Skocz do zawartości
IGNORED

Polski Trump-Gdzie Pójdziemy?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.01.2025 o 19:17, Pseudodrummer napisał:

który z kandydatów to zapewni w stopniu takim-abyśmy mogli mu/w to  uwierzyć i dać kredyt zaufania

Będziemy mieli takiego prezydenta, jaki nam zostanie zaprojektowany przez USA.

Teraz, 747 napisał:

Zgadza się.

Mam nadzieję,że ten projekt uwzględni "wszyscy won"-jak to się stało w USA.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Teraz, 747 napisał:

He he, takie rzeczy bez powstania się nie dzieją, czyżbym coś takiego przegapił?

Ktoś za darmo władzę oddaje?

..

Biden.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Teraz, Pseudodrummer napisał:

"wszyscy won"-jak to się stało w USA

He he, wszyscy won oprócz miliarderów..

Miliarderom - miliardy, kolejne, więcej i więcej, coraz więcej miliardów..

..

USA jest bankrutem.

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Biden

Słupy nie miały wyjścia.

Miliarderzy nie stracili centa.

3 godziny temu, 747 napisał:

PZPR została Polsce narzucona, chyba lepiej że funkcjonariuszami byli inteligentni ludzie, co, wolałbyś debili, aby nasi rodzice, mieli jeszcze gorsze życie, przecież i tak w sklepach niczego nie było, Gierek jednak był dobrym człowiekiem, patriotą, sprzęt hi fi był, Radmory, Koncert, to ładne rzeczy są, drogie nawet dziś.

Za komuny można było robić wiele dobrych rzeczy, starczyło nie pić.

Panu jest teraz ciężko.

Proszę wytrzymać.

Ciężko to było w wojsku, za stanu wojennego.. wiem, gdyż wówczas odbywałem ZSW.

Teraz dzieciaki piszą mi na panelu, bym zachowywał się jak mężczyzna..

Bo ktoś coś napisał na forum...

Za KOMUNY w wojsku miałby forum...

..

..

Dlaczego ma mi być ciężko?

Dożyłem upadku komuny , Polska zrobiła skok cywilizacyjny , mam udaną rodzinę , godziwe zarobki , dobry sprzęt grający masę świetnych płyt , zwiedziłem kawał świata . Są oczywiście też troski . Wielu rodaków cierpi na odwieczne polskie szaleństwo ( czyli głupotę polityczną ) , sytuacja na Ukrainie , populizm .

3 godziny temu, 747 napisał:

He he, wszyscy won oprócz miliarderów..

Miliarderom - miliardy, kolejne, więcej i więcej, coraz więcej miliardów..

..

USA jest bankrutem.

Słupy nie miały wyjścia.

Miliarderzy nie stracili centa.

Tych miliarderów mogłeś sobie zobaczyć na inauguracji Trumpa.

3 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Zgadza się.

Mam nadzieję,że ten projekt uwzględni "wszyscy won"-jak to się stało w USA.

Jesteś przy daremnej nadziei .

10 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jesteś przy daremnej nadziei .

A Ty?
"Wszyscy won"-to dobra opcja,czy lepiej zostawic jak jest?

Podział polskiego społeczeństwa jest trwały i nieusuwalny . Jesteśmy skazani na ten podział .Podobnie jest w USA. Tylko tam jeszcze istnieją bardzo silne struktury prawne. W końcu to kraj prawników . I Trump wkrótce zderzy się ze ścianą . Naiwnością jest ,że można usunąć wszystkich myślących  inaczej.  I , że Trump będzie rządził  wiecznie. Po Republikanach przyjdą Demokraci tylko inni. I tak w kółko od 250 lat.I to działa.

5 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Podział polskiego społeczeństwa jest trwały i nieusuwalny . Jesteśmy skazani na ten podział .Podobnie jest w USA. Tylko tam jeszcze istnieją bardzo silne struktury prawne. W końcu to kraj prawników . I Trump wkrótce zderzy się ze ścianą . Naiwnością jest ,że można usunąć wszystkich myślących  inaczej.  I , że Trump będzie rządził  wiecznie. Po Republikanach przyjdą Demokraci tylko inni. I tak w kółko od 250 lat.I to działa.

