Skocz do zawartości
IGNORED

TONEWINNER AD-60 PRZETESTUJ I WYGRAJ 1000ZŁ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Trochę czasu upłynęło ale wracamy !! 

Chciałbym zaprosić do zabawy gdzie do wygrania będzie 1000zł w postaci vouchera do wykorzystania w naszym sklepie . Wygrywa osoba która napisze najlepszą recenzję.  Zapraszam 10 chętnych osób do przetestowania urządzenia. 

Tym razem na tour będzie wzmacniacz zintegrowany   TONEWINNER AD-60

image.thumb.png.6ed6e60abc198e8ecb9754ee204c5bd6.pngimage.thumb.png.9ec15ece5fc969032e68784941c8ae7e.png

Tonewinner AD-60 to zintegrowany wzmacniacz stereo z wejściem HDMI/ARC oferujący moc 2x80W przy 4Ω. Jednocześnie konstrukcja w klasie AB pozwala zachować bardzo niskie zniekształcenia i czas reakcji.

Znaczący transformator toroidalny
Tonewinner AD-60 jest zasilany przez transformator toroidalny o mocy do 100 W, w połączeniu z kondensatorami o wysokiej wydajności, aby wytworzyć czysty, stały sygnał elektryczny, idealny do zastosowań Hi-Fi.

Moc 80 W przy 4 Ω
Tonewinner AD-60 może dostarczyć 2 x 80 W przy 4 Ω i 2 x 50 W przy 8 Ω, wytwarzając niezwykle przejrzysty dźwięk. Regulacja głośności w połączeniu z kondensatorami sprzęgającymi i filtrującymi zapewnia minimalne zmiany sygnału, przy całkowitym zniekształceniu harmonicznym na wyjściu wynoszącym zaledwie 0,025% i imponującej charakterystyce częstotliwościowej od 20 Hz do 100 kHz.

Szeroka gama złącz
Wzmacniacz AD-60 został zaprojektowany przede wszystkim z myślą o elastyczności użytkowania. Posiada analogowe wejście RCA i mnóstwo wejść cyfrowych: karta TF, USB-C do podłączenia do komputera, USB-A, optyczne Toslink, koncentryczne i HDMI/ARC. Ponadto AD-60 oferuje połączenie Bluetooth 5.0 i ma aplikację kompatybilną z systemami Android i IOS.

Specyfikacja:

Typ wzmocnienia Klasa AB

Liczba kanałów - 2

Wejścia:

1x USB-A
1x USB typu C
1x Karta slotowa TF
1x HDMI ARC
1x optyczny Toslink
1x koncentryczny
1x stereofoniczne złącze RCA
1x Bluetooth 5.0

Wyjścia:

1x terminal głośnikowy stereo
Wyjście słuchawkowe 1x3,5 mm Jack
1x wyjście na subwoofer

Moc wyjściowa:

80 W przy 4 Ω
50 W przy 8 Ω

Całkowite zniekształcenia harmoniczne (THD) ≤ 0,025% przy 1 kHz

Impedancja wejściowa 20 kΩ

Stosunek sygnału do szumu (SNR): 100 dB

Pasmo przenoszenia 20 Hz - 100 kHz (+1/-3 dB)

Obsługiwane kodeki Bluetooth :

SBC
AAC

Wymiary 300x335x83mm
Masa netto 5,5 kg

Zawartość zestawu: 

1x Tonewinner AD-60
1x Pilot (bateria CR2016 nie jest dołączona)
1x kabel zasilający
1x kabel światłowodowy

Zasady są proste. Wystarczy zapisać się do testu po niższym poście a po tygodniu odsłuchów odesłać do kolejnej osoby z listy. A także napisać recenzje oraz wrażenia po odsłuchu. Bez kaucji czy dodatkowych kosztów. Jedyny koszt to wysyłka do kolejnej osoby. Liczy się zabawa oraz muzyka.  

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Nie mamy chętnych?

Ja w sumie byłbym chętny na takie testy. Ale zaznaczam, że jestem w branży amatorem i moja opinia będzie również amatorska. Mogę być więc na liście rezerwowej gdyby nie udało się znaleźć bardziej doświadczonych użytkowników. 

Ja się też wpisuję, ale chciałbym być tak w połowie kolejki, tak 5-6. W marcu ciężko mi będzie znaleźć fajny tydzień na zabawę i testy.
A tak poza tym to super że wróciły te testy, brakowało ich trochę.

