Skocz do zawartości
IGNORED

marantz cinema 70 brak dzwięku spotify i tadal...

Rekomendowane odpowiedzi

witam , jak zwykle mam problem z marantzem mianowicie z spotify  , problem polega na tym że nie odtwarza dźwięku ... , na apkach w fonie kompie i heosie wszystko pokazuje wyświetla ale brak dźwięku... , radio internetowa działa ok,  na drugim moim pm 7000n spotify działa idealnie a na 70 nie...  tidal tu i tu tylko przez mconect ...  , resetowałem amplituner, heosa kilka razy ,nie mam pomysłu co może być nie tak , próbowałem aktualizacji 70 ale kółko tylko mieli kreci się i nic ...

12 godzin temu, duzy213 napisał:

witam , jak zwykle mam problem z marantzem mianowicie z spotify  , problem polega na tym że nie odtwarza dźwięku ... , na apkach w fonie kompie i heosie wszystko pokazuje wyświetla ale brak dźwięku... , radio internetowa działa ok,  na drugim moim pm 7000n spotify działa idealnie a na 70 nie...  tidal tu i tu tylko przez mconect ...  , resetowałem amplituner, heosa kilka razy ,nie mam pomysłu co może być nie tak , próbowałem aktualizacji 70 ale kółko tylko mieli kreci się i nic ...

Jeśli robiłeś reset do ustawień fabrycznych z poznową aktualizacją i dalej nie działa, to serwis.

• 2 tygodnie później...

chłopaki co powiecie o wiim pro plus ???  czy ten streamer będzie lepszy od marantza 7000n  ??? 

mam na myśli jakość dźwięku ...

Edytowane przez duzy213
W dniu 10.01.2025 o 11:35, Planeta Dźwięku napisał:

Jeśli robiłeś reset do ustawień fabrycznych z poznową aktualizacją i dalej nie działa, to serwis.

To mnie przeraza w obecnie produkowanych urządzeniach. Kiedyś firmware urządzenia mieścił się w kilku kb pamięci procesora i jego aktualizacja to była ostateczność. Teraz nawet zabawka ma soft który waży kilkadziesiąt MB i widzę, ze od tego sie zaczyna naprawę😑

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

13 godzin temu, duzy213 napisał:

chłopaki co powiecie o wiim pro plus ???  czy ten streamer będzie lepszy od marantza 7000n  ??? 

mam na myśli jakość dźwięku ...

Marantz ma swoją wbudowaną kartę sieciową więc nie do końca rozumiem czy jest sens dokładać osobny streamer. Druga sprawa, takich porównań za bardzo się nie robi. Jeśli w przyszłości będziesz wymieniać na klasyczny wzmacniacz to można pomyśleć a jak nie to streamer z Marantza w zupełności wystarczy.

Gość

(Konto usunięte)

Ja bym nie szedł w Marantz-a jestem po przejściach i nigdy więcej...

Celowałbym w coś pokroju Onkyo 5100/6100 czy 7100 lub Denon z tych tańszych albo Pionner VSX któryś model... ale Marantzem bym sobie nie zaprzątał głowy 

5 godzin temu, Planeta Dźwięku napisał:

Marantz ma swoją wbudowaną kartę sieciową więc nie do końca rozumiem czy jest sens dokładać osobny streamer. Druga sprawa, takich porównań za bardzo się nie robi. Jeśli w przyszłości będziesz wymieniać na klasyczny wzmacniacz to można pomyśleć a jak nie to streamer z Marantza w zupełności wystarczy.

mam też pm 7000n

2 godziny temu, MarcinRejek napisał:

Ja bym nie szedł w Marantz-a jestem po przejściach i nigdy więcej...

Celowałbym w coś pokroju Onkyo 5100/6100 czy 7100 lub Denon z tych tańszych albo Pionner VSX któryś model... ale Marantzem bym sobie nie zaprzątał głowy 

miałem onkyo 616  teraz mam właśnie marantza 70 cinema i powiem wam że oprócz tego spotify amplituner zajebisty..., wszyscy narzekają że słaby ale wierzcie lub nie ale bez suba na samych monitorach tannoya w domu wszystko się trzęsie...do 80 nie doszedłem ... stereo też ok

Gość

(Konto usunięte)

Ja mam stary bo z przed 17 lat amplituner z monitorami B&W 602 i tutaj flaki gniecie a co dopiero z CDM-mi 7se 

Tylko marantz jest słaby, był i zawsze będzie... 

