Skocz do zawartości
IGNORED

TOP Amplituner/Procesor z lat 2008-2012 Dolby TrueHD

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, maxijazz napisał:

Ciekawe co jest wart IOTAVX AVX17?

Cenowo, to tani procesorek. A jakościowo?

Kiedyś czytałem, że to podobno to samo co 

Tonewinner AT-300 tylko w innej obudowie tylko nie wiem który jest klonem którego..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest to chińczyk OEM który w zależności od zamawiającego różni się drobnymi szczegółami ale zasadniczo jest to to samo. 

Oglądałem nawet jakiś film na YT gdzie rozkręcali to coś i w środku wygląda to jak tanie chińskie dvd za 100zł z malutką płytką cyfrowo-analogową, zasilaczykiem impulsowym i masą drogiego powietrza. 

Przy takim wykonaniu nie wiem czy dałbym za to 2500zł 🤣 

W dodatku jest to już dość stary sprzęt. Dawno wycofany ze sprzedaży w wielu sklepach. Czytałem na forach że ludzie to kupowali myśląc że mają tańszego "Trinnova" po czym szybko sprzedawali póki jeszcze dało się sprzedać. 

Ogólnie ja bym się w to nie pakował...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Gość

(Konto usunięte)

Już niedługo po nowym roku ma u mnie zawitać A1HD... wyrwałem w dobrych pieniądzach jeżeli podczas odbioru będzie wszystko okej to będę dawał na serwis by go sprawdzić i wyregulować prądy i inne elementy. Po takich zabiegach myślę że to już będzie docelowy amplituner🫣😂 no może zmieni go kiedyś dzielonka🤪 

jak sobie pacze na ten A1HD to myśle. na cholere kloc który ma tyle wejść prehistorycznych... no nie wiem, uczucia ambiwalentne, "który ma większego" 😉

no tak, to był kiedyś top

ale powodzenia... docelowym chyba nie będzie 😁 bo nie chce się złapać króliczka ale fun jest jak się goni

2 godziny temu, kinomaniak 2 napisał:

Na forum nie uniknie się takich osób,dlatego nie powinno się faktycznie udzielać,czy czytać ich wywodów. Choroba nie wybiera.

Najlepsze jest jeszcze to że co nie którzy likwidują stare konto,i zakładają nowe tylko po to aby nie zobaczyć wcześniejszych postów.

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, ro35 napisał:

na cholere kloc który ma tyle wejść prehistorycznych

Brzmienie ważniejsze niż te wejścia, ta budowa jest jak czołg, nie do zajechania gdzie nowy sprzęt wymięka po dwóch latach

7 godzin temu, kinomaniak 2 napisał:

Na forum nie uniknie się takich osób,dlatego nie powinno się faktycznie udzielać,czy czytać ich wywodów

Przecież nikt Ci nie każe, łaskę komuś robisz że się udzielisz? No nie...

5 godzin temu, kinomaniak 2 napisał:

zakładają nowe tylko po to aby nie zobaczyć wcześniejszych postów.

Kto tak robi,  ten tak robi... jak bym mógł to bym z powrotem bym się logował do starego konta ale serwis nie pozwala tak jak na FB, Instagram itd. 

I na koniec, nie przejmuje się waszym wytykaniem palca, szczerze mi to powiewa... ja mam radochę że sobie zmieniam sprzęt na coraz to wyższą półkę, i nie potrzebuję najnowszej techniki by się onanizować jak większość tutaj ( Dirac-owcy )

59 minut temu, MarcinRejek napisał:

po co się udzielasz?!

Chodziło mi o Twoje poszukiwanie amplitunera 😁

A udzielam się bo lubię ten kabaret 😜

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

5 godzin temu, MarcinRejek napisał:

Brzmienie ważniejsze niż te wejścia, ta budowa jest jak czołg, nie do zajechania gdzie nowy sprzęt wymięka po dwóch latach

Przecież nikt Ci nie każe, łaskę komuś robisz że się udzielisz? No nie...

Kto tak robi,  ten tak robi... jak bym mógł to bym z powrotem bym się logował do starego konta ale serwis nie pozwala tak jak na FB, Instagram itd. 

