Skocz do zawartości
IGNORED

XLO TYPE 3.2. Interkonekt gramofonowy

Stones_Fan

Rekomendowane odpowiedzi

... ja tam wtrące swoje trzy grosze w temacie buczenia lub nie gramofonu połączonego kabelkami do preamika korekcyjnego. Jedni piszą, że połączyli gołym ( nieekranowanym przewodem ) i jest ok. Inni, że jak połączyli osobnym przewodem zacisk masy w TT z zaciskiem masy preampika - wtedy zaczęło buczeć lub odwrotnie , itp.

Cała sprawa w buczeniu polega na właściwym prowadzeniem masy z TT do preampa. MASA SYGNAŁU nie może

być masą OCHRONNĄ to znaczy, że sygnał idzie żyłą interkoneku, masa jest podawana osobnym przewodem, a masa interkonektu chroni sygnał przed zakłóceniami elektrostatycznymi i ta właśnie masa musi być otwarta

( nie łaczy się z masą elektryczną urządzienia w gniazdzie. Z regułu jest to gniazdo w TT ).

Sprawdziłem to kilkakrotnie produkując klamoty lampowe na własne potrzeby i jest ok.

Lisor.

... przed chwilą napisałem elaborat, ale przy dodaniu ,,wcięło,, .

Na stronie ecc iq jest opisane prowadzenie masy wraz z rysunkami. Zrobiłem kilka urządzeń lampowych wg ich wskazówek i nic mi nie buczy.

Lisor.

he he jak ja widzę to widzę. Niestety nie mam zadnych problemów ani kompleksów. Podłączam i słucham. To własnie ja czytam wpisy wciaż niezadowolonych lub tych, którzy kupują radiomagneyofon grundika z którego chcą wycisnąć hihi-end. A jak dotychczas mam dobry humor i świetnie się bawię.

Vinyldemon> to mało powiedziane! Coraz więcej jest zdesperowanych i niezadowolonych, co potem radzą innym! Tylko co mogą doradzić??? By Ci zadowoleni zakupili klocki jak oni i zrzędzili na forum jak stare baby?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.