Skocz do zawartości
IGNORED

HK AVR5550 Logic 7 problem

Kanian

Rekomendowane odpowiedzi

Od ponad 1,5 roku posiadam model Harman AVR5550. Jest to wystarczająco mocna maszyna i ogólnie jestem z niej zadowolony. Jednak ostatnio po zamianie frontów z B&W 603.2 na JBL 90 zacząłem zauważać pewien szczegół słuchając w trybie Logic 7 Cinema. Jak sama nazwa mówi używam go do słuchania filmów gdyż podkreśla szczególnie ścieżkę dialogową w centralnym głośniku. Słuchając uważnie odkryłem iż w tym formacie wysokie tony frontów przenoszą wyłącznie niezrozumiały szelest. Dzieje się tak tylko w tym formacie w przypadku Logic 7 M.E czy też DTS Neo 6 i DD wszystko jest ok to znaczy brak jakichkolwiek szelestów lecz poprawne dźwięki. Czy ktoś spotkał się z takim problemem czy też może jest to usterka procesora? Dzięki za answery.

Adam

https://www.audiostereo.pl/topic/17496-hk-avr5550-logic-7-problem/

Również raczej nie zauważyłem opisanego przez Ciebie problemu. Przełączałem różne systemy dźwięk przestrzennego przy płytach CD, audycjach radiowych, filmach, programach telewizyjnych. Jedyny przypadek zbliżony do Twojego opisu zauważyłem oglądając zawody żużlowe. Po przelączeniu na tryb Logic 7 M pojawiły się zniekształcone dźwięki na głośnikach tylnego surround. Przełączając na bardziej odpowiedni dla tej transmisji, tryb Logic 7 C wszystko wracało do normy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.