I na koniec, nie przejmuje się waszym wytykaniem palca, szczerze mi to powiewa... ja mam radochę że sobie zmieniam sprzęt na coraz to wyższą półkę, i nie potrzebuję najnowszej techniki by się onanizować jak większość tutaj ( Dirac-owcy )

Nie wiem czy stare Bowersy z niskiej serii 6 to najwyższa półka,raczej jest zupełnie odwrotnie. Szczerze mówiąc to ośmieszasz się w każdym wpisie.

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, brewka87 napisał:

Po prostu ludzie też czytają co wypisujesz i potrafią samodzielnie ocenić ile to jest warte. 

Tylko że to co ja wypisuję opieram na tym co słyszę lub słyszałem, zaś ty i tobie podobni mają jeden system od dawien dawna i w każdym temacie możliwym sie udzielają choć z niczym nigdy nie mieli do czynienia...

2 godziny temu, kinomaniak 2 napisał:

Nie wiem czy stare Bowersy z niskiej serii 6 to najwyższa półka,raczej jest zupełnie odwrotnie.

To że są teraz B&W nie oznacza że zostaną, od czegoś trzeba zacząć! Przy zmianie amplitunera ewidentnie słychać różnicę w jakości odtwarzania oraz w charakterze. Jeżeli ktoś ma gumowe ucho to nie usłyszy nic. 

4 minuty temu, MarcinRejek napisał:

Tylko że to co ja wypisuję opieram na tym co słyszę lub słyszałem, zaś ty i tobie podobni mają jeden system od dawien dawna i w każdym temacie możliwym sie udzielają choć z niczym nigdy nie mieli do czynienia...

Tylko że ty słyszysz jedno, a za chwilę co innego. To że żąglujesz sprzętem nie czyni cię w moich oczach ekspertem. I wybacz że od dłuższego czasu mam to samo ale ja nie odczuwam chorobliwej potrzeby zmieniania amplitunera albo głośników co 2 tygodnie..

Gość

(Konto usunięte)
53 minuty temu, donsalieri napisał:

premium wykupi to też firma korzysta

Premium wykupuję by zdjęcia dawać 3m.b. I móc edytować do 30 min po dodaniu wpisu resztę zlewam

@donsalieri a cóż to się stało? Postawieni wyżej usunęli twój komentarz? Ale jak to... 

Pewnie moder stwierdził że był nie na temat, nie to co reszta 😉 

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

Gość

(Konto usunięte)
24 minuty temu, donsalieri napisał:

Pewnie moder stwierdził że był nie na temat, nie to co reszta 😉 

Przecież tutaj treściwej treści jest 1/3 tematu i udzielają się osoby które nie robią z siebie pośmiewiska, tak jak co niektórzy... śmiem twierdzić że zazdroszczą po prosu i nie dowierzają jak można kupić 14 letni sprzęt za 5-7 tys zł z wejściami analogowymi... tu jest ten problem 

To że są teraz B&W nie oznacza że zostaną, od czegoś trzeba zacząć! Przy zmianie amplitunera ewidentnie słychać różnicę w jakości odtwarzania oraz w charakterze. Jeżeli ktoś ma gumowe ucho to nie usłyszy nic. 
No niestety Martin.
Uważam tak jak kolega.
Chcesz sobie zmieniać to zmieniaj ale żadnym ekspertem ciebie to nie czyni, dowodem na to są pytania jakie zadajesz w nowych tematach, jakie ciągle zakładasz.
To są tak podstawowe pytania, że na ilość sprzętu jaką przerobileś, to powinieneś napisać doktorat z tych tematów a nie zadawać pytania.
Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, RAF77 napisał:

No niestety Martin.
Uważam tak jak kolega.
Chcesz sobie zmieniać to zmieniaj ale żadnym ekspertem ciebie to nie czyni, dowodem na to są pytania jakie zadajesz w nowych tematach, jakie ciągle zakładasz.
To są tak podstawowe pytania, że na ilość sprzętu jaką przerobileś, to powinieneś napisać doktorat z tych tematów a nie zadawać pytania.

