Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C320,a NAD C320BBE - czym sie rozni

romo71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam maly problem i moze mi ktos go wyjasni?Czym roznia sie miedzy soba oba te wzmacniacze.Jestem zainteresowany zakupem NAD-a,ale zanim kupie chcialbym sie onim cos dowiedziec.Szukalem troche w internecie ale jakos mi to slabo idzie, albo nie ma konkretow na ten temat.Najbardziej ciekawi mnie skrot na koncu numeru modelu"BBE"-o co tu w nim chodzi?Moze ktos bedzie mogl mi pomoc lub nakierowac gdzie moge szukac informacji na ten temat,a przy okazji moze podpowiecie cos na temat kolumienek w miare do niego pasujacych jakie moglbym kupic.Z gory serdecznie dziekuje za kazda informacje.Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/17891-nad-c320a-nad-c320bbe-czym-sie-rozni/

różnica z tego co zauważyłem znajduje się na tylnim panelu, automatyczne sterowanie pozostałymi elementami zapewniają nam wyjścią w 320 1 chinch a w 320bee jack - i minimalna różnica wizualna nic więcej na temat róznic nie wiem - a posiadam 320bee i szczerze polecam, a co do kolumienek to doradzić za bardzo nie moge bo sam szukam, podpinałem pod niego wharefidle diamond 8.4, VA Haydn; Triangle Comet - mi osobiście najbardziej podpasowały Comety no ale to jeszcze nie to (...) - dlatego nadal szukam

tutaj masz zdjęcie 320

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

sorki zdjęcie coś się wyżej nie dodało teraz powinno być ok :)

P.S jesli chcesz więcej info. o 320 to mam test porowczy co do 3020, i moge przesłać więcej zdjęć większej rozdzielczości na poczte. Jak coś to pisz na skrzynke (email w 'o mnie')

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"BEE" to żadna tajemnica -> wyjaśnienie na stronie producenta:

The C320BEE, a new version of the C320 that is more powerful, and flexible, has been designed by famed NAD designer Bjorn Erik Edvardsen.

Witam.

Wejdź sobie na stronke:

Ukryta Zawartość

następnie w dział nagrody roku 2003 i ściągnij sobie PDF. Tam jest troszkę napisane o NAD 320BEE.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Witam.

Oto fragment o NAD 320BEE.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!

Probowalem jeszcze kilkakrotnie cos wyciagnac ze stronki co mi poleciles,ale bezskutecznie.Dzieki bardzo za podeslanie mi fragmentu opisu o NAD-e,ale mam prosbe jezeli nie sprawi ci to klopotu to przeslij mi na maila([email protected]) calosc tego artykulu bardzo mi na tym zalezy.Nie mam pojecia dlaczego ja nie moge sciagnac PDF-u na ten temat.Goraco pozdrawiam.

Witam.

W tym artykule o nagrodach więcej nic nie ma o NAD C320BEE, to co już przeczytałeś to już wszystko. Są ta jeszcze inne kategorie, tj: odtwarzacze CD, kina domowe itd, itd. Natomiast tak jak mówię o NAD-zie to jest wszystko. Ale jak będziesz chciał to Ci przesłę.

Pozdrawiam.

o to co przypadkiem znalazłem w necie:

Cytuje:

"Oj... chyba nie. Moim zdaniem poprawki popularnej 320-tki nie wyszly tej integrze na dobre. Owszem... chwala go w prasie fachowej, ja jednak pozwolę sobie zachować zdanie odrębne. Brzmienie tego wzmacniacza po przeróbkach stało się jakby "japońskie"... Wciąż jest to świetny wzmacniacz i dla osób poszukujących rozwiązania budżetowego i uniwersalnego jest to jedna z propozycji, którą warto rozpatrzeć. Ale już nie jedyna... "

tekst pochodzi ze strony -

Ukryta Zawartość

P.S nie słuchałem 320 ale nie sądze żeby bee miała japońskie brzmienie :)

Ukryta Zawartość

Wszystkie te superlewatywy nalezy traktowac z lekkim przymruzeniem oka. Tanie NAD kontynuujace slawne 3010 maja na pewne jedna zalete - dzwiek jest dosc dobrze wypelniony w srednicy i ma nieco ciala ale odbywa sie to kosztem szczegolowosci.

Wbrew tradycji Rotel 02, bardzo podobny co do klasy wzmacniacz, ma klarowniejszy dzwiek i dostarcza wiecej szczegolow ale niestety odbywa sie wlasie kosztem masy dzwieku, ktora jest slabo zaznaczona. Mysle, ze rotel 02 i NAD 320 BEE czy nie BEE sa dobra oferta w swej klasie cenowej i po dobrym dobraniu reszty plus okablowanie mozna troche z tego wyciagnac. Roznice zas nie sa zasadnicze.

Mysle, ze nie ma sie co natezac BEE czy nie BEE. Bedzie podobnie niezaleznie od kaszanki marketingowej.

W glowe zachodze takze co oznacza stwierdzenie, ze wzmacniacz gra jakby mial 100W. Przeciez nie o glosnosc chodzi, czyz nie?

pzdrw

soso

>>>soso

02 jest znacznie droższa od 320bee - w moim przypadku to było główne kryterium które przemówiło o tym że wybrałem NADa - rotel gra ładnie ale świadomość że można zaoszczędzić 300/400 zł jest zbyt silna lepiej odłożyć na inne komponenty :)

Witam

Tak się składa ,że od dłuższego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem tego wzmacniacza (320 bee)...

Wcześniej przewinoło sie przez moje ręce wiele klocków pochodzenia japońskiego i muszę przyznać ,iż

żaden z nich nawet w najmniejszy stopniu nie dorównuje potencjałowi tej integry...

Oczywiście ten kolecek nie idealną konstrukcją ma on kilka wad, jednak uważam ,iż za tą cene nie można

zakupić nic lepszego..

Jeśli chodzi o różnice między wcześniejszym modelem to nie zauważam dużych zmian w jakości dzwięku...

Oba klocki grają na przyzwoitym poziomie...

pozdrawiam

Dzieki wszystkim za posty!Wiadomo ze zawsze beda podzielone zdania i jedni beda twierdzic ze ten jest lepszy a ten nie...-wiem jedno!ja kupie NAD-a c320bee i tyle.Napewno kazde zdanie jest wazne i warto posluchac ludzi co sie wiecej orietuja niz ja.Po kupnie wzmaka nastepny wydatek to kolumny,zastanawiam sie nad Audio Academy - HYPERION,lub B&W 603s3.Co wy na to?

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.