Skocz do zawartości
IGNORED

dynaudio audience 50 i yamaha ax 496

kope

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,to mój pierwszy wpis więc proszę o wyrozumiałość.Czy ktoś może próbował zestawić dynaudio audience 50 z yamahą ax 496? i ma jakiś refleksje?.cd to cdx 396.Raczej nie słucham klasyki.Z góry dziekuję za opinie.tomek.

https://www.audiostereo.pl/topic/17981-dynaudio-audience-50-i-yamaha-ax-496/

dzięki- i to jest właśnie mój problem.Czy ktoś możę mi doradzić który z budżetowych wzmacniaczy pociągnie mi te kolumny i nie położy całkiem dźwięku?.Bo chyba nie stać mnie na Primare A 20.

Primare A20 to akurat głównie ładnie wygląda, w podobnych cenach znajdziesz wzmacniacze dużo lepiej pasujące do Twoich Dynek. Możesz rozejrzeć się wśród używanych Arcamów, Exposure, może byc też Copland CSA8, ewentualnie mocniejszy Rotel - sporo wzmacniaczy napędzi Dynaudio. Primare A20 nie pokaże w wystarczającym stopniu tego co w Dynach najlepsze - przestrzeni i bardzo przyjemnej góry. Jak dla mnie dopiero 30stka z Primara gra na tyle dobrze aby ja brac pod uwagę, a ito raczej z 2 ręki.

• 2 lata później...

Gotowe propozycje -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no to ja dodam, że testowałem kiedyś yamaszkę AX-596 z dynaudio audience 42. Było beznadziejnie. Szaro, z obciętą górą, szkoda gadać. Chociaż z innymi głośnikami (8Ohm, odrobinę skuteczniejszymi) grała poprawnie. Prawie się zniechęciłem do firmy dynaudio, mówię sobie: za co ją chwalą??? Dziś mam dynki focusy, z innym przęciętnym, aczkolwiek nieco lepszym od yamaszki i dość wydajnym wzmacniaczem i jest prawie dobrze, nawet prawie bardzo dobrze. Oczywiście prawie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.