Zgoda, zgoda, pełna zgoda Rafał ale

to że zadaję pytania to jest normalne, po to jest to forum, po to są tu ludzie...

kiedyś te sprzęty kosztowały krocie i nie każdy mógł sobie na nie pozwolić tak jak dzisiaj, pokaż mi tutaj na forum osobę która kupiła najnowszy amplituner Denon-a A1H w cenie 7 tys€ lub dzielonkę Marantz-a AV i Amp za 12 tys €??  No nie ma tutaj takich bo im nie zależy teraz na jakości tylko na tym by mieć Dirac-a lek na całe zło... i później skąd masz się dowiedzieć jak to gra? No nie dowiesz się puki sam tego nie kupisz, dlatego kupuję stare wysokie modele bo mnie na nie stać to raz a dwa nie zależy mi już na nowinkach... wyrosłem z tego przekonując się ile co wnosi i postanowiłem pozostać przy 5.1 bo mi to w zupełności wystarcza... tak naprawdę to jest baza na której opiera się reszta

co do odtwarzaczy Blu Ray, miałem ich w życiu 4 od 2007 roku więc nie zbyt dużo... tutaj tyczy się wszystko tak samo jak w przypadku amplitunera... 

dodam tylko że nie chcę nic kupować z nowości bo to chłam jest robiony najtańszym sposobem jakim może być wyprodukowany który po gwarancji pada... to nie te czasy gdzie stawiano na jakość, dziś się liczy tylko to by wcisnąć jak najwięcej dodatków które tak naprawdę z brzmieniem nie mają nic wspólnego, wręcz przeciwnie psują go jeszcze bardziej... ale każdy lubi co lubi, ja nikomu niczego nie nakazuję. Każdy tutaj ma swój rozum i wie jak ma wydawać swoje pieniądze

Tak że jak wam to przeszkadza to? To OK! 

Edytowane przez MarcinRejek

Mi absolutnie nie przeszkadza co tam sobie kupujesz i testujesz. Jak tak lubisz to nie mam nic do tego.

Tylko nie deprecjonuj wiedzy osób, które zbudowały swój system i są z niego zadowolone i nie czują potrzeby ciągłych zmian.
Bo to mi się nie podobało właśnie, w twoich ostatnich postach.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, RAF77 napisał:

Tylko nie deprecjonuj wiedzy osób, które zbudowały swój system i są z niego zadowolone i nie czują potrzeby ciągłych zmian.

Może i za bardzo się nakręciłem później ale wpienia mnie to że ma ktoś jeden system a uważa się za osobę która wszystko miała i słyszała, i te głupie docinki... w piaskownicy jesteśmy czy gdzie bo już nie ogarniam tego...

1 godzinę temu, MarcinRejek napisał:

Może i za bardzo się nakręciłem później ale wpienia mnie to że ma ktoś jeden system a uważa się za osobę która wszystko miała i słyszała, i te głupie docinki... w piaskownicy jesteśmy czy gdzie bo już nie ogarniam tego...

Po prostu zwróciłem uwagę na to jak bardzo często zmieniasz zdanie na temat jakiegoś sprzętu (..i konta) po czym ty nazwałeś mnie śmieciem 🤣 

Wytknąłem ci, że jeszcze 2 lata temu sam robiłeś docinki userom, którzy chcieli kupić wysoki model starszego ampli. Wtedy miałeś 8500 i zachowywałes się tak jakbyś pana Boga za nogi złapał.

I ja nie wypowiadam się z pozycji eksperta w kontekście sprzętu bo tego aż tak dużo nie miałem ale mam prawo zwrócić uwagę na twoją hipokryzję. W końcu sam napisałeś że to forum i każdy może napisać coś od siebie. 

Masz problemy z emocjami i mieszasz ludzi z błotem gdy ktoś napisze coś co wszyscy tu widzą.

Gość

(Konto usunięte)
46 minut temu, brewka87 napisał:

Masz problemy z emocjami i mieszasz ludzi z błotem gdy ktoś napisze coś co wszyscy tu widzą.

