobrym sprzęcie:) Teraz możesz się mścić;)

Piwka też lubie się napić w dobrym towarzystwie:]

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

aha, i kila porad, dla tych którzy chcieli by poeksperymentować z kanapkami:

1. jak najmniej masła - masło musi być, owszem, bo to wspaniały ekran i chroni przed zakłóceniami, ale lepiej nie przesadzać, bo ciężko to cholerstwo zmyć z wyświetlacza cd

2. tylko bułki! - żadnego chleba! bułki idealnie tłumią drgania, lepiej niż stożki antywibracyjne - po trzy buły pod wzmaka może przynieść naprawdę świetne efekty dźwiękowe

3. lepiej nie uzywać wędlin z constaru, bo ich jakość jest dość wątpliwa i moze sie tak zdarzyć, że zamiast bardziej zwartego basu, wyjdą nam rozlazłe kluchy

4. dla lepszego efektu sonicznego warto tez poeksperymentować z dodatkami - ketchupem, musztardą, chrzanem itp. - nie polecam jednak majonezu, bo sybilianty są wtedy nie do zniesienia

powodzenia

no pewnie, najwięksi już wyczuli interes;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...bas stał się nagle głęboki i potężny, a scena rozrosła się do rozmiarów sali kongresowej..."

Też mi coś. Gdyby niebo się otworzyło i aniołowie płakali, to jeszcze rozumiem, a tak to zupełnie nie wiem, o co tyle rabanu...

panowie!

jestem sponiewierany ośmioma browcami i jeszcez kilka przede mną. nie wiem czy śnię czy mam juz niezłą luf_

proponuje roylac yupe pomidorowa na cd a dywiek royleje sie po pokoju odsluchowzm i wzpelni go w kaydzm miejscu.

pryeprasyam ya literowki ale w obecnzm stanie nie jestem wladny nad tym zapanowac.

a co bylo konkretnie w tych kanapkach? jakiej firmy maslo?? moze to jest zloty srodek??? niech ktos sprawdzi kto sie lubi babrac, moze akurat maslo poprawia wypelnianie mikro a nawet nano szczlin w stykach co poprawia w rezultacie jakosc dzwieku???? cos w tym banale musi byc! moze jeszcze nie taraz, ale za pare lat kiedy zloze swoj hi-end posmaruje wszystko maslem -zacznajac od plyty cd poprzez wszytkie laczenia, styki a konczac na samej membranie (jak sie nic nie zmieni albo pogorszy to sie wk..wie ze mam caly sprzet wysmarowany maslem, ale jak sie polepszy to co? -odkrycie kolegi ałdiofeeela bedzie rewolucja!!!!!!!!!!!!!!! (jesli by nic nie uslyszal to po co by pisal takie "glupoty" dla zartu?? zeby sie wszyscy z niego nasmiewali??) (istnieje tez ewentualnosc, ze sie wczesniej mocno udezyl w glowe i przestawily (czytac: poprawily) mu sie organy sluchowe).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.