Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry i tani odtwarzacz DVD z DivX -em

cykad

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym sobie kupic otwarzacz DVD jak w temacie; możecie coś doradzić ?

Chciałbym żeby czytał format txt i wyświetlał polskie znaki.

Znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ten nowy odtwarzacz kody wydaje mi się dośc ciekawy.

A co Wy byscie kupili tak do ok. 450 zł ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/17591-dobry-i-tani-odtwarzacz-dvd-z-divx-em/

Ja wybrałem CyberHome 462 ...

W cenie 199 złotych chyba nie ma konkurencji ;-)) polecał mi go kolega ... jak zobaczyłem jakośc divx na 32" TV to od tego czasu kupiłem już 3 egzemplarze ... dla siebie, dla Taty, i dla taty tegoż kolegi ;-)) ... z tym, że do dvd mam osobny >20 razy droższy odtwarzacz , mój tata też ... ale żeby zobaczyć różnice trzeba się dobrze wpatrzyc ... niestety ;-)) ... wcześniej po zakupieniu karty graficznej do komputera z wyjściem TV s-video oparta na procesorze Ati (ponoć lepsze wyjście TV) oglądnąłem kilka filmów i dałem sobie spokój ...

o wadach i zaletach można poczytać tu:

Ukryta Zawartość

Chciałbym tylko zaznacztyć, że przy własnym nagrywaniu płytek na znośnej nagrywarce i nawet tanich nośnikach nie ma żadnych problemów ... no i oczywiście czyta txt ;-)

NAtomiast jeśłi ma być to Twój główny odtwarzcz i zależy Ci na trwałości, jakości dźwięku ... to może jednak coś firmowego ? ... ktoś polecał Pioneera 470 ... zdaje się, że po zmianie firmwar'u jest bardzo bliski wersji 575 czy jakoś tak ... poszukaj na forum ... /Temat nr 17304/

Ukryta Zawartość

philips DVP 632 (po wgraniu nowego softu czyta txt - format chyba MicroDVD tzn. "{2545}{2624}" w klamerkach. Radzi sobie nawet z płytami które są za szybko nagrane i których komp nie chce odpalić. Mam go od ponad roku i bez zarzutu chodzi.

pzdr

123... test

Njalepszym rozwiazaniem, ale niestety drozszym (780 zeta), jest przerobiona konsola Xbox. Odtwarza doslownie wszystko i bez zadnych problemow. Ponadto, gdy pojawiaja sie nowe wersje kodekow, mozna bardzo szybko zaktualizowac je w konsolce. Ogromna zaleta Xboxa jest rowniez wbudowany dysk twardy.

Ta Koda wygląda dobrze - jako jeden z niewielu tego typu odtwarzaczy czyta Qpel i GMC a i odtwarzacz DVD może być całkiem znośny. Jeżeli wszystko w jednym ja bym wchodził w to.

Sam do divx używam wiwy i muszę niektóre filmy przekompresowywać... Do DVD używam jednak Yamahy...

Pozdrawiam

Witek

W Pionierze 470 mozna zmieniac wielkośc czcionki - jest kilka wielkości (chyba 4 - oddałem, nie mogę sprawdzić). Dowolny rozmiar to nie jest ale zawsze lepiej niż jedna sztywna wiekość.

a ogromną wadą xboxa jest to jak głośno pracuje

na 20% wentylatorka (szczególnie w nocy) szum przynajmniej dla mnie jest nie do zniesienia. mozna spróbowac na 10% ale wedy mozna spalić zabawkę.

na kompie który stoi przy łózku jak puszcze divx to tak nie przeszkadza jak na xbox stojacym przy TV 4 metry dalej

oczywiście kwestia gustu ale nie zpaominajmy że jesteśmy na forum dla słyszących inaczej i tutaj wszystkie szmery są niewskazane (a jak komuś kiedyś przeszkadzał wiatrak w projektorze to niech zapomni o xbox)

ja też polecam pioneera

tani i dobry a 575 nawet DVD-audio i SACD całkiem przyjemnie puści (470 też ale tylko w stereo a to format osiągany na zwykłym CD)

a jak komuś na jakości w filmach zależy (nie tylko divx ale i DVD) to proponuję popatrzeć na modele firmy kiss

chociarz zaraz się znajdą fanatycy co napiszą że to złom. Ale jak ktoś zobaczy to sam zadecyduje dlatego polecam nie kupować w ciemno (nawet tych tanich chińskich tandet)

Xbox odpada.

Interesuje mnie DVD/DVIX z funkją zmniejszania czcionki na mniejsze. Urzywam projektora wiec napisy są za duze. Koniecznie skanowanie progresywne z gniazdem component.

Mysle o PIOOnierze 575 czy faktycznie można tam zmiejszac czcionke?. ewent. inny podobny DVD.

>Mysle o PIOOnierze 575 czy faktycznie można tam zmiejszac czcionke?

Pioneer 470 z załadowanym softem od 575 - można zmieniać czcionke od małej do w miare dużej. Jak dla mnie te najmniejsze były za małe. Ale oglądałem to na 29 calowym telewizorze, nie na projektorze. Poczytaj forum.divx.pl Tam piszą ludzie, którzy zrobili używany przeze mnie firmware. Jak nie chcesz słuchać DVD-Audio i SACD (drogie płyty - ZTCW nie do skopiowania na komputerze) w to zaoszczędzisz około 300 zł kupując 470 zamiast 575.

