Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, rafa napisał:

To nie ma nic wspolnego z kablami glosnikowymi..ale dam ci szanse pomyslec nad tym 😉

Bezmyślne teorie nie zachęcają mnie do myślenia, sory.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

42 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Poważnie czy tak jak ja kiedyś opisałem wzmacniacz lampowy na diodach LED. I parę osób się złapało.

Poważnie 😁😇😁 Jak testy zostaną zakończone produkcja ruszy do końca roku, na gwiazdkę będą do kupienia. Każdy kabel w promocji będzie sprzedawany w zestawie z gazowaną wodą mineralną ... 

2 godziny temu, szpakowski napisał:

Poważnie 😁😇😁 Jak testy zostaną zakończone produkcja ruszy do końca roku, na gwiazdkę będą do kupienia. Każdy kabel w promocji będzie sprzedawany w zestawie z gazowaną wodą mineralną ... 

Ile osób tym razem się złapie ?🙃

De gustibus non est disputandum

W dniu 2.03.2025 o 00:48, xetras napisał:

Najważniejsze kable mam połączone na stałe do obudowy i unikam zbędnych gniazd.

Ten z koszyka w ramieniu mi nie zwisa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nawet w scianie mozna gniazdo zlikwidowac. 

Skrzynka z bezpiecznikami tez balagan w dzwieku powoduje.

Kiedys przez pomylke wymienilem bezpiecznik na taki o innej wartosci. Momentalnie scena sie rozjechala, bas jakis taki anemiczny sie zrobil, no ciezko opisac. Myslalem ze wzmacniacz pada.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Sweetepete
W dniu 1.03.2025 o 19:23, Sofokles napisał:

Zastanawia mnie, które przewody w systemie są najważniejsze i najbardziej wpływają na dźwięk, co oznacza, że muszą być najlepsze, wymagające największych wydatków, podczas, gdy na pozostałych kablach można by trochę zaoszczędzić. Interkonekty czy przewody głośnikowe? A może kable zasilające?

A ktoremu z odpowiadajacych masz zamiar zaufac i zaczac postepowac zgodnie z jego ideologia?

13 godzin temu, szpakowski napisał:

🤣

11 godzin temu, Yankes napisał:

Ile osób tym razem się złapie ?🙃

Ja 😞

W dniu 3.03.2025 o 23:27, 1siedem napisał:

Pogrzebałem chwilę przy łączach, puszczamy muzykę  a on " od razu słychać różnicę " na co ja pokazałem mu w ręce jego interkont

Jak mogłeś

To był prawdziwy ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie da się przekonać kogoś, kto nie chce być przekonany

37 minut temu, tsa napisał:
W dniu 3.03.2025 o 23:27, 1siedem napisał:

Pogrzebałem chwilę przy łączach, puszczamy muzykę  a on " od razu słychać różnicę " na co ja pokazałem mu w ręce jego interkont

Jak mogłeś

To był prawdziwy ...

Tak to jest jak się tylko w kablach z Castoramy zaśniedziałe styki poruszy... no nic nie trzeba przepinać i to już słychać!

Wstawiałem parę razy na forum zdjęcia jak czyścić gniazda i wtyczki i że należy robić to przynajmniej co 3/4 roku z tym że posrebrzane częściej złocone co 3/4 roku a rodowane co rok-dwa lata  a z gównoliny co dwa tygodnie....

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Najważniejsze są interkonekty, kable głośnikowe i zasilające - kolejność nieistotna. Chyba, że ktoś ma sprzęt typu all in one. Wtedy interkonety są nieważne.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

50 minut temu, Misio38 napisał:

Najważniejsze są interkonekty, kable głośnikowe i zasilające - kolejność nieistotna.

Myślę, że w pytaniu/tytule wątku chodzi o to który kabel ma największy wpływ na jakość dźwięku. I zasilający ma najmniejszy wpływ.

Edytowane przez MCHammer2022
33 minuty temu, MCHammer2022 napisał:

Myślę, że w pytaniu/tytule wątku chodzi o to który kabel ma największy wpływ na jakość dźwięku. I zasilający ma najmniejszy wpływ.

Głośnikowy przewód jest najważniejszy później interkonekt na końcu zasilający przewód !!!

Wszystkie są ważne. Jeśli nie mamy sprzętu all in one bez kabli niczego nie posłuchamy.

Wpływ na brzmienie za wyjątkiem nielicznych przypadków jest taki sam.

To znaczy wpływu tego brak.

W dniu 2.03.2025 o 12:35, hary1357 napisał:

@MCHammer2022 Jak będzie ładny i dobrze wykonany to mogę go odkupić jeśli Ci nie podejdzie 🤓

@hary1357 są raczej dobrze wykonane ale przede wszystkim sprzęt lepiej z nimi gra niż ze stockowymi, więc wszystkie kupione 3 sztuki zostają u mnie. 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi