Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Bowers & Wilkins P5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam planuje kupić używane kolumny Bowers & Wilkins P5 w ładnym stanie do sprzętu Marantz Cinema 60+CD 6007 czy ktoś posiada takie kolumny ? Moglby coś napisać o takiej konfiguracji? Lub czy możecie doradzić jakie głośniki do takiego zestawu ? Budżet 3 Tys,  pozdrawiam 

https://www.audiostereo.pl/topic/169411-kolumny-bowers-wilkins-p5/

Kolega ma numer wyższy P6 - z tweeterem "na dachu" i sądząc po jego doświadczeniach

do zestawu kina powinny być OK. Czytelne i z dobrym pasmem. Fakt, że nieco inne ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Przyznam szczerze że nie znam tego modelu ale słuchałem wielu starszych modeli bowersa i powiem szczerze że z elektroniką marantz byłbym naprawdę ostrożny.

Żeby nie było za sucho i za jasno. 

No chyba że ten model kolumny gra wyjątkowo inaczej niż wszystkie starsze bowersy. W twojej cenie prawdopodobnie szukałbym kolumny klipsch pod tego marantza. Jeśli lubisz właśnie jaśniejsze brzmienie

4 godziny temu, Gargan napisał:

Nikt Ci nie doradzi kolumn, bo nikt nie wie jakiego dźwięku oczekujesz.

W punkt, pytanie jakiego brzmienia autor tematu szuka? Może coś więcej napiszesz?

Drugie pytanie, dlaczego akurat te modele wskazałeś?

Cześć, a jakiego brzmienia szukasz od nowych kolumn? Na czym słuchałeś wcześniej? 🙂 

Kilka opcji wartych odsłuchu znajdziesz tutaj: 

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ok dziękuję wszystkim za informację i poświęcony czas,  jestem początkującym hobbystą w tej branży i dopiero się uczę itp i wszystkie informacje będą pomocne , mam okazję kupić te Bowers za 1 Tys i słuchałem ich kiedyś u kolegi ale na innym sprzęcie i spodobał mi się brzmienie:) ale nie wiem jak to będzie z Marantz??? Nie chce też kupować w ciemno a później żałować itp , dlatego myślałem że się ktoś tu pojawi kto posiada takie kolumny itp i zna ich brzmienie,  fakt to sprzęt 30 lat na karku i kiedyś były inne standardy itp pozdrawiam 

Jak jesteś "początkującym hobbystą" to przecież z Marantzem mogą Ci się jeszcze

bardziej spodobać P5 niż z zestawem u kolegi. Jeszcze nie wiesz dobrze, jakie też

masz do muzyki własne Preference 😉    P5 czy "Coś z całkiem innej beczki" 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Prawdziwe Paradigm zaczynają się od Paradigm Signature S4 V2.

Żarcik taki 😁

Ale te nawet @rafał50 by się podobały, a jemu nie dogodzisz jeśli chodzi o monitory odsłuchowe 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

01 (1).jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gargan
10 minut temu, rafał50 napisał:

No ładne te paradigm, podobają mi się 🙂 chyba to jest jakiś stary model,bo mało o nich w necie 

Bardzo stary model - dlatego ładne, przemyślane i zaprojektowane z zapasem.

W nich jest taki bajer, że z założonymi maskownicami mają lepsze parametry od gołych. Ktoś pomyślał, że trzeba osłaniać drogie i delikatne przetworniki a nie szmaty naciągnął na ramkę i kij jak to będzie brzmiało.

Te podstawki też nie są przypadkowe. 

Są dokładnie do tego modelu i są dość lekkie. Aluminium z czymś tam. Inne podejście niż zwykle.

Tylko że do tych Paradigmów Studio 40v5 trzeba też metrów by dobrze zagrały bo inaczej się będą dusiły, natomiast 60v5 są łatwiejsze w napędzeniu i ustawieniu względem pomieszczenia

Przejrzałem tu i tam i znalazłem 

Ukryta Zawartość

tylko z ceną chłopina przegiął 

I te standy są od 20v4 a nie od 40v4 tam są potrzebne 45 cm standy a nie 60 cm 

Ukryta Zawartość