Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W tym wątku chciałbym, żebyście dzielili się swoimi doświadczeniami z zakupów w sklepach ze sprzętem audio. Polecajcie, odradzajcie, można pochwalić, można się wyżalić. Wiem, że branża czyta forum, więc macie okazję komuś podziękować...

...albo "podziękować" 😸

To ja zacznę od pochwalenia chłopaków z salonu Ministerstwo Dźwięku w Warszawie al. Krakowska 223. Sklep czy też salon to za mało powiedziane w tym przypadku, to miejsce fantastycznych spotkań fantastycznych ludzi, artystów, konstruktorów sprzętu i entuzjastów dobrej muzyki (często z krańców świata, mało znanej np. z Laponii ). Bartek i Adam dbają o wysoki poziom artystyczny nie tylko organizowanych tam minikoncertów na żywo ale również wspaniałą rodzinną atmosferę. Ci sami ludzie zaangażowani są w realizację nagrań i wydawanie muzyki także znają temat nie tylko od strony reprodukcji dźwięku przez systemy hi-fi ale także od strony realizacyjno-wydawniczej (DNA Audio). Jeśli chodzi o część sklepową to oferta obejmuje marki znane i lubiane oraz produkty trochę mniej znane ale wszystkie one są starannie wybrane i prezentują sobą wysoką wartość dźwiękową w stosunku do ceny. Jeśli dobrze porozmawiacie odnajdziecie w Ministerstwie Dźwięku również profesjonalne wsparcie serwisowe gramofonów. Polecam zaglądać na FB i www Ministerstwa Dźwięku / DNA bo naprawdę warto.

I jak w takim wątku nie wspomnieć KK & RS ze Słupska. Znam firmę od co najmniej 15 lat, czasami coś kupuje ale zawsze z przyjemnością ich odwiedzam. Lubię ich za to, że nawet jak wspominam że coś co prezentują jest poza moim zasięgiem finansowym to i tak mogę liczyć na pełną prezentacje. Kiedyś usłyszałem od jednego z właścicieli  " wiem że nie kupisz, ale gdzie będziesz miał okazję tego posłuchać jak nie u Nas", szacun.

Q21 dobre nienachalne profesjonalne doradztwo przy wyborze sprzętu.

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

23 minuty temu, PanAntoni napisał:

Q21 dobre nienachalne profesjonalne doradztwo przy wyborze sprzętu.

Przy okazji sprzedaż ex-demo jako nowych 😀

12 minut temu, Gargan napisał:

Przy okazji sprzedaż ex-demo jako nowych 😀

Sam kupiłem ex- demo z pełną  świadomością  ( W ogloszeniu bylo że ex-demo ,moglem posłuchać przed podjęciem decyzji ) w bardzo dobrej cenie ,z gwarancją i sprzęt grał bez usterek Az przyszedł czas na cos z wyżej półki. 

Polecam Q21 

Edytowane przez bogus18

Ja tę świadomość uzyskałem po otwarciu pudełka. Miałem odesłać, ale wszystko działa a nie wiem co mi przyślą w zamian? Może jakiś refurbished albo B-Stock? Teraz to nie mam pewności 🤷

Gdybym chciał używany to mam dobry namiar w Niemczech. Oferowali mi to samo €1000 taniej i z gwarancją producenta na 2 lata. Więc cóż... 

Zdanie o sklepie mam już wyrobione 🙂 Test za €1000 😁

Edytowane przez Gargan

Top Hifi Sopot i Gdańsk spoko. Albatros spoko. Cinematech również spoko, z tym, że nie wiem czy jeszcze są we Wrzeszczu. W innych w życiu nie kupowałem.

19 godzin temu, s3etcher napisał:

I jak w takim wątku nie wspomnieć KK & RS ze Słupska.

Czy to sklep koło Lidla? Nazw ulic już nie pamiętam, bo dawno w Słupsku już nie byłem, ale jak co do czego przyjdzie to może warto?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Godzinę temu, Misio38 napisał:

Top Hifi Sopot i Gdańsk spoko. Albatros spoko. Cinematech również spoko, z tym, że nie wiem czy jeszcze są we Wrzeszczu. W innych w życiu nie kupowałem.

Czy to sklep koło Lidla? Nazw ulic już nie pamiętam, bo dawno w Słupsku już nie byłem, ale jak co do czego przyjdzie to może warto?

Tak, koło Lidla na Sygietyńskiego 1. 

Audio-ON Czechowice Dziedzice świetny Salon Audio kupowałem . Mozna wypożyczyć do domu i posłuchać we własnym systemie . Profesjonalna obsługa klienta ,miłośnicy audio znają się na swojej robocie 

Polecam 

Top Hi-Fi Poznań ( pozdrawiam Panie Michale G. 😀) - kapitalna obsługa i podejście do klienta, Instal Audio z Konina - zawsze mile i przyjemnie 👍

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Najlepsi (najlepsza obsługa przed ale i wsparcie po zakupie, gdy czasem sprzęt zawiedzie) to Q21, a zwłaszcza Pan Szymon, dla mnie nr 1 w kraju. 

Zawsze zadowolony jestem z zakupów w MP3Store (MIP), Pan Kurop 🙂.

Planeta Dźwięku za profesjonalne doradztwo (Pan Wojtek) i zaangażowanie. 

TOP HiFi też OK.

Edytowane przez Adam 38

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

10 godzin temu, Adam 38 napisał:

Zawsze zadowolony jestem z zakupów w MP3Store (MIP), Pan Kurop 🙂.

A to fakt. Zapomniałem. Chodzi mi konkretnie o Kuropa. Polecam zdecydowanie.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Ja mam dobre wspomnienia z s4home, mili ludzie,nie walili fochów,nie chcieli mnie orżnąć, sprzętu i tak najlepiej samemu posłuchać, niż sugerować się opiniami 🙂 Q 21 fajne filmiki robią na YouTube,ale rozmowa przez telefon średnio mi się z nimi udała,nie mam pozytywnych wspomnień z nimi, może trafiłem na zły dzień sprzedawcy, każdy jest tylko człowiekiem prawda  🙂 i w piątek byłem w salonie Top hi-fi video & designed na Andersa 12, mają piękny wybór B&W, porobiłem fotki, piękne te kolumny 🙂 lubię chodzić po tych audiofilskich sklepach, że nawet Indiana Line mi się podobała 😁 chociaż poszedłem tam po przewód usb bo mają bardzo dobrą promocję,ale trzeba stacjonarnie kupić,nie mogłem nie pójść i nie kupić 🙂 ale styczności w sprzedaży sprzętu z nimi nie mam, więc się nie wypowiadam,ale sprzedawca nie był namolny,taki normalny miły 🙂

Ja to właściwie sprzęt widzę a ludzi tylko przez chwilę. 

Wyróżnię:

Iviter Audio (Marek, Łukasz)

Audiopunkt (Artur)

A imiona panów z Audio Forte i SoundClub zapomniałem.

Aha, kilka godzin buszowałem latem w Supersound, obsługa była cierpliwa i wyrozumiała na moje fochy odnośnie słuchawek.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)