Godzinę temu, duzy213 napisał:

mam też pm 7000n

Ogółem dobry udany model, który bardzo długo się sprzedawał, sporo dobrego można powiedzieć o nim.

no i chyba spierdzielił się marantz 70 cinema... zrobiłem mu twardy reset  wstał, mogłem zmienić język ale przy ,,sprawdź aktualizacje ,, kółko się kręci już z dziesięć minut i nic... , oczywiście  internet podłączony kablem

3 minuty temu, MarcinRejek napisał:

Nie kombinuj jak koń pod góre!!! Zwróć go... 

nawet jak bym chciał to już za późno ,mam trzeci tydzień

10 minut temu, duzy213 napisał:

nawet jak bym chciał to już za późno ,mam trzeci tydzień

Termin 14 dni dotyczy zwykłego zwrotu, gdybyś np sie rozmyślił. Jesli jest z nim coś nie tak, to zwracaj korzystając z przepisow o rękojmi albo zażądaj wymiany na nowy, wolny od wad. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Godzinę temu, duzy213 napisał:

no i chyba spierdzielił się marantz 70 cinema... zrobiłem mu twardy reset  wstał, mogłem zmienić język ale przy ,,sprawdź aktualizacje ,, kółko się kręci już z dziesięć minut i nic... , oczywiście  internet podłączony kablem

Przykra sprawa. Wkurzające są te aktualizacje. Sprzęt powinien pobrać plik i potem zainstalować, a jeśli coś się wysypie powinna być możliwość instalacji od zera. Tymczasem z duszą na ramieniu zawsze liczymy, że nie będzie awarii prądu. 
Zwracaj lub reklamuj innej opcji nie ma.

4 minuty temu, DrWredman napisał:

Przykra sprawa. Wkurzające są te aktualizacje. Sprzęt powinien pobrać plik i potem zainstalować, a jeśli coś się wysypie powinna być możliwość instalacji od zera. Tymczasem z duszą na ramieniu zawsze liczymy, że nie będzie awarii prądu. 
Zwracaj lub reklamuj innej opcji nie ma.

można go z pendraiwa aktualizować ???

Gość

(Konto usunięte)

Ja nigdy nie instalowałem żadnych aktualizacji oprócz Projektora JVC. Obecnie nowy kupiony Odtwarzacz 4K jedzie na oryginalnym zainstalowanym systemie, nawet do neta nie podłączony jest. Na Oled-zie od LG też wyświetla mi się aktualizacja ale jej nie robię bo na chwilę obecną sprzęt działa do tego do czego go potrzebuję... jedynie aplikacje się same aktualizują tak jak w telefonie. Reszta oryginalna od producenta 

2 godziny temu, MarcinRejek napisał:

Ja nigdy nie instalowałem żadnych aktualizacji oprócz Projektora JVC. Obecnie nowy kupiony Odtwarzacz 4K jedzie na oryginalnym zainstalowanym systemie, nawet do neta nie podłączony jest. Na Oled-zie od LG też wyświetla mi się aktualizacja ale jej nie robię bo na chwilę obecną sprzęt działa do tego do czego go potrzebuję... jedynie aplikacje się same aktualizują tak jak w telefonie. Reszta oryginalna od producenta 

wiem że to ryzyko. ale miałem problem z spotify i próbowałem...

Przykra sprawa, tym bardziej, że to nowy sprzęt. Z mojej strony mogę tylko przekazać info, że nie mam żadnych problemów ze Spotify na Cinema 40. Wszystko działa perfekcyjnie. Nie ma znaczenia czy bezpośrednio przez aplikację Spotify wybierając renderer Cinema 40  czy przez Heosa. Nie ma też różnicy między WiFi a kablem. Nie ma też znaczenia czy konto jest w ograniczonym zakresie usług czy Premium. Nie wiem czy kolega zwrócił uwagę, że w opcjach sieciowych należy aktywować dostęp do Spotify Connect i Tidal Connect ?. 

8 godzin temu, grisza napisał:

Przykra sprawa, tym bardziej, że to nowy sprzęt. Z mojej strony mogę tylko przekazać info, że nie mam żadnych problemów ze Spotify na Cinema 40. Wszystko działa perfekcyjnie. Nie ma znaczenia czy bezpośrednio przez aplikację Spotify wybierając renderer Cinema 40  czy przez Heosa. Nie ma też różnicy między WiFi a kablem. Nie ma też znaczenia czy konto jest w ograniczonym zakresie usług czy Premium. Nie wiem czy kolega zwrócił uwagę, że w opcjach sieciowych należy aktywować dostęp do Spotify Connect i Tidal Connect ?. 

i tak powinno być tak jak piszesz..., u mnie w nemu nie było opcji ,, aktywowania,, tidala , spotify i airplay było i domyślnie było aktywne... , w instrukcji obsługi był też tidal ale u mnie na amplitunerze nie było...., od samego początku było coś nie tak... , tak a pro po na pm 7000n u mnie też tidal nie działa...

koledzy ale numer... coś mnie tkneło i zrobiłem na moim fonie punk dostępowy oczywiście dane komórkowe i pm 7000n ruszył!!! tidal zaczął działać nawet poszła aktualizacja na amplituner...!!    , i teraz powiedzcie mi co jest nie tak z moim netem ??? , net od toyi  1000/60 Mb/s  , przypuszczam że niepotrzebnie 70 poszła do serwisu...

oczywiście dzwoniłem do toyi i twierdzą że u nich ok...

