Skocz do zawartości
IGNORED

Kochany PRL-u wróć, czyli problem wyboru

slyszecisze

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa dotyczy wyboru, konkretnie w tym przypadku wyboru kolumn. Borykam sie z tym juz dluzszy czas.

Wlasnie dzisiaj oddaje do sklepu po kilkudniowych odsluchach jedne kolumny. W tkz. miedzyczasie zdecydowalem sie na inne. Jeszcze wczesniej zupelnie inne mi chodzily po glowie.

Jednak na cos trzeba sie zdecydowac, wiec w sobote podjalem decyzje - wplacilem zaliczke no i wybor zostal dokonany.

No i wszystko byloby fajnie, ale juz po wyjsciu ze sklepu pchaja sie mysli do glowy z cyklu a mozeby jedak inne zakupic, w koncu jest w czym wybierac. Chociaz przewalilem juz 10- 15 zestawow to moze jeszcze cos pokombinowac?

Dzisiaj wlaczam Allegro, o zgrozo, co widze te ktore wlasnie wybralem, wplacilem zaliczke sa wystawine w cenie 50% tego co ja mam zaplacic.

Malo tego drugie, ktore tez bralem pod uwage tez ktos wystawil- cena wydaje sie byc interesujaca.

Bedziesz tu czlowieku zdrowy?

A dawniej, targalo sie w tym 1985 roku te Altusy z Warszawy do mojego miasta. Jezor do pasa, geba czerwona, klata do przodu - patrzcie co mam. Czlowiek byl szczesliwy.

A teraz, szkoda gadac. I po co nam to wszystkim bylo?

Wtedy to latwo bylo zostac audiofilem, teraz to sie dopiero trzeba nameczyc.

Nie no wtedy to były jednak chore czasy, ale tymczasowość wszystkiego co dziś kupujemy zdrowa nie jest napewno.

Zakup w ciemno (to było częste w tamtyvh czasach) dziś , w przypadku nie trafienia w upodobania to totalny krach finansowy.

Być może w sprzęcie z naprawdę górnej półki jest inaczej, ale w budżetówce jest tragedia. Kilka/kilkanaście firm, każda kilkanaście modeli wymienianych co pół roku. Porażka!

Namelessclub - to chyba jedyny sposób na "obrót" (obrót = osłuchanie) sprzętami bez dziur budżetowych.

To, ze tamte czasy byly chore nie ulega watpliwosci, jednak radosc z powodu nabycia jekiegosc tam urzadzenia na pewno wtedy byla wieksza.

Dzisiaj wydaje sie to duzo prostsze, ale tylko z pozoru bo w momencie zakupu juz mozna od nowa rozpoczynac pogon za zajaczkiem,a on caly czas biegnie do przodu i to coraz szybciej.

Takie odnioslem wrazenie, byc moze sie myle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.