Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  224 członków

Elac Klub kolumn
IGNORED

Czy ktoś zna Elac elm 408

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Ogólnie w pierwszym zamyśle miałem się skupić na kompletowaniu KD w konfiguracji 5.1.2 z dalsza rozbudową, może nawet do 7.2.4. W pierwszej kolejności zakupiłem Ampli Onkyo RZ50 i centrala Polk audio r 400 w planach było podążanie tą serią Polk, ale z uwagi na brak funduszy na jednorazowy zakup serii, chciałem sukcesywnie dokładać elementy. No i przez przypadek będąc u rodziny w Kiolni w dniu wyjazdu do Polski, na jednym z miejscowych portali ogłoszeniowych zauważyłem kolumny Elac 141 za tzw. "śmieszne pieniądze". No i wziąłem je z myślą, że zawsze to będzie lepiej grać niż kolumny od wieży, które służyły mi za fronty, tym bardziej że są w stanie jakby dopiero opuściły fabrykę. Po podłączeniu ich w domu PRZEPADŁEM, zakochałem się w ich dźwięku. Ogólnie plan zmienił się diametralnie, na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie innych kolumn, no chyba że wymienię 141 na 151 lub coś nowszego z Elaca o podobnym charakterze brzmienia. Więc KD chcę rozbudować właśnie o Elaca tj. surround-y, jednocześnie dałbym końcówkę mocy na fronty by więcej z nich wyciągnąć w stereo. Na olx stoją Elac Elm 408, ale nie mogę znaleźć o nich praktycznie żadnych informacji, ktoś coś? Ew coś godnego polecenia z Elaca na tyły?

Pozdrawiam. I sorki za dłużyznę.

https://www.audiostereo.pl/topic/168793-czy-kto%C5%9B-zna-elac-elm-408/
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.