Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M3-Projekt obudowy

JAro

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbe do każdego kto bawił i bawi się w budowanie kolumn głośnikowych. A mianowicie czy ktoś ma projekt obudowy głośników Tannoy M3. Mam Tannoy m2,5 i nim zamówie u stolarza obudowy chciałbym dla próby sklecić coś samemu i zobaczyć efekt.

https://www.audiostereo.pl/topic/17913-tannoy-m3-projekt-obudowy/

opłaca się to wogólę? Ja miałem już wszystkie kolumny z serii Mercury w domu-nadal mam większość, i uważam że są super bo są tanie i ładnie grają, no właśnie-są tanie! Nie lepiej sprzedać M 2.5 i kupić M3 bądź M4 które grają najlepiej z całej serii. Za 900zł można już kupić a M2.5 sprzedasz za 600zł bez problemu. Ja ostatnio sprzedałem kilka par M1 i M2 i poszły w przeciągu kilku dni bez targowania:)

Sensu to nie ma żadnego. Woofer od kolumn od M2 do M4 to ten sam głośnik, i nie powinien pracować w większej objętości, bo drastycznie spadnie jego wytrzymałość mocowa. Robiąc obudowy podłogowe i tak musiałbyś zrobić przegrodę wydzielającą objętość w której ma pracować woofer, więc co to zmieni? Już lepiej zrobić tuning zwrotnic, komponenty tam są żenująco słabe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.