Zgrabna ucieczka od odpowiedzi-wprost.
Odpowiesz?
nawet,gdyby była to odpowiedź teoretyczna?
Pozbawiona cynicznej oceny sytuacji?

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

I Trump wkrótce zderzy się ze ścianą

Kiedy?
Jakie sa Twoje prognozy?

Jak widzisz następne 4 lata na przestrzeni czau?

Edytowane przez Pseudodrummer

Dlaczego ucieczka ? Nie znam przyszłości. Ale podejrzewam,że Trump w polityce wewnętrznej wiele nie ugra, tak jak poprzednio. Bo napotka sądy. Ponadto on jest niestabilny emocjonalnie. Mówi wiele sprzecznych rzeczy , jest niekonsekwentny , narcystyczny , szybko się zniechęca. Poza tym jest stary . Ponadto nie wiem co amerykańskie prawo mówi o ilości kadencji w przypadku takim jak Trump. Czy teraz to jest jego druga kadencja czy od nowa pierwsza ?

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Po Republikanach przyjdą Demokraci tylko inni. I tak w kółko od 250 lat.I to działa.

U nas od 30lat. I nie działa. Np. służba zdrowia 😁

31 minut temu, przemak napisał:

My, Polska, mamy tylko jeden problem - wojna/ruskie. Wszystko inne to nawet nie jest pan pikuś, to jest popierdółka.

Jeszcze trochę rządów POPIS i będziemy niewypłacalni jak Grecja. Wojna będzie takim samym problemem jak  brak możliwości wsadzenia czegoś sensownego  do gara .

6 godzin temu, 747 napisał:

I o to chodzi! Ważne żeby nie był na pasku Niemców! Dlatego nie wolno pozwolić na domknięcie układu!

DRUGA TURA BEZ BĄŻURA! 😄 

51 minut temu, przemak napisał:

My, Polska, mamy tylko jeden problem - wojna/ruskie. Wszystko inne to nawet nie jest pan pikuś, to jest popierdółka.

Tak. To jest obecnie nasz największy problem. Wręcz egzystencjalny. I albo pokonamy Putlera albo zaraz tu będzie armia kacapska i cofniemy się o 50 lat w rozwoju w kilka tygodni.

takie rzeczy bez powstania się nie dzieją,

Właśnie. W 1989 wmówiono nam że odzyskaliśmy niepodległość.

Nie przelewając przy tym ani kropli krwi. No tak to nie działa. Jedyną walutą za którą można kupić wolność jest krew bohaterów.

No i wkrótce się okazało, że to wuj a nie żadna wolność.

To nawet za okupacji Wybitnego Akwarelisty każda świnka w chlewiku nie musiała mieć OjroAussweisu.

Za komuny można było robić wiele dobrych rzeczy, starczyło nie pić.

Błagam! Ta wujnia, ten syf, to upodlenie, to więzienie milionów było FAJNE???

Robili Radmory! No JPRDL! Taki sam argument za komuną jak to, że dziś pod chińskim komunistycznym reżimem robią fajne grające rzeczy. No robią, ale komuna to komuna, reżim to reżim.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

51 minut temu, przemak napisał:

No chyba nie do końca jest to prawda.

Problem rosnącej fali populizmu z jednej strony i zniechęcenia do udziału w życiu społecznym i politycznym z drugiej to nie jest popierdółka.

Mnie wychodzi, że ok. 1/3 społeczeństwa to ludzie podatni na manipulację i intelektualnie niezdolni do ogarnięcia współczesnego świata. Jeżeli ci bardziej rozgarnięci zniechęcą się do polityki i nie pójdą na wybory to do władzy dojdą cwani demagodzy którzy prostymi emocjami i lękami będą umieli pobudzić do działania tę mniejszość.