To nie że ja mam problemy tylko wy macie do mnie problemy że Ciągle coś a tak nawiasem mówiąc napisałem tylko 5 tematów z których nic nie wyszło bo było wyśmiewanie i etc. Przykład w temacie z Blu Ray-em... jeżeli przychodzi świeżak i o coś pyta to mu udzielacie odpowiedzi na zadane pytanie ale gdy ja o coś spytam bo się nie znam lub mogę nie wiedzieć to zaraz śmiechujki i temu podobne dogryzanie... 

Kolega wylądował już u mnie w ignorowanych. Pozdrawiam 

13 minut temu, MarcinRejek napisał:

gdy ja o coś spytam bo się nie znam lub mogę nie wiedzieć to zaraz śmiechujki i temu podobne dogryzanie... 

Ty zadajesz pytanie i jak po 2h nikt nie odpisze to zaraz strzelasz focha na wszystkich. Tak jakby ktoś tu pełnił dyżury..

Inna sprawą jest taka że nie ty pierwszy odkrywasz starocie. Kiedyś pisałem chyba z 6 miesięcy temu. Że kiedyś miałem inny nik dariusz964.

Bo na forum byłem wtedy od 2003 lub 2004 roku. Jeszcze nie było dekoderów HD ,tylko najwyżej DTS.

W tamtych latach właśnie strasznie się bawiłem kinem. Miałem spore możliwości kupna tamtych zabawek w fajnym budżecie. Głównie z Holandii czasami Belgii,oraz Germani. W momencie kiedy weszły pierwsze Wzmacniacze,i amplitunery,czy dzielone zestawy z Doby HD bodajże 2007,i 2008 roku. Ja kupowałem np starsze Dsp z9 Yamahy,lub Pioneer ax 10 czy 10i, Marantz Sr 9600 Dzielonego Rotela z Prockiem który miał obłędny wyświetlacz,na tamte lata kozak.Różne Denony właśnie potężne kloce. Wtedy mi to się podobało. Parę razy jednak zaliczyłem wtopy z uszkodzeniami procka w Pioneer. Onkyo. Zacząłem zabawę z nowszym formatem HD od kultowej Yamahy rxv 3800, oraz z7. Wtedy różnicy w dźwięku wielkiej nie było na korzyść HD. Przestało mnie to bawić,i nie wchodziłem na forum z 6 lat. Konto szlag trafił. Potem utworzyłem nowe. I znowu trochę zabawy z nowymi zabawkami. I jednak co do jakości i tego co było kiedyś w środku,a co jest teraz . To jest przepaść. Jest jednak jedno ale. Przy odpaleniu dobrego koncertu czy filmu z blu-ray 4K w Atmosie. Jednak te nowe zabawki. Grają innaczej. Dla mnie ciekawiej i lepiej. Druga sprawa,i wtedy i teraz te potężne moce były tylko na papierze. Według mnie żaden Amp nie daje więcej niż 50 VAT na kanał. Ja mam nawet końcówkę 7 kanałową i wcale dupy nie urywa. Podejrzewam że moc może być tylko z monobloków,reszta to pic na wodę. 

Gość

(Konto usunięte)

@kinomaniak 2 dziękuję za chęć podzielenia się wiedzą, widać można w kulturalny sposób.

Ja pamiętam Sony TA-VA777ES, skubaniec miał takiego powera że na godzinie 9:00 miał takiego kopa z Paradigm Monitor 11v6/7 nie pamiętam już jakie to były ale wiem że nie można było wysiedzieć i to tylko papierowe 100 watt/8ohm na kanał miał w tamtych czasach... 

A co brzmienia, nie lubię cyfrowego😖 wolę brzmienie analogowe, ciepłe...

a na nowe mnie nie stać typu A1H, po drugie potrzebuję 5 końcówek a nie 15 -ście😉

Sony es 777 miał o ile pamiętam klapkę wysuwana elektrycznie. Też u mnie gościł. A Paradigmy wtedy właśnie serii Monitor grały świetnie. To były wysokoskuteczne kolumny.  

Gość

(Konto usunięte)
Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, donsalieri napisał:

Bierz śmiało to super kolumny

Wiem że są super bo słuchałem☺️

Co do zakupu to niestety mam już kasę zamrożoną na amplituner Denon A1HD 

• Pokaż nowe odpowiedzi