Skocz do zawartości
IGNORED

Koncert Pop pop pop i Robotobibok we Wro

cyjanopan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako ze to forum w jakims sensie dotyczy tez muzyki ( ;-) ) pozwole sobie zaprosic Was na koncert zespolu POP POP POP oraz supportujacego ich Robotobiboka. Koncert odbedzie sie 29 Kwietnia 2005 we Wrocławiu, w Firleju o godzinie 19:00. Bilety 20zl w przedsprzedazy, 25 w dniu koncertu.

Jako ze pisac o muzyce nie umiem, wkleje info na temat zespolu ze strony Firleja.

Pop Pop Pop

ROB MAZUREK kornet, laptop

NOEL KUPERSMITH e. bas, laptop

TIM MULVENA perkusja

Rob Mazurek to trębacz i twórca muzyki elektronicznej, związany z różnymi odsłonami Chicago Underground od 10 lat.

Razem z muzykami tej klasy, co Jeff Parker, Chad Taylor, czy Noel Kupersmith (Isotope 217, Tortoise, Brockeback) porusza się po kręgach muzyki improwizowanej, rocka i popu, tworząc niepowtarzalne brzmienie jako Chicago Underground duo, trio, quartet czy orchestra.

Nowe trio POP POP POP powstało pod koniec ubiegłego roku.

Do Mazurka i Kupersmitha dołączył perkusista Tim Mulvena, który współpracował wcześniej z the Vandermark Five i Brockebackiem.

Ich muzyka łączy współczesny jazz inspirowany Ornette Colemanem i Donem Cherrym z groovem muzyki rockowej i elementami abstrakcyjnej sonorystyki.

Koncert w poprzedzi set zespołu ROBOTOBIBOK.

Zapraszam , sam na pewno bede na nim jako ze uwielbiam Chicago Underground Duo i Robotobiboka ;-)

Żeby Ci nie skłamać, zdaje się że film się "Symfonia Zmysłów" nazywał, ale głowy nie dam (na płycie jest jeden kawałek o takim samym tytule jak film, ale nie mam jak sprawdzić bo płytkę na jakiś czas kumpel pożyczył :) ).

Człowiek z kamerą jednak ciekawszy był.

A słyszłem ich w Białymstoku ( 2 razy byli :) ).

Za drugim razem ktoś nowy w zespole już był :) .

Tutaj ciekawostka, reżyser "człowieka z..." urodził się właśnie w Białymstoku (mimo iz tworzył w sojuzie...).

Nie widzialem/slyszalem tego filmu. A co do skladu, to tak, odszedl od nich saksofonista a doszedl w zamian wibrafonista (chociaz tak jak reszta zespolu gra tez na innych instrumentach) ;-)

Co do "Czlowieka z kamera", jezeli jeszcze nie slyszales plyty zespolu Cinematic Orchestra z muzyka do tego wlasnie filmu to polecam :-) Nazywa sie tak jak tytul po angielsku, czyli "Man with the movie camera".

No to bardzo zacne kapele zagrają.

CU TRIO i Robota widziałem w krakowskim RE.

Były to dwa różne koncerty. Każdy z osobna bardzo mnie satysfakcjonował.

Sam nie wiem czy to nie za dużo grzybów do jednego barszczu, ale na pewno warto się przejść.

Jeszcze te ceny...

• 2 tygodnie później...

-->cyjanopan, trochę nie na temat, ale... chciałem przeprosić że jeszcze na list nie odpisałem (coś skrobnę jak dokonczę jeszcze ze 3 - 4 "urządzonka", a te które już są wygrzewam min. "Podróżą do Meksyku" z pierwszej płyty RobotoBiboków, ten kawałek dobrze się do tego celu nadaje :) ).

Pozdrawiam.

a tu kilka zdjec z koncertu :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6293-100007988 1170267771_thumb.jpg

post-6293-100007989 1170267769_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze

Ukryta Zawartość

post-6293-100007985 1170267775_thumb.jpg

post-6293-100007986 1170267773_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No bez jaj, jaka reklama? O wydarzeniach kulturalnych trzeba mowic glosno:)

Widze, ze fajny koncert byl i nic o nim wczesniej nie wiedzialem. Bocznica nadaje sie do pier**l a nie do zapowiedzi ciekawych imprez.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.