Skocz do zawartości
IGNORED

Wspaniałe życie muzyczne bez streamingu

Jakie są Wasze preferencje?  

143 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie są Wasze preferencje?

• Tylko Streaming
      17
    • Tylko nośniki fizyczne
      28
    • Podstawa nośnik fizyczny,streaming to uzupełnienie
      43
    • Podstawa streamnig ,nośniki fizyczne to uzupełnienie
      47
    • O czym wy gadacie?
      2
    • nie,bo nie
      1
    • Temat dla staruchów
      5

Rekomendowane odpowiedzi

No ale wyobraźmy sobie, że przyszedł do nas jakiś filantrop i powiedział "daję ci 100 tysięcy płyt, wybierz jakie chcesz, za tydzień przyjadą kurierem", to pytanie gdzie byśmy je trzymali?

To jest 700m biezacych plyt CD albo 500m biezacych LP

Na takiej scianie zmiescilo by sie 50m biezacych CD (ok. 7.000 sztuk). A gdzie reszta

Na dysku HD mam ponad 12.000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dlaczego smutny ? Mamy tyle ciekawych rozrywek jak nigdy w przeszłości. Ja jestem zachwycony możliwościami jakie daje współczesna technika - właśnie streaming treści począwszy od filmów poprzez muzykę a skończywszy na książkach. 
Do tego jeszcze jedzenie zamówić apką na telefonie, pracować zdalnie i w ogóle z domu nie trzeba wychodzić. Nie trzeba z nikim się spotykać bo można pogadać online. Nic tylko korzystać...
6 minut temu, przmor napisał:

Do tego jeszcze jedzenie zamówić apką na telefonie, pracować zdalnie i w ogóle z domu nie trzeba wychodzić. Nie trzeba z nikim się spotykać bo można pogadać online. Nic tylko korzystać...

Jak ktoś lubi taki styl życia to co Ci do tego ? Zajmij się sobą. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Mozna, tak samo jak sluchajac muzyki z CD albo LP.

Takie asocjacje i komentaze sa bez sensu.

Jesli juz utozsamiamy tych, ktorym sie nie chce wstac by zmienic plyte z leniwymi i grubasami, to pokaze druga strone pokoju i zapytam, kiedy ostatni raz i jak czesto byles aktywny sportowo i wychodziles do gymu itp.?

Ukryta Zawartość

Sluchanie streamingu nie wyklucza ruchu nie implikuje lenistwa, nadwagi, nie wychodzenia z domu…

To proby dorobienia filozofii potwierdzajacej, uzasadniajacej wlasne, indywidualne preferencje

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, paww napisał:

Jak czytam wątek to zaczynam się zastanawiać czy nie robię źle, że nie chodzę po winyle do piwnicy, bo tam mam sporą kolekcję?

A chce ci się wstawać z kanapy?😃

28 minut temu, xajas napisał:

Mozna, tak samo jak sluchajac muzyki z CD albo LP.

Takie asocjacje i komentaze sa bez sensu.

Jesli juz utozsamiamy tych, ktorym sie nie chce wstac by zmienic plyte z leniwymi i grubasami, to pokaze druga strone pokoju i zapytam, kiedy ostatni raz i jak czesto byles aktywny sportowo i wychodziles do gymu itp.?

Ukryta Zawartość

Sluchanie streamingu nie wyklucza ruchu nie implikuje lenistwa, nadwagi, nie wychodzenia z domu… emoji6.png

To proby dorobienia filozofii potwierdzajacej, uzasadniajacej wlasne, indywidualne preferencje

a ten monitor tv to dla podkreślenia nastroju.....TRAGEDIA.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Dlaczego smutny ? Mamy tyle ciekawych rozrywek jak nigdy w przeszłości. Ja jestem zachwycony możliwościami jakie daje współczesna technika - właśnie streaming treści począwszy od filmów poprzez muzykę a skończywszy na książkach. 

Ja też jestem zadowolony z tego ale to podobno smutne życie.🙂

1 godzinę temu, paww napisał:

No ale wyobraźmy sobie, że przyszedł do nas jakiś filantrop i powiedział "daję ci 100 tysięcy płyt, wybierz jakie chcesz, za tydzień przyjadą kurierem", to pytanie gdzie byśmy je trzymali?

