Skocz do zawartości
IGNORED

krótka piłka: EVO-8 czy DIAMOND 8.3 ?

rokko

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem skrócić zapytanie, bo może treść zmęczyła i rozdrażniła co poniektórych ;)

jw: co dla pokoju 17m2 ?

muzyka: celtycka, pop, rock, nie metal ani nie techno

na razie nie kino domowe

czekam ! bo nie wszystko i nie zawsze da rade słuchać przez słuchawki !

Trudno powiedzieć.....U mnie w pokoju 20mkw, Diamond 8.3 zdawały sie troszke za duże...tymbardziej w 17m mogą sie nie dać poskromić...Z kolei evo 8 ze swym 13-sto centymetrowym średnio-nisko tonowym moze mieć problem z wypełnieniem dźwiekiem takiego pomieszczenia. Moja sugestia to poprostu Diamond 8.2. U mnie z Cambridge A500, radzą se świetnie..zwłaszcza z celtic!!

W świetle poprzedniej odpowiedzi - 9.4 ?

Tak wogóle to mam problem - na allegro są tylko 9.1 albo całe KD, za to z serii 8 - wszystko (prawie)

tyle że "wyprzedaż" ....

BTW: Czy leżakowanie kolumn w sklepie/magazynie ma wpływ na jakość ich grania ? Wogóle to obawiam się zakupu kolumn "testowych" - takich co to przychodzą ludzi i zamęczają je mocą i pokrętłami "bass" i "treble"

wogóle cięźko wharfedale w przyzwoitej cenie (czytaj: 20% niższej niż "dystrybutorska) dostać... (jestem z Łodzi)

w slepach internetowych są takie jak u HORNa (czyli drogo)

nagabywani sprzedawcy na allegro, wymieniający markę wharfedale jako dostarczaną - milczą :-/

a może wogóle liczę na za duży upust w stosunku do cen firmowych (horn) ? za ile REALNIE warto kupić np. Diamond 8.3 teraz ?

na allegro są po 999PLN (ta "wyprzedaż")

9.4 jest wbrew pozorom odpowiednikiem 8.3.

9.2 to odpowiednik 8.2, a 9.3 nie ma swojego odpowiednika.

Zaś co do ceny, to w "żywym" sklepie za zapłate gotówką powinieneś z miejsca dostać 7%, a utargować jeszcze trochę.

>>>sniper

Trudno powiedzieć.....U mnie w pokoju 20mkw, Diamond 8.3 zdawały sie troszke za duże...tymbardziej

>w 17m mogą sie nie dać poskromić...

ja mam w swoich 17 m/kw 8.4 - spore bydle, zagłośno nie posłucham, głos wydobywający się z głośnika staje się jakby przesterowany, za to tak na godzine 10 ładnie wypełnia każdą metr kwadratowy, nie wiem jak by było z 8.2 napewno było by mniej bassu, a przy 8.4 mam go wystarczająco dużo :)

będę mieć problem - Diamond 8 przestali produkować i dostać je można jedynie na tzw. wyprzedażach - czyli jak sądzę to wyprzedaż pokazówek sklepowych i pewnie takich to raczej nie brać.... ?

Żaden z tzw. importerów nie chce się podjąć załatwienia Diamondów 8.3... a w stosunku do 9.4 są tańsze o 200PLN/ parę (oficjalnie).

Czyli pozostały mi jedynie 9.4 ? Nic o nich nie wiem ani nie słyszałem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.