Edytowane przez duzy213
Teraz, Chloru napisał:

Może coś na routerze popieprzone. Jakoś fw albo słabe DNS. Trzeba by potestowac.

ale jest plus po aktualizacji jest ,,tidal conect,,!! i działa pięknie ...   można powiedzieć że jest już ok spotify i tidal conect,   ale heos dalej nie odtwarza...

Trochę szkoda, że się pośpieszyłeś z tym serwisem. Jak się okaże, że problem był po stronie dostępu do sieci to sprzęt niepotrzebnie zaliczy kolejne dwie trasy transportowe. Na następny raz będziesz bardziej ostrożny przed podjęciem takiej decyzji. Osobiście nie mogę złego słowa powiedzieć o serii Cinema Marantza. Jak ktoś lubi  ich brzmienie to grają według mnie bardzo OK.  Znajomy ma już jakiś czas Cinema 50 i też sobie chwali a ja się przesiadłem ze starego wysłużonego Sony STR DB840 i Cinema 40 spisuje się fantastycznie.  Według mnie seria Cinema  jest udana. Awaryjność pewnie jakaś jest, lecz jaka elektronika w  dzisiejszych czasach  jest bezawaryjna ?. Głośno się mówi o "programowanym czasie działania" i pewnie coś w tym jest. Mój poprzedni ampli służył mi 20 lat bez jakiejkolwiek usterki i z góry można założyć, że nowy sprzęt tyle nie wytrzyma. Oczywiście Twój przypadek , że po 3 tygodniach ampli wylądował w serwisie jest trochę skrajny i miejmy nadzieję, że to raczej zbieg okoliczności, że w ogóle na serwis trafił. 

7 minut temu, grisza napisał:

Trochę szkoda, że się pośpieszyłeś z tym serwisem. Jak się okaże, że problem był po stronie dostępu do sieci to sprzęt niepotrzebnie zaliczy kolejne dwie trasy transportowe. Na następny raz będziesz bardziej ostrożny przed podjęciem takiej decyzji.

Moze i się pospieszył ale z drugiej strony nie wiadomo czy faktycznie był to jedynie problem z siecią. Czekanie na cud to tez nie jest dobre podejscie gdy nowy sprzęt nie działa własciwie. Im wczesniej podejmie się odpowiednie kroki tym większa szansa na pozytywne załatwienie sprawy. Oczywiście są tez tacy, co reklamują np buty na dwa miesiące przed końcem gwarancji i upierają się na wymianę albo zwrot kasy 😁

4 godziny temu, grisza napisał:

Trochę szkoda, że się pośpieszyłeś z tym serwisem. Jak się okaże, że problem był po stronie dostępu do sieci to sprzęt niepotrzebnie zaliczy kolejne dwie trasy transportowe. Na następny raz będziesz bardziej ostrożny przed podjęciem takiej decyzji. Osobiście nie mogę złego słowa powiedzieć o serii Cinema Marantza. Jak ktoś lubi  ich brzmienie to grają według mnie bardzo OK.  Znajomy ma już jakiś czas Cinema 50 i też sobie chwali a ja się przesiadłem ze starego wysłużonego Sony STR DB840 i Cinema 40 spisuje się fantastycznie.  Według mnie seria Cinema  jest udana. Awaryjność pewnie jakaś jest, lecz jaka elektronika w  dzisiejszych czasach  jest bezawaryjna ?. Głośno się mówi o "programowanym czasie działania" i pewnie coś w tym jest. Mój poprzedni ampli służył mi 20 lat bez jakiejkolwiek usterki i z góry można założyć, że nowy sprzęt tyle nie wytrzyma. Oczywiście Twój przypadek , że po 3 tygodniach ampli wylądował w serwisie jest trochę skrajny i miejmy nadzieję, że to raczej zbieg okoliczności, że w ogóle na serwis trafił. 

ale dalej jest coś nie tak z netem... zrobiłem aktualizację z ,,fona,, i dzięki temu mam tidal conect a heos dalej lesie...

co jakiś czas będę musiał odpalić ,,hotspota.. żeny aktualizację zrobić .. 😉

Edytowane przez duzy213
  • Pokaż nowe odpowiedzi