Na półce🙂

48 minut temu, przmor napisał:
2 godziny temu, Piopio napisał:

I tyć.

Jak ktoś lubi taki styl życia to co Ci do tego ? Zajmij się sobą. 
Uderz w stół...
Odbiję piłeczkę. Jak ktoś lubi oprócz streamingu mieć muzykę na nośnikach to co Ci do tego? Zajmij się sobą
2 godziny temu, paww napisał:

Na paletech w piwnicy. Następnie sprzedałbym po 5-10 zeta, w hurcie. 😁

Godzinę temu, przmor napisał:

Uderz w stół...
Odbiję piłeczkę. Jak ktoś lubi oprócz streamingu mieć muzykę na nośnikach to co Ci do tego? Zajmij się sobą

Ukryta Zawartość

Ja tam nikogo nie krytykuję. Sam mam kolekcję winyli 😉 

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, przmor napisał:

Uderz w stół...

Ukryta Zawartość

Ale może lepiej tak ze sobą nie walczyć, niech każdy robi co chce i nie krytykuje tych co chcą robić inaczej.

Nie jestem gruby, można powiedzieć że prawie 40 lat byłem sportowcem, i lubię ruch, ale akurat do słuchania muzy lubię sobie poleniuchować. Mam też dużo płyt cd i jeśli mnie najdzie na nie ochota to też mogę puścić. Robiłem to cały czas te 35 lat a od 5 wolę streaming, ale jak ktoś woli tą celebrację przy puszczaniu płyt cd( czego ja akurat nie lubię ze względu , że czasem ciężko znaleźć odpowiednią płytę i wyjąć ją z pudełka, a czasem to tak mocno w nim siedzą, że można ją z niszczyć) to super, niech robi tak jak jemu jest najlepiej.

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Zdecydowanie brakuje plików stacjonarnych. Streaming to nie pliki

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

4 godziny temu, Piopio napisał:

Szach i mat ! 😉 

Żaden szach i mat.
To żart i to słaby,bo oparty na manipulacji.

Co z tego,że macie 100 000 płyt na streamingu-i tak tego NIGDY nie przesłuchacie-a śmiejecie się,że ktoś miałby je trzymać w mieszkaniu.

Wystarczy dużo mniejsza ilość.
jednemu kilkanaście,innemu kilkaset.

W ogóle nie o to chodzi.

Chodzi o postawę MAM kontra SUBSKRYBUJĘ

Czy naprawdę nikt nie widzi,że abonament zastępuje WŁASNOŚĆ prywatną we WSZYSTKICH dziedzinach,w tym-muzyce?
Że nie będzie wyboru za chwilę?
Wygoda?
Tak

Po co mieć dom,jak można wynająć.
Auto to samo.
Windows-to samo

"Nie będziesz nic miał i będziesz szczęśliwy"

Jak widać-już wielu jest szczęśliwych.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

12 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Co z tego,że macie 100 000 płyt na streamingu-i tak tego NIGDY nie przesłuchacie-a śmiejecie się,że ktoś miałby je trzymać w mieszkaniu.

Wystarczy rozłożyć słuchanie na kilka żyć. Bez przesady, da się 🙂

14 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Czy naprawdę nikt nie widzi,że abonament zastępuje WŁASNOŚĆ prywatną we WSZYSTKICH dziedzinach,w tym-muzyce?

W dniu 5.04.2025 o 07:39, tsa napisał:

Striming to kolejny kroczek do świata w którym nic nie posiadasz, tylko wypożyczasz

W każdym momencie możesz zostać od tego odcięty, i nie masz nic do powiedzenia. bo to nigdy nie było twoje

I taka jest prawda

W dniu 5.04.2025 o 13:42, tsa napisał:

Kilka lat temu myślałem że własność będzie odbierana siłą

Dziś już wiem że ludzie sami ja oddadzą, i powód będzie zawsze tan sam - wygoda

Trzeba tylko robić to po kawałku

Nie da się przekonać kogoś, kto nie chce być przekonany

a ten monitor tv to dla podkreślenia nastroju.....TRAGEDIA.

