Skocz do zawartości
IGNORED

Unison Research Unico Nuovo, Musical Fidelity M5si, PeachTree Nova 150

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć 🙂 Z tych opcji moim zdaniem Unison Research Unico Novo najbardziej pasuje do Twoich oczekiwań 😉 To bardzo ciepłe granie, słodkie, delikatne w górze. Warto też posłuchać Regi Elex MK4, choć tu bardziej zaznaczona jest wyższa średnica, Atolla IN100 Signature, czy Denona PMA-1700NE

M5si to granie spokojniejsze, nie aż tak ocieplone i muzykalne. Ale, w bdb cenie mamy w outlecie Musicala M6si obecnie 🙂 

Edytowane przez Q21

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wszystkie grają zdecydowanie po cieplejszej stronie, ale który najcieplej? Ciężko powiedzieć 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Mówiłem, że topy to najgłupsze posty z branży na forum. To było takie nie wiem, ale się wypowiem. Trzeba pisać żeby było widać sklep na forum nie? xD

.

Teraz, J4Z napisał:

Mówiłem, że topy to najgłupsze posty z branży na forum. To było takie nie wiem, ale się wypowiem. Trzeba pisać żeby było widać sklep na forum nie? xD

Napisałem, że wszystkie grają ciepło, bo nie każdy może to wiedzieć to raz.

Teraz czekamy aż wypowie się ktoś, kto słuchał wszystkich i ma zdanie, bo Ty kompletnie nic nie wniosłeś oprócz czepiania się 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Z mojego doświadczenia z marką Unison wynika że im wyżej, tym mniej ciepła i klimatu. Miałem Unico z 2002r, S6 MK1 i Unico 90. Unico grało największymi źródłami i najbardziej nasyconą średnica ze wszystkich wzmacniaczy jakie u siebie miałem. 

4 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Napisałem, że wszystkie grają ciepło, bo nie każdy może to wiedzieć to raz.

Teraz czekamy aż wypowie się ktoś, kto słuchał wszystkich i ma zdanie, bo Ty kompletnie nic nie wniosłeś oprócz czepiania się 😉

Już nie świruj, Q21 wyczerpało konkretnie temat w pierwszym zdaniu. Dalej też spam. xD

Spodziewaj się, że czepiania nie będzie końca. 

Edytowane przez J4Z

.

21 godzin temu, J4Z napisał:

Z mojego doświadczenia z marką Unison wynika że im wyżej, tym mniej ciepła i klimatu. Miałem Unico z 2002r, S6 MK1 i Unico 90. Unico grało największymi źródłami i najbardziej nasyconą średnica ze wszystkich wzmacniaczy jakie u siebie miałem. 

Już nie świruj, Q21 wyczerpało konkretnie temat w pierwszym zdaniu. Dalej też spam. xD

Spodziewaj się, że czepiania nie będzie końca. 

Czyli taki Promo według Ciebie mógłby być najbardziej ciepły, chyba też jest więcej opinii o nim, na pewno na odsłuchy się wybiorę ale Waszych opinii i doświadczeń chciałbym poczytać najpierw. 

Unison ma tą zaletę że wymieniasz lampy W 10 min i dopasowujesz sobie brzmienie wzmacniacza tak jak chcesz. 
Polecam jednak dołożyć do unico due po rabacie wyjdzie niewiele więcej. 
Jeśli chcesz ocieplić i zrobić max analogowe brzmienie od razu zamów:

Genalex Gold Lion CV4004 

Jeżeli chcesz więcej mikro  detalu  i nasyconego dołu

Genalex Gold Lion gold pins B759 

Temat przerabiałem szukałem dokładnie tego co ty. Taniej i lepiej nie zrobisz Miałem:  Nuovo, 90, 150. Wybrałem DUE który jako jedyny ma drabinkowy Potencjometr który się nie rozjeżdża po jakimś czasie. We wszystkich innych Unisonach masz „krzywą Stereofonie” potencjometry siadają i jeden kanał gra głośniej. A przy użyciu pilota nigdy sobie nie ustawisz głośności tak jakbyś chciał. Kwestia czasu. Ale już na odsłuchach w salonach to usłyszysz. Demówki przeważnie mają ten problem.

Obecny ani poprzedni dystrybutor oczywiście nie widzi w tym wady i mówi że ten typ tak ma.

Szczerze Due równie dobrze mógłby być dwa razy droższy do tego co oferuje brzmieniem

Krzywe stereo to nie wina alpsa przypadkiem? Miałem w wielu wzmakach, ale tylko na niskich poziomach głośności i sytuacja była stabilna, nie że im dłużej miałem dany wzmak, tym gorzej.

5 godzin temu, Kriso81 napisał:

Czyli taki Promo według Ciebie mógłby być najbardziej ciepły, chyba też jest więcej opinii o nim, na pewno na odsłuchy się wybiorę ale Waszych opinii i doświadczeń chciałbym poczytać najpierw. 

Obstawiałbym, że tak, ale nie chcę też wprowadzać w błąd. I tak jak wspomniano wyżej, dużo zależy od lamp. 

.

Tak siadają alpsy, Z czasem jest coraz gorzej, nie tylko gdy słuchasz po cichu. Niestety pillot ma zbyt duży Skok i sobie nie ustawisz nigdy poziomu  głośności tak jakbyś chciał. DUE wybrałem również dlatego ponieważ jego barwa średnica  i mikro Detal powietrze. Jest na niespotykanym poziomie w tym budżecie. 

Promo to wiecznie spóźniony zamulacz. Ten zwróciłem w 14 dni od zakupu