Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Beyerdynamic DT770 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, potrzebuję pomocy w wyborze słuchawek.
Zastanawiam się między Beyerdynamic DT770 Pro 32 Ohm a 80 Ohm.
Nie mam wzmacniacza, a z tego, co wyczytałem, lepiej kupić wersję 80 Ohm ze wzmacniaczem.

Nie jestem audiofilem, głównie używam słuchawek do grania na komputerze.
Nie planuję też w najbliższym czasie wydawać 500+ zł na wzmacniacz.

Co możecie doradzić w tej sytuacji?

Czy są jakieś tanie wzmacniacze, które dają radę z wersją 80 Ohm?

Czy może lepiej wybrać wersję 32 Ohm i nie przejmować się wzmacniaczem?

A może w tej samej cenie są jakieś inne słuchawki, które dobrze sprawdzą się bez wzmacniacza?

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/168945-wzmacniacz-do-beyerdynamic-dt770-pro/
W dniu 31.12.2024 o 18:55, Lan4ver napisał:

Siema, potrzebuję pomocy w wyborze słuchawek.
Zastanawiam się między Beyerdynamic DT770 Pro 32 Ohm a 80 Ohm.
Nie mam wzmacniacza, a z tego, co wyczytałem, lepiej kupić wersję 80 Ohm ze wzmacniaczem.

Nie jestem audiofilem, głównie używam słuchawek do grania na komputerze.
Nie planuję też w najbliższym czasie wydawać 500+ zł na wzmacniacz.

Co możecie doradzić w tej sytuacji?

Czy są jakieś tanie wzmacniacze, które dają radę z wersją 80 Ohm?

A może w tej samej cenie są jakieś inne słuchawki, które dobrze sprawdzą się bez wzmacniacza?

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Chcesz zamieniać siekierkę na kijek i jednocześnie oczekujesz poprawy, czy przepaści brzmieniowej?

Tak to nie działa, nie ma znaczenia, czy masz się za audiofila, czy nie.

Z byle dziurki słuchawki nie zagrają jak trzeba.

A powiesz dlaczego akurat zastanawiasz się nad DT770 pro?

Kup pierwszy lepszy wzmacniacz jak masz jak taki podpiąć do komputera i tyle.

32 omowe słuchawki niekoniecznie są łatwiejsze do napędzenia od tych 80 om.

Sugeruj się SPL słuchawek im więcej tym dla Ciebie lepiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Mam DT770 Pro 32 omy. Podłączam je do smartfona i tabletu aby sluchac muzyki z Tidal, do komputera podczas grania i montazu wideo, kamery/aparatu/rejestratora audio podczas nagrań wideo. Nie używam dodatkowego wzmacniacza ale w przypadku smartfona maksymalna do uzyskania głośność jest na styk. Wersja 32 omy ma prosty przewód o długości 1.2m (idealny dla mnie), pozostałe wersję z tego co pamiętam mają 3m spiralnego przewodu (do moich zastosowań za długi).

9 godzin temu, sir.jax napisał:

32 omowe słuchawki niekoniecznie są łatwiejsze do napędzenia od tych 80 om.

W ramach jednego producenta i danej linii słuchawek - TAK JEST.

9 godzin temu, sir.jax napisał:

Sugeruj się SPL słuchawek im więcej tym dla Ciebie lepiej.

Maksymalny SPL zależy od zupełnie czegoś innego.
Trzeba ewentualnie uwzględnić wymagany przez siebie. Plus podejrzeć wykres zniekształceń (jeśli gdzieś jest).

W dniu 31.12.2024 o 18:55, Lan4ver napisał:

Właśnie wersje 32-omowe po to powstały. Sam sobie udzieliłeś NAJLEPSZEJ wskazówki.

Pamiętajmy tylko o tym, że wersja 32 Ohm ma gorsze pady i moim zdaniem od razu warto je wymienić. Poza tym różnica brzmieniowa między 32 i 80 Ohm duża nie jest, a moim zdaniem i 32 Ohm polubi się z DAC/Ampem. Warto zainteresować się iFi Zen Air DACiem 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Aż zwątpiłem przez Twoje pytanie, bo w internecie widzę sprzeczne informacje i zdjęcia, a sam dawno nie otwierałem nowych DT770 32 Ohm. Jakiś czas temu były one z kiepskiej jakości, cienkiej ekoskóry, która dość szybko twardniała i pękała. 

Jutro dowiem się jak to wygląda obecnie.

Edytowane przez Q21

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Moje pady są czarne być może z eko skóry, na pewno nie są materiałowe. Poczytałem dziś o wymianie padów na materiałowe i opinie były raczej kiepskie, bas znikał a pojawiały się dźwięki otoczenia.

Pod kątem brzmienia jest inaczej, to kwestia gustu, ale komfort w tych 32 Ohmowych moim zdaniem jest kiepski. 

18 godzin temu, przmor napisał:

Moje pady są czarne być może z eko skóry, na pewno nie są materiałowe. Poczytałem dziś o wymianie padów na materiałowe i opinie były raczej kiepskie, bas znikał a pojawiały się dźwięki otoczenia.

Sprzedam Ci tipa. Zmiana padów w bayerach 770 pro wiąże się ze zmiana brzmienia. Raz już odsysałem pady .... niby welurowe a granie inne, wystarczy zmiana koloru ...upakowanie weluru inne

W każdych słuchawkach zmiana padów zmienia brzmienie 🙂 

5 godzin temu, przmor napisał:

Podczas nagrań wideo mam wesję 32 omy czasem przez kilka godzin na uszach i nie odczuwam dyskomfortu ale wiadomo, że to kwestia bardzo indywidualna.

Może ja się po prostu zbyt wygodnicki zrobiłem i dramatyzuję 😉