I wtedy Ruskim niepotrzebna będzie wojna - to, czego chcą załatwią rękami polityków tak, jak na Węgrzech czy w Gruzji.

Jestem Europejczykiem.

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

No chyba nie do końca jest to prawda.

Niestety masz rację.

Prawdziwy problem to   P S E U D O   wszystko, - wszystko jest złe.

Nie ma w Polsce siły, sił, zdolnych do naprawy wszystkiego, wszystkiego złego pilnowanego przez.. 

46 minut temu, il Dottore napisał:

więzienie milionów było FAJNE

Przeżyłem dzieciństwo, wczesną młodość, pierwszą pracę w PRL, ludzie, którzy nie pili, byli uśmiechnięci, z poczuciem wspólnoty, znało się sąsiadów, pożyczało się sól etc.

Zadzwoń w Polsce do sąsiada w celu pożyczenia soli obecnie.. 

Drzwi nie otworzy..

Poza tym to obcy człowiek, - kiedyś sąsiad, dobry sąsiad, albo tzw złota rączka, - to prawie jak rodzina..

Dziś liczą się tylko pieniądze i władza.

Sąsiad ma tylko jedną rolę do spełnienia - być gorzej sytuowany.

Przykro mi.

55 minut temu, il Dottore napisał:

reżim to reżim.

Czyli teraz nie ma reżimu?

Piłeś?

Nie jedź.

22 minuty temu, 747 napisał:

Czyli teraz nie ma reżimu?

W Polsce? Nie ma. Tych bandytów i antypolaków SAMI SOBIE WYBIERAMY.

I to jest jeszcze bardziej tragiczne bo na kac*pów już tego nie zwalimy.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

8 minut temu, il Dottore napisał:

SAMI SOBIE WYBIERAMY

Coś takiego..

..

Tego się nawet nie da skomentować.

..

Skąd wziął się Wałęsa, Generał, drugi Generał..

..

12 minut temu, il Dottore napisał:

kac*pów

Coś mi się wydaje, że nie znasz prawdziwych problemów naszego sąsiada.

Pokonać Akwarelistę - to tak, CCCP dobry, natomiast otrzymać układy scalone, to już nie..

Tak w skrócie.

Rozumiesz?

Chcą wykolegować naszych przyjaciół.

... zrobił swoje, może odejść.

CCCP ma problem z sobą, świat im ucieka, modernizuje się, a oni nie.

..

Głodni miliarderzy z USA, mają ochotę na nowe zyski..

8 minut temu, 747 napisał:

Skąd wziął się Wałęsa,

Z teczki.

8 minut temu, 747 napisał:

Generał, drugi Generał..

To matrioszki. To nawet nie byli Polacy.

4 godziny temu, il Dottore napisał:

Z teczki.

Popierał go Lech Kaczyński (na prezydenta)
Tak jak Mazowieckiego,Sikorskiego,i tuzin innych Towarzyszy,o Michniku nie wspomnę i Geremku

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Mnie wychodzi, że ok. 1/3 społeczeństwa to ludzie podatni na manipulację i intelektualnie niezdolni do ogarnięcia współczesnego świata. Jeżeli ci bardziej rozgarnięci zniechęcą się do polityki i nie pójdą na wybory to do władzy dojdą cwani demagodzy którzy prostymi emocjami i lękami będą umieli pobudzić do działania tę mniejszość

To podstawowa wada demokracji, że specjalistów wybierają laicy. Jak powiedział jeden z prezydentow USA (przytaczam z pamięci): wystarczy znaleźć 51 idiotów by przegłosować, że 49 matematyków myli się twierdząc 2+2=4.

Mówisz 1/3 się nie zna? Ja myślę, że nie zna się 99%

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

30 minut temu, szymon1977 napisał:

To podstawowa wada demokracji, że specjalistów wybierają laicy. Jak powiedział jeden z prezydentow USA (przytaczam z pamięci): wystarczy znaleźć 51 idiotów by przegłosować, że 49 matematyków myli się twierdząc 2+2=4.

Mówisz 1/3 się nie zna? Ja myślę, że nie zna się 99%

Ja nie twierdzę że 1/3 się nie zna.

Twierdzę, że circa 1/3 nie dysponuje wystarczającymi zdolnościami intelektualnymi, żeby zrozumieć współczesny świat.

Przeciętny człowiek nie musi znać się na wszystkim. Ale powinien mieć zdolność do odsiania rozmaitych szarlatanów, magów i tych najbardziej bezczelnych populistów. I wtedy jego wybory są realne i mają jakiś stopień racjonalności który zapewnia demokracji sens.

Niestety w tym akurat historycznym momencie nakładają się dwie przeciwstawne tendencje tendencje.

Po pierwsze - świat jest coraz bardziej skomplikowany i zmienia się coraz szybciej.

Po drugie - jesteśmy bombardowani coraz większą ilością coraz mniej rzetelnych informacji, infosfera stała się śmieciosferą, informacja stała się towarem który podlega monetaryzacji, jest też przedmiotem świadomej manipulacji czy wręcz wojen prowadzonych przez globalnych aktorów.

W ten sposób dramatycznie rośnie luka pomiędzy światem realiów i faktów a zdolnością przeciętnego człowieka do niezniekształconej oceny rzeczywistości.

Jestem Europejczykiem.

Dlatego cenzura to jedyne wyjście. Można jeszcze przyznawać prawa wyborcze według wykształcenia. Gość po podstawówce to 1/4 głosu, a magister (np. Ministra Kotula) to równowartość 4 głosów. Można też na przykład odebrać prawa wyborcze na kilka kadencji mężczyznom, jak proponowała Pani Reżyser Holland. Jest o co walczyć! 🤣

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

W dniu 25.01.2025 o 20:30, kichanadeta napisał:

W Polsce wsrod tzw. elit rzadzacych

Proszę nie nadużywać zwrotu "elity rządzące", bo jedynym politykiem, który na to zasługiwał, był Korwin... ale Korwin nigdy nie był "rządzący". Elektorat nigdy nie miał odwagi by zaryzykować na rzeczywiste reformy, mamy więc dziwaczną sytuację, gdzie komuchy podzieliły się na pół i ku radości tłumu, prześcigają się w udawaniu demokratów i kapitalistów.

Polski Trump ? Oto i on 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Premier Donald Tusk uważa, że minister edukacji narodowej Barbara Nowacka mówiąc o „polskich nazistach” rzekomo budujących niemiecki obóz Auschwitz-Birkenau nie zrobiła niczego tragicznego i dymisji nie będzie, bo to tylko „przejęzyczenie”.

Nie zrobiła niczego tragicznego, tak ocenic może tylko tragiczny człowiek 

Dla niego to jest norma 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
15 minut temu, costa brava napisał:

Premier Donald Tusk uważa, że minister edukacji narodowej Barbara Nowacka mówiąc o „polskich nazistach” rzekomo budujących niemiecki obóz Auschwitz-Birkenau nie zrobiła niczego tragicznego i dymisji nie będzie, bo to tylko „przejęzyczenie”.

Dziwne przejęzyczenie, skoro czytała z kartki... Hmmm...

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

16 minut temu, Tadeiro napisał:

Dziwne przejęzyczenie, skoro czytała z kartki... Hmmm...

Aj tam,czepiacie się.
ważne,że rabin Schudrich zadowolony.
Nic nie mówi.

Ale przejezyczylbys sie w ten sposób? To tak jakby przejezyczyc się że na Grenlandii mieszkają goryle 

Albo ktos jej świnię podłożył i tak napisał a ona bezrefkeksyjnie przeczytała 

4 godziny temu, costa brava napisał:

Czasy gdy do zdrajców strzelano bez sądu minęły, ale za takie "przejęzyczenie" powinno być dożywocie. Bo choćby natłuc kijami po grzbiecie, to sku.syństwo na tym poziomie, nie rokuje nadziei na poprawę.

Edytowane przez szymon1977

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.