Skocz do zawartości
IGNORED

3 x CD do Creeka 4330 - który wybrać???

fryk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Fryk- jesli chodzi Ci o Marantza z Allegro (cd63KI) to przeczytaj koniecznie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) od wpisu KRZYCH 30 Mar 2005, 09:16

Przemyśl sobie to dokładnie..... bo to jest faktycznie jakies kombinowanie....

Co do pozostalych to nie mam pojecia.... nie sluchalem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co powiecie na to? Marantz cd6000?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

699 to kwota za którą można kupić Marantza CD53 w idealnym stanie, zmodyfikować go na maksa, i jeszcze zostanie na bardzo przyzwoity alkohol tudzież płytę CD. Jeżeli nie zamierzasz montować w CD wyjść XLR, to grać to będzie na bardzo zbliżonym (o ile nie identycznym) poziomie jak modyfikowany CD6000. Poza tym modyfikacja CD53 jest tańsza, bo dzięki pewnemu trickowi z modyfikacją obwodu bramki logicznej (niemożliwemu do zastosowania w CD6000) unika się konieczności instalacji zewnętrznego zegara, który też swoje kosztuje.

Przetwornik pana Andrzeja zagra lepiej, ale czy koniecznie musi być wmontowany w Akai CD57? Ten model często miewa kłopoty z płytami z nawet niewielkimi rysami, a niektórych CDRów nie toleruje w ogóle. Jest wiele innych CD nadających się pod ten przetwornik, między innymi taki jak mój (Teac CDP3500).

Przerabiałem całą kupę Marantzów. Później zakupiłem wspomnianego Teaca i dałem panu Andrzejowi do wmontowania DACa. Gra wyraźnie lepiej niż Marantz po full wypas upgradzie. A zamierzam jeszcze Teaca wyposażyć w zegar i popracować trochę nad zasilaniem cyfry i samego napędu, spodziewam się pewnej dalszej poprawy. Ewentualne konsultacje z panem Andrzejem mam ułatwione, bo mieszkamy całkiem blisko siebie.

Jak chcesz tego posłuchać, to zapraszam do siebie.

Ja takze mieszkam niedaleko , pan Andrzej bodajze w Katowicach , Ja w Rybniku , a Pan ? :)

Bardzo chetnie bym tego odsluchal, ciekawi mnie czy rzeczywiscie jest przepasc miedzy takim CD a moim mocno budżetowym Sony cdp-195. Dziekuje za propozycje :)

No to umawiajmy się na kawę, posłuchamy CD63SE po upgradzie, Teaca z przetwornikiem, i Sony CDP195. Z tego co pamiętam, to ten model waży tyle, że sprawia wrażenie że w środku nie ma nic, więc można go przenieść w reklamówce. Przepaść będzie słyszalna już w porównaniu z Marantzem niemodyfikowanym, albo choćby stareńkim Denonem DCD 920 na przetwornikach BurrBrowna.

Padło pytanie o trzy odtwarzacze, między innymi o "zwykłe" CA D500. Spośród wymienionych jest najgorszy. Z kolei D500 SE (podkreślam, SE) jest dość wyraźnie lepszy od wersji standardowej.

Faktycznie jestem miłośnikem dobrego dzwięku i nie zwracam uwage na niuanse symboli. Więc nie słuchałem D500 bez (SE) ..... hmm no cóż zapłaciłem za używke $159 tzn około 500zł i NIE zamienie CA na żaden inny budżetowiec do mojego creeka . Pozdrawiam amigo

• 1 rok później...

podłaczę się do wątku moze ktoś odpowie bo miał podobny zestaw / problem

Kolega ma Creeka 4330 MK2 gra to z kolumnami B&W 601 oraz CD SONY XB 740 spięte głośnikowymi Van den Hull cs 122 oraz IC AQ Copperhead

Pytanie do posiadaczy , czy Creek 4330 MK2 ma problemy z zapiaszczoną górą ?

moze ktoś miał taki problem i sobie z nim jakoś poradził ? ( dodam że wczesniej z nadem 320 zapaiszczonej góry nie było reszta toru bez zmian )

sklepowa cena Cambridge D500 z roczną gwarancją to obecnie 600 zł , ponadto dzięki modułowej budowie bardzo łatwo do niego dodać przetwornik Mr.Stelmacha bez usuwania starego , czyli mamy 2 w 1 ;)

jacm ->

"czy Creek 4330 MK2 ma problemy z zapiaszczoną górą"

Nie ma :-). To czysto i gładko grający wzmak. Do tego jest bardzo przejrzysty, słychać na nim wszystkie

problemy jakie wnoszą pozostałe elementy toru - a np. B&W 601 ma głośnik wysokotonowy który wnosi pewną ostrość i twardość. Jeżeli do tego doda się źródełko trochę syczace to masz odpowiedź.

I nie wierz , że kablami głośnikowymi da się problem rozwiązać.

Moim zdaniem 4330 to wzmacniacz który zasługuje na dużo lepsze kolumny niż 601.

TUX

fryk, 1 Kwi 2005, 17:28

Unikaj CA D500 - jest żenująco słaby ! Wersja D500 SE to co innego (podobał mi się - byłem nim mile zaskoczony).

Nowa seria to ponoć b. db. budżetowy cedek - sprawdź ! Konkurentem - pisali - mógłby być np. Rotel 02.

Na Twoim miejscu szukałbym z 2. ręki cedeka Creeka, bo to chyba bezpieczny wybór (pytaj pal'a55...)

Osobiście sprawdziłbym wszystkie, jakie bym mógł, a przede wszystkim cedeka Creeka :)

Pozdrawiam.

PS. Gratuluję fajnego brzmienia (wyboru 4330 ;)

>> TUX

dzięki za pomoc to samo podejrzewaliśmy jednak kolega chciał sie upewnić oraz porady żeby wiedzieć w którą stronę iść , poza tym sony tez ma sporo góry i wychodzi z tego masakra na górze .

pozdrawiam

Jacek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.