Skocz do zawartości
IGNORED

Transport plików do 15-20 tyś zł. Co po Munich m1t, Lumin D3 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w Polsce jest rozpowszechniony MBL?
Ostatnio posluchalem takie (te z dolnej polki CADENZA C41) i byly OK. Niesamowicie zbudowane

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A do tego koncowka mocy C21 i szafa gra

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 19.11.2024 o 19:26, Marek333 napisał:

4. AURALIC - jak kolega z początku wątku o streamerach do 10.000 sprzedał nie za bardzo był zdaje się zadowolony więc odpada z opinii osoby która wydaje się sprawdziła bardzo dobrze ten streamer.

Miałem na myśli wersje G wyrażając brak zainteresowania Auralaic-iem pisząc pkt 4, które nie są czystym transportem.

Temat zamknięty  z mojej strony. Decyzja zapadła. ARIES S1 - wybrałem sobie. Ten transport podoba mi się z wielu względów. 
Wszystko jasne jak zerknie się w dział Ogłoszenia /KUPIĘ  
|
A jak nie będzie oferty, to mamy Black Week za moment 😉  więc dobrze się złożyło czasowo.. . 😉   
Miłego dnia.

Edytowane przez Marek333

Poprosiłem Moderatora o skasowanie mojej niepotrzebnej w sumie analizy w tym wątku wcześniej   Brystona i ich strony www, instrukcji obsługi.
Nie chcę robić tej firmie pod górkę lub dystrybutorowi , może rzeczywiście mój punkt widzenia był  zbyt informatyczny i techniczny a za mało audiofilski 😉

Ja wiem że te sprzęty Brystona grają na najwyższym poziomie , więc niech opinia o stronie internetowej czy instr.ubsługi nie zaburzają  bardzo dobrego wizerunku firmy.  A jak ktoś będzie chciał sam sobie wszystko posprawdza i odszuka. 😉 
Dobrej nocy 🙂 

16 godzin temu, Marek333 napisał:

Miałem na myśli wersje G wyrażając brak zainteresowania Auralaic-iem pisząc pkt 4, które nie są czystym transportem.

Temat zamknięty  z mojej strony. Decyzja zapadła. ARIES S1 - wybrałem sobie. Ten transport podoba mi się z wielu względów. 
Wszystko jasne jak zerknie się w dział Ogłoszenia /KUPIĘ  
|
A jak nie będzie oferty, to mamy Black Week za moment 😉  więc dobrze się złożyło czasowo.. . 😉   
Miłego dnia.

A kolumny przestawiłeś już na drugą stronę albo na ścianę gdzie jest wyjście na taras? Chociaż na próbę? 

Bo to wygląda trochę jak kupowanie Porsche 911 na szutrowe i polne drogi. Oczywiście kto bogatemu zabroni.

Nie lepiej zrobić na początku adaptację akustyczną pomieszczenia? A dzindziory wydać później?

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Mam Red jak wiesz i nie Ma żadnych problemów z Tidal Connect. Jest tylko taki knyf, że trzeba tryb wyłącznie na Connect ustawić..wtedy nic innego nie działa

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Temat doboru transportu dla mnie już skończony. 🙂 Wczoraj zakupiłem po uważnej ostatecznej analizie AURALIC Aries S1 

Słucham ..wczoraj, cały dzień  dziś i jest mistrzostwo QS i wygody użytkowania !
Poza tym ten transport ma tyle udogodnień których mi brakowało wcześniej (bez wnikania w szczegóły), że jestem ogromnie zadowolony z decyzji zakupowej.
Strzał w 10 !

To tyle z mojej strony, dobranoc. 😉 

PS. Nic już nie zamierzam zmieniać w sprzęcie przez kolejne lata. Game over 😉  

Edytowane przez Marek333
2 godziny temu, Marek333 napisał:

Temat doboru transportu dla mnie już skończony. 🙂 Wczoraj zakupiłem po uważnej ostatecznej analizie AURALIC Aries S1 

Słucham ..wczoraj, cały dzień  dziś i jest mistrzostwo QS i wygody użytkowania !
Poza tym ten transport ma tyle udogodnień których mi brakowało wcześniej (bez wnikania w szczegóły), że jestem ogromnie zadowolony z decyzji zakupowej.
Strzał w 10 !

To tyle z mojej strony, dobranoc. 😉 

PS. Nic już nie zamierzam zmieniać w sprzęcie przez kolejne lata. Game over 😉  

Może napiszesz coś więcej na temat dźwięku?.sam posiadam m1t  i zstanawialem się nad zamianą  tylko na co?rozważałem mind 2 Ale odpuściłem bo zakup miał być w ciemno.to co kupiłeś też jest sporo droższe od m1t .

