Skocz do zawartości
IGNORED

kupiłem prosiaki

MPB

Rekomendowane odpowiedzi

Niby nic. Kupiłem dzisiaj prosiaki Studio 140 ( do tej pory słuchałem na 603 S2 ) cena do zaakceptowania - prawie 7 k zł w Top Hi-Fi (promocja) Sprzęt towarzyszący Marantz PM14+Cd17KIS kable Bedrock. Włączyłem Garbarka i .....całkowita rozkosz:) ten saksofon, te chórki. Nerwowo zmieniam płyty i odkrywam je na nowo... W sklepie odsłuchiwałem prozaki z VA, Trianglem, B&W7... MS wybrałem je, bo dźwięk zdecydowanie różnił się od wszystkich innych - ta średnica, te cudownie zespolone wysokie tony, ten krótki rozciągnięty basik (sorry-basisko), ta holograficzność- miodzio!!!

Polecam wszystkim, którzy szukają głośników w tych okolicach cenowych.

Dla wyjaśnienia. Nie jestem pracownikiem TOP HI-FI ani Audioklanu.

Pozdrawiam MPB

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

https://www.audiostereo.pl/topic/17473-kupi%C5%82em-prosiaki/

MPB

Hej hmmm mam pytanie odsłuchiwałeś moze d15 przy okazji proaca i możesz powiedzieć jak się mają do 140??

Ps. Porównywałeś moze 140 i 130 i możesz powiedzieć czym tak z grubsza się różnią?

PS2. gratuluję zapewne świetny wybór mnie akurat proac jako jeden z pierwszych zaczarował=(po raz pierwszy powiedzałem "no kosztuję ale wreszcie zaczeło to grać jak na żywo a nie kosztuje mieszkanie i lipa :)")

130 -ki grają mniejszym basem- delikatniejszym, w koncu mają jeden głośnik nisko-średniotonowy. Do pomieszczeń 20mkw. nadają się wyśmienicie. Ja mam pomiesczenie odsłuchowe ok 28 mkw i dlatego kupiłem 140-ki. Natomiast cudowna średnica i idealnie zespolone wysokie tony są porównywalne z większym modelem. Z odsłuchem 140 możesz mieć chwilowo problem bo kupiłem chyba ostatnią parę z pierwszej dostawy. Tak mi powiedzieli Panowie z Top HiFi.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.