Skocz do zawartości
IGNORED

Okablowanie Sonus Oliva

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Ogolnie te wtyki maja bardzo dobra opinie

(np. na DIYforums jeden gosciu uznal ze sa prawie tak dobre jak wlutowanie)

(WBT next gen zgapil od nich koncepcje)

A sposob ze strony producenta

wziasc suszarke i rozgrzac koncowke

latwiej wejdzie potem sie dostosuje do gniazda

lucasd => ja mam kabel zrobiony dla znajomego i chcialem go wypróbować u siebie- niestety nie udało się,

a przecież ja nie pierwszy raz kable podłączam ;-)

Jaki kolwiek wspaniały wtyk by nie był, obowiązuje go naczelna zasada musi się dać podłączyć !

piter, 18 Cze 2005, 21:25

>andrea29

>He, he najlepiej spróbuj sam przekonasz się :). Mi sie wydaje, że te kable pokazują naprawdę co

>potrafią dopiero

>w bardzo przejrzystych i neutralnych systemach - w domyśle lampowych. Im wiecej potrafi pokazac

>elektornmika , tym lepsze się okażą.

Święte słowa piter.Dzieki uprzejmosci pal55 słucham sobie muzyki na SO od wczoraj

pozdr

lemo, 22 Cze 2005, 13:11

>na HDSE grałem ponad miesiąc byl wygrzany ,zaczarował mnie stereofania przestrzenia i bajeczna

>gora, przekazywal wszystko co bylo nagrane, w moim odczuciu oczywiscie, gdzie na innych kabelkach

>slychac bylo tylko uderzenie mloteczka fortepianu na najwyzszych rejestrach ze stereovoxem byl

>jeszce dzwiek. Po czasie jednak muzyka okazała sie zbyt sterylna wystapiły pewne wyostrzenia w

>wyzszej parti srodka ,no i bas który schodził b nisko ,ale brakowało jego wyzszch składowych. u

>mnie gral miedzy CD a integra tranzystorową, sluchałem natomiast u znajomego na lampie tak Cd jak i

>wzmak i było pięknie . na pewno Sonus nie dorówna HDSE w jego najlepszych własciwosciach , ale

>ogolnie ... może jeszce za wczesnie niech sie wygrzewa

W moim systemie pobił basem stereovoxa i nie tylko Sonus Oliva.Są to za te pieniązki świene kable.Czas zamówić.

do profes

Jakie masz końcówki w tym lexsusie.

Ja mam na WBT-takie dokręcane i podobno właśnie na takich WBTach ten kabelek sprawdza się jeszcze lepiej.

W/w kabelek sprawdzałem z wieloma innymi do kwoty 6tyszł, wypadał bardzo dobrze.Dość długo porównywałem go z Transparentem ciętego z metra i według mnie jak i też właściciela transparenta w miom zestawie lexus lepiej pasował.Wogóle kabelek ten ma piękną średnicę i gra równo na całym paśmie.Z moją lampą pasował do wielu innych kolumn, jak też potrafił dobrze brzmieć przy zmianie Cd na inne.

Jak możesz to napisz na jakich końcówkach jest twój lexsus.

pozdr

Za moim pośrednictwem kolega chce kupić Stereovoxa hdse. Jego oferta ważna jest przez kilka dni, zanim kumpla kumpel nie wróci do stanów. Wtedy kabel przywędruje z za oceanu, gdzie kosztuje jedyne 200$. Jeśli są więc forumowicze niezadowoleni z tego kabla, a chcą sięgo szybko pozbyć, jest więc okazja.

Dzis dostalem, dzieki uprzejmosci Poczty Polskiej, kabel glosnikowy SO. Gra u mnie pare godzin i moje pierwsze spostrzeznia sa nastepujace (in plus):

- bardzo ladna i wypelniona srednica!!! (lepiej niz tara-labs air 2)

- basu najnizszego troche brak (mimo 3 zyl), wyzszy kontrolowany rewelacyjnie (a'la supra sword)

- gora szczegolowa i nie drazniaca (xlo ref)

- ogolnie jak na rozgrzewke bardzo, bardzo przyzwoicie

(in-minus):

- sztywnosc

- spora srednica, nie chcialy wejsc w we wtyki w krell'u ( w WBT. w Amphionah juz tak)

- brak estetyczngo wykonczenia w wersji standardowj ( za wlozenie w oplot trzeba doplacac)

Harvi => w d........e z estetyką, ma grać , zaskoczony jestem tym basem ,u mnie mistrzostwo świata, a po 3 dniach zaczyna pojawiać sie przestrzeń

Harvi zadzwoń do mnie - pilne czekam

Juz wyeliminowlem problem z estetyka i podlaczeniem.

Po klkunastu godzinach grania pojawila sie szeroka scena i dobra lokalizacja.

Bas okazal sie ok. nizej sie nie da z kolumn wycisnac.

Kabel wart wydanych pieniedzy.

Zastanawiam, sie czy te kable sa rzeczywiscie tak dobre czy jest to kolejny przypadek audiofilskiej psychozy , kiedy dany produkt staje sie nieslychanie popularny przez krotki czas, gdyz wszyscy "slysza" jaki dobry jest, a potem pojawi sie ich cala masa na rynku wtornym.

W jakich cenach sa interkonekty Sonus Oliva? Tylko prosze nie odsylajcie mnie do producenta po odpowiedz na moje pytanie.

Mniej więcej ja Zildjian,Gutekbul odsłuchaliśmy tych kabli.Każdego z nas coś tchnęło....?! Pewnie, że mogą się w jakimś systemie nie sprawdzić w 100%.Jednak zawsze zagrają prawidłowo. Bez fajerwerków itp. Właśnie po jakimśczasie wpiąłem je ponownie, by się upewnić, ze mam rację. Są kable lepsze co stwierdzam z całąpewnością, tyle, że kosztują wielokrotność tej ceny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.