Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofil czy meloman - kim jesteś? Co ważniejsze - sprzęt czy muzyka?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.01.2025 o 12:05, szymon1977 napisał:

A może by tak przerobić wątek na ankietę?

-----

Oczywiście, że muzyka! Wolę dobrą muzykę na kiepskim sprzęcie, niż kiepską muzykę na dobrym sprzęcie.  

I co z tą ankietą? @audiostereo.pl

W dniu 29.01.2025 o 10:33, audiostereo.pl napisał:

bo to przecież forum audiofilskie

Chyba w bardzo małym stopniu, coraz mniejszym...

.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jak już sobie "wyłączysz" ulubiona płytę to każdy system brzmi tak samo 🤣😁🤪.

Autokorekta zadziałała.

43 minuty temu, jezz napisał:

A ta porada niby czemu ma służyć?

Jak nie wiesz po co dyskusja, to ją opuść.

37 minut temu, J4Z napisał:

I co z tą ankietą?

Technicznie to każdy może zrobić, ale poczekajmy na stanowisko założyciela wątku. No i trzeba dobrze przemyśleć treść pytań i odpowiedzi.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W sensie dublować wątek? Nie powinien. Dodać ankietę na 2+ stronie? Nie ma sensu. Myślisz, że się doczekamy na autora? Zobaczymy. Treści są w pierwszym poście. 

Co do topicu, przez jakiś czas uważałem się za audiofila, a wyszło na to, że przez te 4 lata na forum, po prostu mi nie grało. Jestem melomanem, nie potrzebuje nie wiadomo czego. Akustyka jest suką. 

Edytowane przez J4Z

.

W dniu 29.01.2025 o 12:05, szymon1977 napisał:

A może by tak przerobić wątek na ankietę?

jestem za.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Wolę gwizdać i tupać nogą moje ulubione "kawałki" niż słuchać smętnego pitolenia na obcmokanym przez zblazowanych szpanerów sprzęcie za miliony.

5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Jak nie wiesz po co dyskusja, to ją opuść.

Ja się pytam czemu ma służyć ta rada ale jak widzę, nie potrafisz odpowiedzieć na to pytanie 

1 godzinę temu, jezz napisał:

Ja się pytam czemu ma służyć ta rada ale jak widzę, nie potrafisz odpowiedzieć na to pytanie 

Ot kilka mądrych słów. Jak z nich skorzystasz? Twoja sprawa.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 godziny temu, J4Z napisał:

Dziwisz się, jak cały internet śmieje się z audiofili? xD

Ciekawe dlaczego z telewizorofili się nikt nie śmieje, a jakby kupowali hajendowe sieciówki? 😉

22 minuty temu, jezz napisał:

Tytuł wątku również nie brzmi "Porady szymona1977", zatem swoimi "mądrymi słowami" trollujesz w tym wątku.

A Ty co, 1. dzień na forum? Jeszcze się przejmujesz? Odpowiadając trolom, trolujesz z nimi. xd

ps Tak myślałem, że odpowiedzi od Ojca dyrektora się nie doczekamy. :]

Edytowane przez J4Z

.

W dniu 29.01.2025 o 10:33, audiostereo.pl napisał:

Hej,

zapytam trochę przekornie, bo to przecież forum audiofilskie. Co dla Was jest ważniejsze - sprzęty czy muzyka? Przecież sprzęt kupujemy, żeby docelowo słuchać muzyki. Wielu jednak słucha bardziej samego sprzętu, a muzyka jest tylko narzędziem. Drugie pytanie wynika z pierwszego - jak się identyfikujecie? Jako audiofil, czy jako meloman? Jedno oczywiście nie wyklucza drugiego, ale co jest bliższe Waszemu sercu? 

Zapraszam do dyskusji.

Temat był wałkowany wielokrotnie.  Jak widać, nadal pokutuje anachronizm przeciwstawiania sobie jednego i drugiego, co tradycyjnie kończy się okopaniem się dwóch grup na pozycjach i obrzucaniem głównie pseudoargumentami. Ewentualnie, pojawi się jakiś miszcz ceremonii, który na tyle zmęczy swoimi prawdami objawionymi, że wątek opustoszeje i zniknie.

4 minuty temu, Zbig napisał:

Temat był wałkowany wielokrotnie.  Jak widać, nadal pokutuje anachronizm przeciwstawiania sobie jednego i drugiego, co tradycyjnie kończy się okopaniem się dwóch grup na pozycjach i obrzucaniem głównie pseudoargumentami. Ewentualnie, pojawi się jakiś miszcz ceremonii, który na tyle zmęczy swoimi prawdami objawionymi, że wątek opustoszeje i zniknie.

Widocznie za mało siana. Trzeba było podgrzać atmosferę na forum. #ZadymySięKlikają xd

.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.