Skocz do zawartości
IGNORED

Zmieniarka 100-300 płyt-jaką polecacie?

JarekC

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zmieniarke Sony CDP-CX300 na 300 dyskow ( mozna ja kupic teraz za okolo 150 $). Bardzo wygodne rozwiazanie a jakosc dzwieku nie jest wcale gorsza od zwyklych, popularnych CD. Wykorzystyje ja glownie do sluchania plyt rockowych i jazzowych. Pozbawia Cie to co prawda przyjemnosci "obcowania" z plyta ale z innej strony wszystkie plyty sluchane regularnie od 7 lat wygladaja jak nowe. No i jak juz napelnisz taka zmieniarke to za nacisnieciem jednego guzika mozesz sobie zafudowac 11-12 dniowy maraton muzyczny. Maniacy lacza 2 lub 3 zmieniarki, co pozwala na sluchanie bez dlugich przerw pomiedzy plytami.

Ja mam wielką ochotę na Pioneer'a PD-F27. 300 + 1 CD. Bardzo chciałbym go posłuchać, ale nie znajduje się na stanie żadnego ze sklepów, które odwiedziłem w Łodzi.

Zmieniarka niszczy płyt?? To chyba niemożliwe.

Mozliwe ,mozliwe są od tego specjalisci i wszystko opisane jest w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

porownywanie 3 ,4, 6 plytowych zmieniarek ze zmieniarkami na 300 plyt nie na wiekszego sensu. Kazda z nich pracuje na innej zasadzie. Pokazana z w/w watku zmieniarka ma specjalny pojemnik na dyski i on moze byc zrodlem uszkodzen dusku. W przypadku zmieniarek na 3-5 dyskow CD sa umieszczone na obrotowym talerzu a dyski leza poziomo. W przypadku zmieniarek na 300 duskow plyty stoja pionowo i ich kontakt z maszyna ogranicza sie jedynie do krawedzi. Nie chce tu lansowac zmieniarek, bo nie jest to rozwiazanie dla wszystkich i kazdy powinien ich posluchac przed ewentualnym kupnem, ale z pewnoscia jest to rozwiazanie bardzo wygodne.

Moja ma 7 lat i nie uszkodzila jeszcze chocby 1 plyty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.