Skuszę się z czystej ciekawości. To jakieś entry level ale co tam 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Bardzo fajna inicjatywa, szczerze popieram i kibicuję! Oby więcej sprzedawców/dystrybutorów miało takie propozycje.

Chętnie też poczytam recenzje! 😄 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To zaczynamy listę 

1. payong
  2. waldi1965
  3. Piopio
  4. --
  5. Wito76

Mało nas !

20 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

Mało nas !

Jak będziecie mieć ten dwudziestokilowy DAC od Audio-gd do testowania - to ja się piszę! 😄 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Oj coś słabo idzie mało  chętnych ? 🙂 @payong pls o adres na priv

15 godzin temu, PanAntoni napisał:

Jestem 🙂

1. payong
  2. waldi1965
  3. Piopio
  4. PanAntoni
  5. Wito76

Dodaje jako 4 🙂 

payong

waldi1965

Piopio

PanAntoni

Wito76

Marek 1969

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Z przyczyn osobistych @payong poprosił o przeniesie na koniec @waldi1965 gotowy do wysylki ? 

Ja mogę testować dopiero w kwietniu więc proszę o przesunięcie mnie o jedną pozycję dalej.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wzmak jest już u @waldi1965 jak pierwsze wrażenia ? 🙂

8 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

Wzmak jest już u @waldi1965 jak pierwsze wrażenia ? 🙂

Witam o poranku

Za mną już kilkanaście godzin testów i troszkę zapisanych wniosków.  Sprzęt gra zdecydowanie inaczej niż mój wzmacniacz ale szczegóły dopiero w recenzji. Mam na weekend jeszcze drugą parę kolumn do testowania. 

Przyznam, że jest to dla mnie bardzo ciekawe doświadczenie i nie spodziewałem się, że różnice będą aż tak duże w pewnych aspektach. 

Mam z AD-60 dwa problemy:

1. Pomimo zapisu w specyfikacji, że urządzenie obsługuje po BT kodek AAC nie mogę w żaden sposób połączyć się z użyciem tego kodeka. Próbowałem z 3 różnych urządzeń i za każdym razem łączy się przez SBC.

2. Ściągnąłem ze sklepu Google Play aplikacje producenta ale nie widzi ona urządzenia. 

Jeśli ktoś zna rozwiązanie problemów to będę wdzięczny za wskazówki. 

Włącz lokalizację w tel i daj dostęp apce i zobaczy ja nie miałem problemu na moim onePlus Kodek wybierasz w telefonie zapewne w ustawieniach programisty trzeba wymusić.

12 godzin temu, Audiomagic.pl napisał:

Włącz lokalizację w tel i daj dostęp apce i zobaczy ja nie miałem problemu na moim onePlus Kodek wybierasz w telefonie zapewne w ustawieniach programisty trzeba wymusić.

Lokalizacja i wszystkie dostępy były dodane. Usuwałem aplikacje i instalowałem ponownie na 3 różnych urządzeniach z innymi procesorami oraz wersjami systemu android. Nie działa. Opcje programisty również sprawdzałem i oprócz SBC całą resztą jest wygaszona i nie da się jej wymusić. Jest to o tyle dziwne, że każde z tych urządzeń bez problemu łączy się z AD-60 i przesyła dziwek bez problemów. 

iPhone natomiast poprzez aplikację bez problemu znajduje urządzenie i służy jako pilot. Nie widać jednak na tym systemie informacji o kodeku jaki zostaje do połączenia użyty. 

19 godzin temu, bolo_senor napisał:

jak jest miejsce to bym prosił o wpisanie

Jest na pewno, ja z przyczyn niezależnych muszę zrezygnować niestety 😞

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

Jestem 6 😉

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

@Wito76 wchodzisz teraz do gry ?

1 minutę temu, Piopio napisał:

@Wito76 wchodzisz teraz do gry ?

Jak chcesz przede mnie to proszę.

Lub jeśli @PanAntoni czy @marek-1969 chcą to również chętnie ich wpuszczę.

Edytowane przez Wito76
7 minut temu, Wito76 napisał:

Jak chcesz przede mnie to proszę.

Ja chcę po 😉 

payong - rezygnacja

waldi1965

Piopio - mam czas dopiero w kwietniu

PanAntoni - rezygnacja

Wito76

Edytowane przez Piopio

I tylko nie w długi weekend ( liczony od 26 kwietnia) . Jestem w delegacji.

8 godzin temu, s3etcher napisał:

Jeśli jeszcze można to ja chętnie. Jak się uda to będzie z czym porównywać.

śmiało zapraszam 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi