Skocz do zawartości
IGNORED

WireWorld Starlight 8 Coaxial vs Chord Company Clearway v2 Digital

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Pozamieniaj kiedyś kable cyfrowe w dobrym systemie... durne USB, a mają tak duży wpływ na dźwięk że zmienia się charakter systemu.  Coax to samo. Na pewno u mnie wprowadzają dużo bardziej słyszalne zmiany niż głośnikowe, których bym sie nie podjął rozpoznać.

A myślałem, że to ja śmiesznego posta napisałem... 

nagrywamy.com

Panowie - więcej powagi;)

Ja wiem, że nie każdy ma dobry słuch i nie każdy słyszy więcej przestrzeni i lepszą scenę, po zamknięciu pobliskiej biedronki. Być może inni sąsiedzi nadal zakłócają linię wysokiego napięcia i listwy gigawata nie dają rady z filtracją tej breji... ale ja tu serio mam poważny problem. 

Nikt nie poleca kabla wireworld? Podpytuje bo miałem głośnikowego mini eclipse 8 i sprawdzał się bardzo dobrze. Miałem ic eclipse i również pamiętam, że wnosił wiecej szczegołow ale znowu nie jakoś bardzo. Były głosy za Chordem, Nordostem i Qedem. 

Qeda polecacie najbardziej jako "detaliczny" kabel ale również określacie go mianem równego i nie ostrego... a co jak szukam ostrego? 

A wracając jeszcze do poprzedniej wypowiedzi, że kable to nie jest istota problemu... Proszę o wsparcie wiec chciałbym usłyszeć propozycję. 

Kolumny mam raczej o sygnaturze cukierkowej. Elektronika neutralna. Źródło? Najtańsze z możliwych - rozważam zmianę, ale jak pójdę tropem, kable nie robią różnicy, to i transport tez nie robi... załóżmy, że nie chcę zmieniać kolumn.

Ładne są - żona jest zadowolona. No z czymś chyba zagrają? 

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

4 minuty temu, gokar83 napisał:

No z czymś chyba zagrają? 

Identyfikuję się jako osoba wierząca,że powinny ze wszystkim.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

10 minut temu, gokar83 napisał:

Panowie - więcej powagi;)

Wczoraj wieczorem widziałem jak otworzyłeś ten wątek, miałem pod Twoim pierwszym wpisem napisać: zaczynam odliczanie tik tak tik tak.

Ale pomyślałem sobie, po co? Sam się przekona w kolejnym dniu.

No i patrz nie pomyliłem się ani trochę, a mogłem to zrobić, dziś już byś wiedział co miałem na myśli. 😉

Wciąż te same nicki, niezmiennie od lat, brakuje tylko jeszcze jednego.

Poczekajmy zatem...🤭

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

7 godzin temu, bum1234 napisał:

Odpowiedź jest bardzo prosta. Kabel nigdy nie był, nie jest i nie będzie receptą na Twój problem,

🤣🤣🤣

7 godzin temu, przemak napisał:

A myślałem, że to ja śmiesznego posta napisałem...

Twoja odpowiedz ma wiecej mocy rozsmieszania

8 godzin temu, bum1234 napisał:

Uwielbiam to określenie. Zamula.

To dobrze ze cos lubisz 🤭

8 godzin temu, bum1234 napisał:

No tak - to nowa konkurencja? Skakanie przez kabel?

Nieeee, to przeciez skakanie z kablem przez płotki 👍

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

9 godzin temu, gokar83 napisał:

Ja wiem, że nie każdy ma dobry słuch i nie każdy słyszy więcej przestrzeni i lepszą scenę, po zamknięciu pobliskiej biedronki. Być może inni sąsiedzi nadal zakłócają linię wysokiego napięcia i listwy gigawata nie dają rady z filtracją tej breji... ale ja tu serio mam poważny problem. 

Słuch nie ma tu nic do rzeczy. Podatność na sugestię i brak dostatecznej wiedzy już tak.

I oczywiście skłonność do wiary w zabobony 😄

A wracając do temu kabli coax - podrążę temat - czy ktoś z Was miał okazję używać kabla wireworld starlight 8? 

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Myślę, że warto wypróbować ten kabelek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wysokiej jakości miedź z dodatkiem srebra.

Od wielu lat używałem kabli Wireworlda (interkonektów analogowych i kabli głośnikowych) i pewnego razu postanowiłem spróbować Neotecha. Niczym nie odstaje od WW.

Wiadomo, są różne półki cenowe, ale moim zdaniem warto wypróbować tego Neotecha.

Starlight 8 nie słuchałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi