Skocz do zawartości
IGNORED

JAKI ZESTAW KINA DOMOWEGO DO 3000DIVX

UNTON

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM

PRZYZNAJE, ZE SPECJALNIE ZAREJESTROWALEM SIE NA TO FORUM ABY UZYSKAC OD WAS EXPERCI JAKAS INFORMACJE. JESTEM W TRAKCJE POSZUKIWAN ZESTAWU KINA DOMOWEGO TZN AMPLITUNER +DVD (DIVX) +GLOSNIKI 5.1. PROSZE PORADZCIE MI JAKI ZESTAW WYBRAC DO 3000. OSOBISCIE MOJ WYBOR PADL NA KODE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

SA TEZ TANSZE ZESTWY KODY Z DIVX ALE TEN JEST MOIM NO1.

PROSZE O PORADY I ZGORY DZIEKUJE ZA WASZA POMOC. CO MNIE NAJBARDZIJ INTERESUJE TO ZEBY ZESTAW TAKI PRZYZWOICUE GRAL W STEREO I MIAL MOC, NIE INTERESUJA MNIE PLASTIKOWE TANDETY.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/17183-jaki-zestaw-kina-domowego-do-3000divx/

wybór całkiem niezły, ale możesz równie dobrze brac pod uwagę zestaw Marantza (bez subwoofera)

Ukryta Zawartość

i zestaw Denona i Wharfedale z MM

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bardzo dobra oferta / znaki polskie/

lub amplituner JVC 5042- 849 +dvd 315 divx jvc /polskie znaki/ za 419 zł + kolumny JVC/lub inne

zamkniesz się w kwocie 2500 zł

Ukryta Zawartość

A może to :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A więc tak: Jeśli chodzi o Kodę to wybrałbym wersję z kolumnami F-51 ale za to z SW-1000, lub SW-100. Słuchałem dokładnie tego zestawu Kody o którym piszesz (707+SW-850) i jeśli chodzi o stereo to dopóki nie włączysz suba to jest ok. a nawet bardzo dobrze, ale włączenie suba powoduje pogorszenie dźwięku (rezonanse, dudnienie). W KD owszem jest nieźle. Reasumując lepszym rozwiązaniem jest F-51+SW1000/SW-100. A co do Bellwoodów czy jak je tam nazwać, to myślę, że taka ostatnia kiszka też nie jest... słyszałem je i uważam, że są porównywalne do Kody. Niewiele wniosłem do wątku, ale może conieco...

Pozdrawiam

Luxmany i winyle 

dzieki za rade, musze posluchac tych f51, a jak porownasz ten zestaw z yamaha rxv350 + eltaxy universe?

wiem ze to inne, lagodniejsze brzmienie ale chcialbym zobaczyc wasze opinie. sluchalem eltaxow discovery i do kody sie moim zdaniem nie umywaja.

Ukryta Zawartość

znalazlem jeszcze to i mysle ze do malego pomieszczenia mzoe to tez byc ekonomiczne (w porownaniu z zestawem za 2999) rozwiazanie. musze tego posluchac i napisze wam jak mi sie podobalo. Moze ktos tego sluchal??????

Ukryta Zawartość

->UNTON

Twój ostatni post zmienia nieco postać rzeczy: jeśli pomieszczenie jest małe (nie wiemy jak małe) to zdecydowanie odradzam zestaw z kolumnami podłogowymi nie wspominając o subwooferze. Jeśli zalezy Ci na precyzji dzwięku przede wszystkim w stereo to rozważ możliwość zakupu (a przynajmniej posłuchaj) Yamahy Piano Craft E-600. Jest to zestaw dość szeroko opisywany na tym forum i najczęście zbiera pochlebne opinie. Pozdrawiam

Luxmany i winyle 

Weź sie zastanów nad tym zestawem marantza czy tez yamaha co jest w promocji w tophifi a jak już się tak napaliłeś na te divixy to i idź i dokup sobie za 150pln w Auchanie DVD co sie zowie Manta i jeszcze Ci kaski zostanie...

Zresztą rób jak uważasz... Masz sie kierować swoimi potrzebami , portfelem i wrażeniami bo jak mowi przyslowie "gdzie kucharek szesc tam nie ma co jeść" i jeśli bedizesz słuchał kilku "wujów dobra rada" to zawsze będziesz miał poczucie niedosytu i niezadowolenia...

Pozdro

wlasnie sluchalem tego maranza, dobry jest ale nei wiem czy dla mnie starczy w promocji bo sa narazie zarezerwowane wszystkie, czekam na dostawe i jak cos to biore. powiem wam ze te summity graja ok a do malego pomieszczenia to w sam raz. obym nie musial wracac do kody :)

Widziałem tez na allegro, co prawda troche drożej...

Ale sam widzisz. Popyt nie zmalał i wsyztsko schodzi na bieżąco więc sprzęt znaczy się jest tego wart.

Śledź też wątek yu na forum pt.: "znacie ten sklep" (audionet.pl) Jak ktoś powie że sprwdzony a Marantza juz nie dostaniesz to zajrzyj tam. Niekóre ceny porównywalne do allegro...

Udanych zakupów...

witam,

mam zestawim w domu (maranzt i summity). dla mnie rewelacja, lepszy od kody podanej wyzej. dorzycilem suba yamahy sw010 (nie znam dokladneij nazzwy) do mojego pokoju 15m2 to poprostu idealny sprzet. zachecam do zakupu tego zestawu, wspolczynnik cena jakosc bardzo wysoki. marantz to marantz.

• 2 tygodnie później...

Miesiąc temu poszukiwałem podobnego KD. Teraz już mam i jestem bardzo zadowolony. Amplituner pioneer vsx-814 (allegro nówka 1200zł) -Super!, DVD manta emperor II -(sklep inter. 319zł) - wszystko czyta, obraz I klasa, Kolumny Bellwood Excellence (market EuroAgdRTV 1800zł)-po odsłuchach jak dla mnie pasuje. Lekko przekroczyłem 3000, zł i jeszcze nie mam suba, a chcę kupić. Ale jestem bardzo zadowolony - nie jestem audiofilem - nie mam kosmicznych wymagań a ten sprzęt reprezentuje bardzo dobry stosunek jakości/możliwości do ceny. Amplituner ma automatyczną kalibrację -super!. Kolumny (kewlar) mają czysty, przyjemny dzwięk, bas nie pływa - do suchania muzyki pierwsza klasa, w kinie domowym również, ale subwofer raczej muszę kupić, na razie przełączyłem ampli na 5.0 - basy idą na fronty.O mancie złego słowa powiedzieć nie można, na razie nie odczytała jednego divixa, zakodowanego jakimś dziwnym kodekiem. Pozdrawiam, może komuś ułatwię wybór, chińskiej technologii raczej nie trzeba się obawiać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.