Skocz do zawartości
IGNORED

kabel głośnikowy w ścianie

oblon

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się z prośbą o poradę w sprawie zastosowania kabla głośnikowego w instalacji podtynkowej.Mój znajomy wybudował sobie dom i uparł się że chce mieć kable głośnikowe schowane pod tynkiem.Gdyby chodziło o normalne kable nie było by problemu.Najpierw pomógłbym mu skompletować sprzet a potem dobrałoby sie kabelki.Jednak mam problem ponieważ sprzętu na razie nie ma a kabelki mają być zainstalowane w przyszłym tygodniu.Czytałem kiedys w prospekcie firmy Straight Wire że produkuje takie kable ale nie spotkałem ich nigdzie.Czy do takiej instalacji nadaje się każdy kabel głośnikowy czy musi to być jakiś specjalny przewód. Jak się może zachować osłona przewodu pod tynkiem.Jeśli ktoś miał do czynienia z takimi kablami to proszę o pomoc.

Zastosować można praktycznie każdy. Bezpieczniej i rozsządniej jednak puścić rurki a wnich drut. Budować i urządzać "chatę". Potem kupić sprzęt, dobrać druty i jak spasi to przeciągnąć przez rurki za pomocą druta.

W latach 60-tych, kiedy telefon w domu był rarytasem i przywilejem tak budowano:):)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.