Skocz do zawartości
IGNORED

Standy pod Tannoy M2

Kwiecie??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam standów pod Tannoy M2 w granicach 350zł. Na allegro znalazłem standy robione przez "gorek666" (chyba reklamuje się na tym forum). Co o nich sądzicie ?? Akurat sam bym po nie pojechał bo do Stalowej Woli nie mam znowu tak daleko. Czym właściwie różnią się standy metalowe od drewniano/granitowych/marmurowych ?? Z góry dziękuję za odpowiedzi !!

https://www.audiostereo.pl/topic/17201-standy-pod-tannoy-m2/

No z tego co mi jest wiadomo to stalowe sa wykonane ze stali, a granitowo marmurowo drewniane z granitu marmuru i drewna;) i mysle ze to najwieksza roznica jest ale moge sie mylic!

A tak pozatym to ja np. bym stalowch sobie w pokoju nie postawil bo mnie odrzucaja na kilometr nawet jakby niewiadomo jak ladne byly to mi sie nie podobaja wole marmur i drewno. Wrazenia sluchowe do odroznienia ale to raczej na granicy percepcji zakladajac ze standy wykonane sa naprawde dobrze. Ja osobicie wybralbym standy gorka:)

Kupiłem na allegro do M2 standy firmy standmax. Mam je jakieś pół roku. Uważam, że w sumie całkiem przyzwoite (jak za tą cenę) - stabilne, ani lakier ani chrom nie obłażą, wykonane dość precyzyjnie. Gdybyś chciał kupować, to uważaj na kolory - te oglądane na ekranie / wydruku są znacznie jaśniejsze od rzeczywistego koloru "na wyrobie".

A i jeszcze rurka do prowadzenia kabla wewnątrz standu. Jeśli postawisz kolumny na fabrycznych "prztyczkach" z PCV to między kolumnę a górną płytę standu zmieści się co najwyżej kabelek od lampki nocnej. Lepszy będzie wymagał wyższych podpórek, lub prowadzenia kabla z pominięciem owej rurki (jak sam zrobiłem). Pozdr, Gryzoń

Własnie czytalem ten watek 5 min temu i patrze a tu elfan ze swoimi standami i zdjeciami... Hmm juz mialem cos napisac bo zaczyna mnie to wkurzac ze jak ja ludziom proponowalem podstawki to byla woja na forum a tutaj gosc robi to samo i jest cisza.Pomyslalem jednak, ze ludzie odebrali by to jako tempienie konkurencji a tego robic nie chce... Patrze teraz a tu jego wpisu juz nie ma... Szczerze, bylem zaskoczony ale przyznam ze pozytywnie. Nie mam nic do elfana i jego standow tylko tu chodzi o zasady...

>>>gorek666

(...)no tak wojna była, ale na zdjęcia każdy patrzył, szczególnie Ci zainteresowani - ja bym chętnie obejrzał Twoje prace ale z tego co widze to na forum sie nie zanosi /trzymamy się zasad/ - masz może jakąś własną stronke - gdzie umieszczasz foty swoich produkcji oraz krótki opis z czego są wykonane itp. ?

Z transportem nie ma problemu. Ok 70 zl kosztuje wysylka kurierem.

Co do stalych zdjec w ogloszeniach, a jest mozliwosc dodawania zdjec w ogloszeniach, bo mi o takiej nie wiadomo...

Ja chcial bym miec poprostu swoj jeden post ktorego nikt by nie wyrzucil. Mogl bym tam zamieszczac nowe zdjecia i nowe projekty... Niestety na tym forum chyba takiego sie nie doczekam...

Myslalem o zakladce DIY ale to bez sensu bo nie bede mogl tam co troche wrzucac nowych zdjec itp...

-> gorek666, 7 Kwi 2005, 15:33

Górek, nawet Cię lubię, ale strasznie marudzisz! Popatrz na dział (nie zakadkę) DIY. Jest tam już reklama producenta stendów, podobnych (technologicznie) do Twoich. Gdybyś poświęcił część tego czasu, który poświęcasz na użalanie się nad swoją niedolą, na napisanie strony tekstu i wybranie kilku charakterystycznych zdjęć swoich produktów, to miałbyś stałą reklamę i spokój. Wtedy wystarczyłoby odsyłać zainteresowanych tamże.

Swoją drogą to po co Ci możliwość zmieniania zdjęć? Przecież robisz podstawki w tej samej technologii ciągle, to jak pokażesz z 5 zdjęć, to kuż wszystko będzie wiadomo.

Lukar, inżynier, ale ja rozumiem, myslalem zeby zrobic opis i dac zdjecia, z tym nie ma problemu, jak dla mnie 10 min roboty. Tylko co chwile wymyslam cos nowego, np teraz do produkcji doszly stoliki, co troche sa nowe modele standow, kilka nowych juz mam w glowie... Czytalem nie raz dzial DIY i widzialem te standy... To nie chodzi o marudzenie, bo naprawde staram sie tego nie robic. Wolal bym poprostu aby mogl byc jeden watek ktorego nikt nie bedzie wywalial a od czasu do czasu odswierzyl bym go nowymi pomyslami, zdjeciami nowych konstrukcji.

gorek: zrób więc sobie własną stronę www, umieść na darmowym serwerze, i zmieniaj zawartość wedle uznania. I przestań w końcu jęczeć, do jasnej ciężkiej...

A co do "własnego wątku"...

Lukar: zastanów się może nad wprowadzeniem "zakładki komercyjnej", gdzie za opłatą każdy producent, tuningowiec czy inny garażowy majsterkowicz będzie mógł prowadzić własny wątek, i w pełni kontrolować jego zawartość ;)

tomant, nawet nie wiesz jak sie ciesze ze sie w koncu odezwales...

ostatnio komputer mi siadl, musialem sformatowac wszystko do spodu i mail od Ciebie przepadl, nawet nr GG nie mialem... Nicka a forum tez niestety nie pamietalem. Odezwij sie do mnie na priv...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.