G prawda. Ten monitor to telewizor, na ktorym startuje Netflix, Amazon Prime, youtube itp., puszczam filmik, serie albo kanal z cwiczeniami i zabiersm sie do roboty. I nawet nie zauważam, kiedy spedzilem 1-2 godzin na cwiczenia. I to niemalże co wieczor. O tym mozesz tylko pomarzyc
A w takich komentarzach, jak powyzej chodzi tylko o to, by sie przypiendrolic To jest to, co ja nazywam TRAGEDIA
1 minutę temu, xajas napisał:

G prawda. Ten monitor to telewizor, na ktorym startuje Netflix, Amazon Prime itp. puszczam filmik albo serie i tabieram sie do roboty. I nawet nie zauwazasz, kiedy spedziles 1-2 godzin na cwiczenia. I to niemslze co wieczor. O tym mozesz tylko pomazyc

Ukryta Zawartość

No w takich komentarzach jak powyzej cidzi tylko o to, by sie przypiendrolic emoji6.png

Po co ćwiczyć jak można odpoczywać?

Od ćwiczenia ręce i nogi bolą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Czy naprawdę nikt nie widzi,że abonament zastępuje WŁASNOŚĆ p

Takie biblioteki publiczne, to świetny wynalazek, sprawdza się do dziś, a książkę można zarezerwować przez internet używając smartfona. Oczywiście nie ruszając się z kanapy. 

Lekki bol, to jak medal, nagroda za to, ze cos dla zdrowia zrobiles
4 minuty temu, xajas napisał:

G prawda. Ten monitor to telewizor, na ktorym startuje Netflix, Amazon Prime itp., puszczam filmik albo serie i zabiersm sie do roboty. I nawet nie zauważam, kiedy spedzilem 1-2 godzin na cwiczenia. I to niemalże co wieczor. O tym mozesz tylko pomazyc

Ukryta Zawartość

A w takich komentarzach, jak powyzej chodzi tylko o to, by sie przypiendrolic emoji6.png To jest to, co ja nazywam TRAGEDIA

Wspolczuje,szczerze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Wygoda?
Tak

Plan Bezmienowa, wszedł w Polaków jak w masło

😎

Nie da się przekonać kogoś, kto nie chce być przekonany

Wystarczy dużo mniejsza ilość.
jednemu kilkanaście,innemu kilkaset.

Co tydzien, przesluchuje conajmniej 20 nowych plyt w poszkiwaniu nowych kierunkow, nowych muzykow,… Gdybym mial w kolko sluchac starych znanych plyt, umarł bym z nudow
1 godzinę temu, audiograde napisał:

Zdecydowanie brakuje plików stacjonarnych. Streaming to nie pliki

Wlasnie mialem o to pytac.

Dlaczego nie ma w ankiecie plikow?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

7 minut temu, xajas napisał:

Lekki bol, to jak medal, nagroda za to, ze cos dla zdrowia zrobiles

Ukryta Zawartość

Mnie wystarczy, że do Lidla i Biedronki jeżdżę rowerem po zakupy, zmniejszam emisję zanieczyszczeń do powietrza, zmniejszam ślad węglowy, ratuję planetę, podobnie jak słuchając muzyki z chmury.  A i tak ręce i nogi bolą 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez paww
8 minut temu, paww napisał:

Jak ktos chce dluzej zyc w zdrowiu to woli sie zmeczyc 😉

1 minutę temu, rafa napisał:

Dlaczego nie ma w ankiecie plikow?

domyślnie są - tylko w dzisiejszych czasach nikt nie odróżnia 🙂

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Teraz, audiograde napisał:

domyślnie są - tylko w dzisiejszych czasach nikt nie odróżnia 🙂

Nie mam pojecia w jakiej kategorii w takim razie.

Ani streaming ani nosnik.

Mnie wystarczy że do Lidla i Biedronki jeżdżę rowerem po zakupy, zmniejszam emisję zanieczyszczeń do powietrza, zmniejszam ślad węglowy, ratuję planetę,

Brawo
5 minut temu, rafa napisał:

Jak ktos chce dluzej zyc w zdrowiu to woli sie zmeczyc 😉

Tylko nie za bardzo, bo można dostać zawału🙂

A dziś, po powrocie do domu, analogową siekierą narąbię drewna, rozpalę analogowy piec i posłucham sobie muzyki ze streamingu.

Edytowane przez jezz
  • Pokaż nowe odpowiedzi