Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Gargan napisał:

ale z gabarytem to przegięli

Może i wygląda jak drukarka ale użytkownicy chwalą sobie. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, Gargan napisał:

@il Dottore to są audiofile - tego nie zrozumiesz. 

Rega Aethos jest 3 razy mniejsze a nadal uważam, że zbyt duże. 

Ze wzmacniaczami jest jak z sopranistkami. Jak ma generować dźwięk - to musi mieć z czego! 🙂

montserrat-caballe-122~_v-img__16__9__xl 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 8.03.2025 o 07:02, il Dottore napisał:

Oczywiście! Z doskonałym skutkiem! 🙂 

Śmieciowy laptop w roli źródła (z odpowiednim DDC i  DAC) rozwali cedeka w dowolnej cenie.

he he he he

????

Godzinę temu, Gargan napisał:

Nie wepcham we wzmacniacz ćwiartki świni, żeby mi arię z "Carmen" odtworzył 🤪

Ale już dobre trafo by się przydało. 🙂

Z tego co kojarzę to były już tutaj bardzo podobny temat poszukaj w historii 

Nie wiem czy polujesz na nowe czy na używane modele czy jest ci do obojętne? 

Accuphase używany seria 4

Karan Kai 180 mkII

Leema tucana II anniversaryt

Moon 340

Może któryś Hegel będzie blisko twoim oczekiwaniom

Roksan Caspian 4g 

Musical M6 500i

Sporo wzmacniaczy o różnym brzmieniu

A ta lista może być tylko dłuższa

W dniu 7.03.2025 o 23:51, Piopio napisał:

Nie pieniądze a bezkompromisowa budowa. A ta kosztuje ...

Proszę Cię 🤣🤣🤣

W tych drogich rupieciach jest od groma kompromisów i to jeszcze robionych w niewłaściwych miejscach.

Zabawki powyżej 10k to już są dla entuzjastów i nie są zaprojektowane według wiedzy inżynierskiej tylko według widzimisię audio-świrów z forum internetowych. Absurdalne jest w nich wszystko od estetyki po rozwiązania techniczne. Szkoda kasy na takie głupoty.

@Piotr Sonido Moim 340i? Serio? Z tą super konstrukcją szczególnie sekcji wyjściowej za gniazdami XLR.

Hegel? Bez komentarza... Chiński składak.

Karan byłby fajny, ale to jest taka egzotyka, że nikt tego nie zreperuje. Powodzenia w bezawaryjnej pracy układów w klasie A przy takich mocach w małej obudowie. 

Caspian 4G jest spoko... Za połowę ceny. 

MF i Leema chyba najbardziej rozsądne. Tylko po co komu 500W mocy na kanał w przeciętnym polskim mieszkaniu? A no tak... Audiofilski headroom 🤪

5 godzin temu, Gargan napisał:

@Piotr Sonido Moim 340i? Serio? Z tą super konstrukcją szczególnie sekcji wyjściowej za gniazdami XLR.

Hegel? Bez komentarza... Chiński składak.

Karan byłby fajny, ale to jest taka egzotyka, że nikt tego nie zreperuje. Powodzenia w bezawaryjnej pracy układów w klasie A przy takich mocach w małej obudowie. 

Caspian 4G jest spoko... Za połowę ceny. 

MF i Leema chyba najbardziej rozsądne. Tylko po co komu 500W mocy na kanał w przeciętnym polskim mieszkaniu? A no tak... Audiofilski headroom 🤪

Szkoda tylko że żadnego nie przesłuchalesi nie miałeś z nimi kontaktu 🙂

Ja twoich negatywnych komentarzy nie czytam bo cię znam więc nie musisz do mnie pisać. A autor? No to już pewnie kwestia jak długo tu jest. Z czasem każdy pozna. 