Jeszcze jeden broblem z filmami DIVX na odwarzaczach DVD/DIVX. :

Najnowsze filmy divx typu: "człowiek w ogniu" nie czyta moj emperor 2. Czy w tych Pionierkach jest mozliwosc wrzucenia nowych kodeków czy tylko nowe upgready powiekszają funkcje w menu?

Dzieki za rady!

Polecam Pionieera 470

Na Allegro chyba ma go w swojje ofercie niejaki "embe" albo "gufiak"

Którys z nich.

Oni sami przerabiają firmware i teraz 470 to niemal 570-ka. Po prostu kosmos co oni wycisnęli z tych dwóch odtwarzaczy.

Pieknie czytają txt i inne formaty napisów.

Elegancko w menu wybierasz wielkość i kolor czcionki oraz kolor otoczki napisów. Masz też do wyboru półprzezroczyste tło pod napisy. Czyli do wyboru do koloru.

Nie będę już wspominał o jakości obrazu i dzwieku który jest nieosiągalny dla wynalazków za 200 zł.

Czyli większość uradziła Pionieera 470. I chyba taki kupię. Ale jedno jeszcze pytanie i być może nie dotyczy tylko tego modelu. Czy mogę wgrać kilka filmów divX na jeden krążek DVD i wybierac który film chcę oglądać ?

(Nie mogę znależc tego embeka i gufiaka - moze ktoś pomóc ?

>Czy mogę wgrać kilka filmów divX na jeden krążek DVD i wybierac który

>film chcę oglądać ?

Tak

>(Nie mogę znależc tego embeka i gufiaka - moze ktoś pomóc ?

forum.divx.pl - Odtwarzacze stacjonarne - Pioneer- tylko dzisiaj mają problemy z serwerem

Ew. tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest taka duża, niedobra, francuska sieć marketów - twierdzą, że hiper ... ;-)) ...nazywa się toto Carrefour

(więcej tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Powodzenia ;-)

Ukryta Zawartość

oglądałem ten cyberhome odtwarzacz jest niczego sobie jedyna wada to brak ac3 no i ten czerstwy pilot chyba jedyny dobry sprzęt tego typu pozostaje manta ktora jest rekomendowana przez divx.org

brak AC 3 ???

Przecież ten odtwarzacz ma nawet dekoder DD (AC3) i DTS !!! (co prawda z wyjsciem analogowym tylko 2 kanałowym ;-)) -- no ale ma oczywiście wyjście cyfrowe ... jesteś pewien, że ogladałeś TEN odtwarzacz?

Co do pilota to choc mało czytelny jest poręczny ;-) i wbrew pozorom łatwo się przyzwyczaić ...

Co do Manty ... porównywałeś jakość obrazu ? ;-)

hmm...

sprzedawca stwierdził ze nie ma ac3 ale całkiem mozliwe ze oni sie nie znaja bo hipermarkety nie szkola swoich pracownikow a oni nie maja pojecia co sprzedają

obraz jest pewnie lepszy niz na mancie tyle ze manta moze wyswietlac napisy nawet w 4 rzedach a cyberchome tylko w 2 reszte napisow zostaje uciete w mancie mozna poprzetawiac napicy wyzej lub nizej tu znow niestety nie no i jeszcze jedna sprawa moze nie jest najładniejsza ale ma standardowe wymiary i pasuje do kazdego amplitunera a te malenstwo postawione na amplituner wyglada szpetnie w zasadzie manta poszła juz w niepamiec bo pojawił sie jej nastepca ktory obsługuje wiecej formatów i pozbawiony jest tych beznadziejnych swiatełek które przeszkadzały no i teraz jest rekomendowany przez divx.org zamiast manty WIWA (bo tak sie nazywa) jest dostepna za 229 zł + koszt wysyłki na divx.org

AC3 "ma" na pewno ;-)

... co do napisów to w nowym sofcie /v28 i v29/ są 3 linijki - ale za to za wysoko ... więc jeśli ktoś czyta tak szybko zeby mu az 4 linjiki były potrzebne ... ;-)) swoją drogą to jak to wygląda ? - przecież te napisy muszą zasłaniać pół ekranu ?

/w filmach dvd więcej niż 2 linijki jakoś nie kojarzę ?/

Ale faktem jest, ze w obecnej wersji napisów ruszac się nie da ...

Nie twierdzę, że jest to ideał ale ważniejsza jest dla mnie jakośc niz ew. trudności w dostosowaniu nagrań do sprzętu ... /oczywiście w tym wypadku w stosunku do ceny ;-))/

z tymi napisami to nie jest zupełnie tak, to działa na zasadzie all playera inteligentne napisy czyli jak sa 4 linijki to są pomniejszone aby nie zasłaniać filmu

ale to kwestia gustu to ma byc do kina domowego a w kinie nie da rady manipulowac napisami tylko sie czyta takie jakie sa no a tutaj duze znaczenie ma jakosc obrazu szkoda tylko ze ten cyber jest taki niewymiarowy i ma taki biedny pilot

tak wogole to by sie przydała konkurencja w tym segmencie cenowym który łączył by w sobie wszystkie zalety wiwy i cyberchoma i jeszcze zeby miał normalny wygląd i miał normalne wymiarya moze juz jest cos takiego a moze sie wstrzymac bo za miesiąc ukaze sie nowy model cyberchoma ktory ma standardowe rozmiary

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.