Ciężko opisać dźwięk, spróbuję..
Czysty, głęboki, mięsisty, nie ma nic a nic "spod koca", nieprzeciętnie  dobra dynamika, nic mnie nie męczy w tym dźwięku, sibliantów  przeszkadzających też zero ale są wszystkie potrzebne zakresy częstotliwości. 

To tak, to jak potrafię opisać
Pozdrawiam

Edytowane przez Marek333
18 minut temu, Marek333 napisał:

Ciężko opisać dźwięk, spróbuję..
Czysty, głęboki, mięsisty, nie ma nic a nic "spod koca", nieprzeciętnie  dobra dynamika, nic mnie nie męczy w tym dźwięku, sibliantów  przeszkadzających też zero ale są wszystkie potrzebne zakresy częstotliwości. 

To tak, to jak potrafię opisać
Pozdrawiam

Hmmm jak dla.mnie to m1t jest czysty i nie męczy nie ma również "sibiliantow" a tym bardziej nic z pod koca. O dobra dzięki 

4 minuty temu, venom200 napisał:

Czyli lepiej niż MT1

Tylko ze z m1t  nie ma nic z tego co zostało wymienione

Potwierdzam - m1t jest kosmicznie dobry (no i tańszy wiele 🙂  ale niestety ustępuje droższemu ARIES S1 + Aries posiada  pewne udogodnienia, których mi bardzo brakowało w  m1t (np programowanie pilota - akurat przy moim stylu słuchania i poruszania się po pomieszczeniach jest to zaleta bardzo !!! ważna dla mnie)

Przeskakiwanie do kolejnych utworów mając SA m1t wiązało się z koniecznością podchodzenia do iPada lub Maca.
Teraz natomiast rozwiązałem sobie sterowanie całego systemu w sposób jaki nawet nie przypuszczałem wcześniej że tak mi się uda.

Zaprogramowałem dodatkowego lekkiego pilota od Hegla (można kupić za ok 150 zł więc cena super) w ten sposób że nim sterują głośnością systemu = HEGLEM. Natomiast  pod klawisze nieużywane na tym pilocie podłączyłem sobie programująć Ariesa:
Play/PAUSE
Sleep / Wake
Next song/ Previous song

I tym sposobem mogę chodzić po domu z malutkim lekkim pilotem i całym systemem sterować megawygodnie. Wymienione zaprogramowania załatwiają mi wszystko chociaż można znacznie więcej funkcji zaprogramować.
Ale dla mnie najważniejsze w tym było żeby przeskakiwać na next songs  w playlistach I mam to rozwiązane tym sposobem.
Oczywiście QS jest na korzyść ARIES S1 (nawet bez zasilacza) wyższy i przyjemniejszy w odbiorze .. no tak to jest że najczęściej droższe jest lepsze w życiu, chociaż nie zawsze...... 😉 
No i ten kolorowy wysokiej rozdzielczości wyświetlacz - też  przydaje się i miło jest aby zobaczyć co leci, bez podchodzenia do iPada.

Całość steruję przy użyciu JPLAY, DS LIgtning jedynie wszystko sobie skonfigurowałem, natomiast jestem wierny JPLAY - i w tym programie zakochany od ponad roku. 😉 

Każdy z  tych transportów jest po prostu świetny jeśli chodzi dźwięk.  Natomiast droższy jednak daje jeszcze więcej. 😉 

Dobranoc.

Edytowane przez Marek333
9 godzin temu, venom200 napisał:

Czyli lepiej niż MT1

Porównywałem oba z Sotm sMS200 Ultra Neo łączonym z konwerterem usb/spdif i Aries S1 (bez dedykowanego zasilacza) był bardzo blisko a MT1 bardzo daleko - wyraźnie słabszy. W sklepie powiedzieli, że ostatnio w MT1 wprowadzili jakieś zmiany w sofcie i teraz jest gorszy niż był początkowo.

9 godzin temu, Marek333 napisał:

Oczywiście QS

To jeszcze jakbys mogl wyjasnic co to ten "QS".

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

15 minut temu, W_Waw napisał:

Porównywałem oba z Sotm sMS200 Ultra Neo łączonym z konwerterem usb/spdif i Aries S1 (bez dedykowanego zasilacza) był bardzo blisko a MT1 bardzo daleko - wyraźnie słabszy. W sklepie powiedzieli, że ostatnio w MT1 wprowadzili jakieś zmiany w sofcie i teraz jest gorszy niż był początkowo.

M1t  ponoć gra najlepiej po i2s.ja korzystam z ebu.nie zauważyłem żadnej zmiany  po wgranym sofcie.

5 minut temu, rafa napisał:

To jeszcze jakbys mogl wyjasnic co to ten "QS".

Quality sound?????

9 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Quality sound?????

Domyslam sie ze byc moze..ale po ang byloby Sound Quality 😉 wiec SQ

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Godzinę temu, Ronaldo9 napisał:

M1t  ponoć gra najlepiej po i2s.ja korzystam z ebu.nie zauważyłem żadnej zmiany  po wgranym sofcie.

Quality sound?????

To nie moja opinia, tylko sklepu.

9 minut temu, W_Waw napisał:

Spoko ja nie zaobserwowałem pogorszenia się czego kolwiek.w wątku o m1t też niczego takiego nikt nie napisal,ale być może coś przeoczyłem. 

4 minuty temu, Ronaldo9 napisał:

Spoko ja nie zaobserwowałem pogorszenia się czego kolwiek.w wątku o m1t też niczego takiego nikt nie napisal,ale być może coś przeoczyłem. 

Kiedyś planowałem zamianę m1t na DCS Bridge(pod qobuz)lub moona.mind2 ale to wszystko miał by być zakup w ciemno bez możliwości zwrotu. Wiec odpuscilem .Za SA dałem 2500zl (uzywany) za moon czy dcs trzeba dać ponad 10kzl .miałem też na kilka dni innous zen mk3 w UK jakieś 2700£.szału nie bylo.

12 godzin temu, Marek333 napisał:

Całość steruję przy użyciu JPLAY, DS LIgtning jedynie wszystko sobie skonfigurowałem, natomiast jestem wierny JPLAY - i w tym programie zakochany od ponad roku. 😉

Możesz spokojnie zrezygnować z JPlay, wiem że jest świetny ale po co płacić za osobny soft skoro LDS od Auralica jest na tym samym poziomie.

Naprawdę jest taka duża różnica między Aries s1 vs M1T? Chodzi mi o dźwięk, pomijam różnice funkcjonalne.

10 minut temu, essewissa napisał:

Naprawdę jest taka duża różnica między Aries s1 vs M1T? Chodzi mi o dźwięk, pomijam różnice funkcjonalne.

Ależ gdzie tam. Jak zwykle marketing szeptany. Koledzy dostają rabaty i jest w sieci taki sam hype jak na M1T.

1 godzinę temu, essewissa napisał:

Mnie jeszcze korci dokupic  PS(Forestser)do m1t 

I niestety jednak, to jest decydujące.

Kochani, słuchajcie muzyki, a nie porad osób... pracujących w sklepie.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Mikha'el napisał:

Ależ gdzie tam. Jak zwykle marketing szeptany. Koledzy dostają rabaty i jest w sieci taki sam hype jak na M1T.

Tak jest różnica, która jest warta wydatku. Miałem porównanie 1:1. M1T w swojej cenie również jest super. 

Ronaldo9 - ja mam zasilanie liniowe tomanka i jest zdecydowanie lepiej niż na standardowym, które jest dołączane do M1T więc skuś się choćby na próbę a wydaje mi się, że zostanie liniowy u ciebie.

37 minut temu, zn21 napisał:

Ronaldo9 - ja mam zasilanie liniowe tomanka i jest zdecydowanie lepiej niż na standardowym, które jest dołączane do M1T więc skuś się choćby na próbę a wydaje mi się, że zostanie liniowy u ciebie.

Tomanek to chyba polski produkt,a ja jestem z UK. Później  ciężko będzie sprzedać 

W dniu 25.11.2024 o 12:15, essewissa napisał:

Naprawdę jest taka duża różnica między Aries s1 vs M1T? Chodzi mi o dźwięk, pomijam różnice funkcjonalne

Jest roznica. Czy duza to juz kazdy musi sobie odpowiedziec. 

Aries S1 gra rowno bez faworyzowania jakiegos zakresu, co robi m1t lekko kolorujac na srednicy i ciut obcinajac wysokie. Dynamika i czystosc dzwieku tez jest lepsza w Ariesie. Jest tam sporo napakowanej technologii (2xfemto, izolacja galwaniczna wieksza pamiec dostepna bezposrednio DMA,platforma strumieniowa tesla G3.....) co slychac. Poza tym masz juz otymalizowany zasilacz na pokladzie. Ba, jest nawet dedykowany osobny zasilacz, ktory mozna podlaczyc tez do vegi jak i ariesa. Jutro bede sluchal z tym osobnym zasilaczem to sie przekonam czy jest sens go brac.

Mialem m1t przez prawie dwa lata, Ariesa S1 mam kilka miesiecy. 

Oba porownywalem przez dwa tygodnie zanim kupilem. 

Ja sie nie jaram juz technologiami jak kiedys, teraz po prostu slucham.

I jeśli cos takiego brzmi zdecydowanie lepiej, to nie ma juz odwrotu. 

Tu nie bylo odwrotu 😉

DAC to Pontus2

W dniu 25.11.2024 o 12:27, Mikha'el napisał:

🤣🤣🤣

Mnie juz pysk od szeptania boli, a za rabaty to se tesle juz kupilem 🤭

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• Pokaż nowe odpowiedzi