Mam ochotę podpytać o parę komentarzy abyś rozwinal swoją myśl ale zaraz mam myśl..... Po co? 😴

W dniu 11.03.2025 o 07:41, Gargan napisał:

Proszę Cię 🤣🤣🤣

W tych drogich rupieciach jest od groma kompromisów i to jeszcze robionych w niewłaściwych miejscach.

Zabawki powyżej 10k to już są dla entuzjastów i nie są zaprojektowane według wiedzy inżynierskiej tylko według widzimisię audio-świrów z forum internetowych. Absurdalne jest w nich wszystko od estetyki po rozwiązania techniczne. Szkoda kasy na takie głupoty.

Jak czytam Twoje wpisy to się zastanawiam co Ty na tym forum robisz ? 

W dniu 7.03.2025 o 19:48, piskle smoka napisał:

Witam serdecznie ,

polećcie proszę godny uwagi wzmacniacz stereo w ww kwocie .Wtej chwili gram na monitorach Arendal 1723 i wzmacniaczu Advance Acoustic XI 125.Jestem  zadowolony ale zauważyłem że głośniej słuchając już nie jest tak czysto. Lepsza wydajność oraz szczegółowość/rozdzielczość na tym by mi zależało.

Pozdrawiam

Oki - teraz na poważnie: przekrocz budżet i kup sobie Sugdena Masterclass IA-4. Na raty, bez wpłaty. 🙂 

To jest wzmacniacz z tych docelowych.

Dostaniesz barwę i kulturę dźwięku poza zasięgiem wszystkiego co tu wymieniono. Dostaniesz inżynierię z najwyższej półki i zadowolenie z jeszcze wyższej.

Pojedź do Szemisa, posłuchaj i będziesz wiedział wszystko.

Wady? Są i wady. Długi czas oczekiwania od zamówienia do realizacji transakcji. Ostatnio jak się dowiadywałem to na Sugdena czekało się 6 miesięcy. Ale może Szemis Audio ma coś na składzie.

1 godzinę temu, jacek99 napisał:

Jak czytam Twoje wpisy to się zastanawiam co Ty na tym forum robisz ? 

Gdzieś musi znaleźć ujście. Na forum audio już dawno zablokowany. 

11 minut temu, il Dottore napisał:

Oki - teraz na poważnie: przekrocz budżet i kup sobie Sugdena Masterclass IA-4. Na raty, bez wpłaty. 🙂 

To jest wzmacniacz z tych docelowych.

Dostaniesz barwę i kulturę dźwięku poza zasięgiem wszystkiego co tu wymieniono. Dostaniesz inżynierię z najwyższej półki i zadowolenie z jeszcze wyższej.

Pojedź do Szemisa, posłuchaj i będziesz wiedział wszystko.

Wady? Są i wady. Długi czas oczekiwania od zamówienia do realizacji transakcji. Ostatnio jak się dowiadywałem to na Sugdena czekało się 6 miesięcy. Ale może Szemis Audio ma coś na składzie.

O dzięki, ładny ten wzmak ale nieźle przekracza budżet 🤦🏻‍♂️. Co do ewentualnych zakupów to mieszkam w DE i tu będę ich dokonywał.

Tak jak pisałam wyżej mój Advance Acoustic gra fajnie ale przy wyższej głośności już nie tak detalicznie . A na tym by mi bardzo zależało.

P.S

jeszcze tylko wspomnę że dobrze by było żeby miał wyjście na suba i VU wskaźniki 🤷‍♂️

W Niemczech masz świetne ceny na musicala. Bywa tam 3 krotnie tańszy niż u nas

Także wyższe modele Yamahy którymi warto się zainteresować. 

7 minut temu, piskle smoka napisał:

jeszcze tylko wspomnę że dobrze by było żeby miał wyjście na suba i VU wskaźniki 🤷‍♂️

Luxman, accuphase. 

Nie wiem jak wygląda niemiecki rynek wtórny tej elektroniki ale spodziewam się że da się kupić w znacznie niższej cenie niż u nas. 

Albo coś z wyświetlaczem? Tam masz VU

Evo 150. 

5 minut temu, piskle smoka napisał:

Co do ewentualnych zakupów to mieszkam w DE i tu będę ich dokonywał.

No to niuchaj na Audio Markt! 🙂 Nowy niestety jest bardzo drogi, ale znajomy wyjął z Holandii IA-4 w stanie idealnym za naprawdę dobrą cenę. 

Grał ten wzmak potem u mnie w domu. Wrażenie było niesamowite. To już są hajendy. Ale mój A21 uważam, że się obronił. Był oczywiście gorszy w każdym izolowanym aspekcie ale czarował lepiej. 🙂 IA-4 to kultura i żelazna kontrola. A21 to taki trochę poeta. Roztrzepany, nie tak szczegółowy, ale zdecydowanie umie lepiej czarować

10 minut temu, piskle smoka napisał:

żeby miał wyjście na suba

To Ci załatwi wyjście PRE OUT zaś wycieraczki odpal sobie na odtwarzaczu sieciowym.Na jedno wychodzi.

RS150_23-680x406.png
🙂 

W dniu 7.03.2025 o 20:48, piskle smoka napisał:

polećcie proszę godny uwagi wzmacniacz stereo w ww kwocie

Używana Nu Vista 🙂

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

W dniu 13.03.2025 o 21:39, PanAntoni napisał:

Używana Nu Vista 🙂

No tak, ale w pytaniu górna granica była 18k zł a dostałem propozycję 2 razy droższych. Do 5 k € to max bo chciałbym ewentualnie wymienić odtwarzacz sieciowy. W tej chwili korzystam z Xtream 9 od Advance Acoustic

46 minut temu, piskle smoka napisał:

No tak, ale w pytaniu górna granica była 18k zł a dostałem propozycję 2 razy droższych. Do 5 k € to max bo chciałbym ewentualnie wymienić odtwarzacz sieciowy. W tej chwili korzystam z Xtream 9 od Advance Acoustic

Używane Nu-Visty 600 chodzą po ok 15K.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 minut temu, Piopio napisał:

Używane Nu-Visty 600 chodzą po ok 15K.

600 czy 600.2 bo to duża różnica.A wzmak musi być czarny🤷‍♂️

46 minut temu, piskle smoka napisał:

600 czy 600.2 bo to duża różnica.A wzmak musi być czarny🤷‍♂️

Brzmieniowo mała 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

To prawda. M8 encore był ostatnio za dyszke. 

I to czarny. Tam idzie dobrać dobre ceny na niego. Chyba któryś z forumowiczów je nawet sprowadzał. 

21 godzin temu, piskle smoka napisał:

No tak, ale w pytaniu górna granica była 18k

Cały czas się zgadza 🙂

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

W dniu 7.03.2025 o 21:54, Piopio napisał:

Nowy czy używany ?

Za takie pieniądze to nowy

Takie pytanie a Rotel Michi x3 wart uwagi ?

1 minutę temu, piskle smoka napisał:

Takie pytanie a Rotel Michi x3 wart uwagi ?

Nie w porównaniu z Nu-Vista. 

W dniu 12.03.2025 o 16:16, piskle smoka napisał:

O dzięki, ładny ten wzmak ale nieźle przekracza budżet 🤦🏻‍♂️. Co do ewentualnych zakupów to mieszkam w DE i tu będę ich dokonywał.

Obczaj sobie jeszcze tańszego A21 SE Signature, nie wiem jak wymagające są twoje kolumny i czy 30W wystarczy... ale póki co nie miałem tak przestrzennie i detalicznie (brak zaokrągleń i uproszczeń) grającego wzmacniacza z zachowaniem naturalnej barwy i pięknych wokali, gitar i dęciaków. Jest minimalnie docieplony, ale bardziej dynamiczny i potężny... trochę czegoś innego się spodziewałem przed zakupem (przymulającego cieplaka), ale zaskoczenie było całkiem miłe.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi