Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Diamond 28 mkII - czy szanowne forum gra na takowych ?

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Panowie widzę dalej z tym idiotyzmem "cena za sztukę"?
Brak szacunku dla klienta w pełni.

To nie nasz wymysł, a producenta. Niektóre kolumny są kupowane przez dystrybutora na sztuki, inne na pary. Na porównywarkach cen też różnie bywa i dlatego pewnie niektórzy zjeżdżają do ceny za 1 szt 😉

W salonach drukujemy cenówki za parę tak jak być powinno. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

o nie nasz wymysł, a producenta. Niektóre kolumny są kupowane przez dystrybutora na sztuki, inne na pary. Na porównywarkach cen też różnie bywa i dlatego pewnie niektórzy zjeżdżają do ceny za 1 szt 😉

A,to producent ustala politykę cenową w waszych salonach?
🙂
Rozumiem.

2 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Niektóre kolumny są kupowane przez dystrybutora na sztuki,

czyli można kupić u was 1 sztukę?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

8 minut temu, Pseudodrummer napisał:

🙂
Rozumiem.

Z ciekawością czytam rozprawę dotyczącą sztuk. Jeśli jedna sztuka zalana został wodą lub spadła ze schodów to należy kupić jedną 🙂 

( Ps. poproszę uprzejmie nie zapominać o moim pytaniu )

46 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Czy 120 Wat jako maksymalna moc zalecana dla tej kolumny ( ma 4 ohmy ) nie będzie ryzykowne przy moim wzmacniaczu mającym max 220 Wat przy 8 omach ? No i poza tym, czy są warte z i jak je porównać do Monitor Audio Gold 300 5G na które już trzymam kasę w szufladzie ?

Nie. Będzie ok. Lepiej jak wzmacniacz jest mocniejszy ma mniej zniekształceń. 

Gold 300 to inne kolumny. Audio Physic prezentuje świetna stereofoniez monitor audio gold gra lepiej w głąb. Do tego bas jest obszerniejszy w MA.

Teoretycznie u niektórych producentów da się kupić sztukę. 

Pamiętam że będąc jeszcze w branży pomagalem klientowi w takim zakupie.

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

🙂
Rozumiem.

Producent ustala jak mamy świecić cenami w sieci. 

Jak bardzo chcesz jedną sztukę to załatwimy 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

13 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

dziękuję.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

54 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Brawo! I po dylemacie 🙂

22 godziny temu, TomaszWarecki napisał:

Czy 120 Wat jako maksymalna moc zalecana dla tej kolumny ( ma 4 ohmy ) nie będzie ryzykowne przy moim wzmacniaczu mającym max 220 Wat przy 8 omach ? No i poza tym, czy są warte z i jak je porównać do Monitor Audio Gold 300 5G na które już trzymam kasę w szufladzie ?

Według mnie AP daleko do tego jak grają Gold 300, bas totalnie inny, mniejsza ilość, szybszy, nieco bardziej techniczny. Sądzę że nie tego szukasz.

A i jeszcze jedno, można spokojnie napisać że AP od Tannoya nie będzie miało więcej dołu i nie będzie cieplejsze w odbiorze. Definicja jakości będzie inna to fakt.

Fajny temat. Gość pyta o Pylony a już w pierwszej odpowiedzi dostaje info o innych kolumnach. I w sumie po 3 stronach, nadal nic nie wiadomo nt. PD 28mkII

Jak dało się zauważyć autor postu celuje w coś lvl wyżej. @Piotr Sonido pisał cytuje poniżej

Cytat

Szczerze to nie wymieniłbym obecnych kolumn które posiadasz na diamond 28 mkII.

Z dwóch powodów. 

Swoje kolumny kupiłeś zapewne wiele lat temu dlatego że ten model nie jest już produkowany od pewnego czasu wówczas jego cena była naprawdę super w tym momencie za tego typu kolumny musiałbyś dać zdecydowanie więcej. Więc zakładając że chcesz kupić kolumny lepsze to diamond taki nie jest. 

Trafione w punkt, jeśli autor chce konkretnej zmiany a nie skoku w bok to trzeba celowac wyżej.

Dokładnie tak.

Więc temat jak najbardziej został podjęty.

Najlepiej zapytać autora tematu czy nadal będzie brną w pierwotny zamysł. 

Piotr, według mnie to żal byłby zmarnować okazję na te 300-setki. Niekiedy serio trafi się mega promo dobrych kolumn... Brzmieniowo według mnie trafione w punkt!

Obstaję przy Monitor Audio Gold 300 5G ( omawiane kilkukrotnie w wątku ). Pozostałe sugestie udzielone przez Kolegów też kuszące, po czym śledzenie udzielonych porad w necie było i jest ekscytujące. Gdzieś po drodze były KEF 11 ( nie Meta ) i tu nastąpił moment zawahania, bo optycznie prezentują się genialnie ( tak wrażeniowo ).

20 godzin temu, miki450 napisał:

Fajny temat. Gość pyta o Pylony a już w pierwszej odpowiedzi dostaje info o innych kolumnach. I w sumie po 3 stronach, nadal nic nie wiadomo nt. PD 28mkII

Ten fakt niczego mi nie zburzył. Kolumny Pylon to nie panna na wydaniu jedyna w okolicy 🙂 Pylony przedstawiane są jako dobry i udany polski wyrób w związku z ich ceną, ale nie zamykają świata. 

Edytowane przez TomaszWarecki
3 godziny temu, Planeta Dźwięku napisał:

Piotr, według mnie to żal byłby zmarnować okazję na te 300-setki. Niekiedy serio trafi się mega promo dobrych kolumn... Brzmieniowo według mnie trafione w punkt!

Według mnie też. 

MA, Fyne czy Audio Physic to niewątpliwie najlepsze okazje obecnie na rynku.

23 godziny temu, TomaszWarecki napisał:

Obstaję przy Monitor Audio Gold 300 5G ( omawiane kilkukrotnie w wątku ). Pozostałe sugestie udzielone przez Kolegów też kuszące, po czym śledzenie udzielonych porad w necie było i jest ekscytujące. Gdzieś po drodze były KEF 11 ( nie Meta ) i tu nastąpił moment zawahania, bo optycznie prezentują się genialnie ( tak wrażeniowo ).

Dobry krok w przód, będziesz zadowolony.

• 4 miesiące później...

Kupiłem nowe Pylony Diamond 28 MK II. I powiem krótko.

Niniejszym chciałbym bardzo serdecznie podziękować firmie Wilk Audio Projekt, za to, że wyrzucili ze środka chłam, który należało wyrzucić i zrobili z nich porządne kolumny, których teraz da się słuchać. Z uwagi na to, że po wyrzuceniu na śmietnik 80 % bebechów kolumny te nie są już kolumnami "Pylon", chcę również podziękować za  naklejenie logo firmy "Wilk Audio Projekt". Teraz mam porównanie i jestem bardzo zadowolony z kolumn firmy "Wilk Audio Projekt".  

Mam nadzieję że to jest żart? 

Powiedz tylko ile wzięli za ten skromny update?

Zdajesz sobie sprawę że teraz te kolumny są niesprzedawalne? 

Czytałeś może temat o wilk audio na tym forum?

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Mam nadzieję że to jest żart? 

Powiedz tylko ile wzięli za ten skromny update?

Zdajesz sobie sprawę że teraz te kolumny są niesprzedawalne? 

Czytałeś może temat o wilk audio na tym forum?

Teraz , to ja nie zamierzam ich sprzedawać. Wzięli całkiem niewiele, ale to pojęcie względne. W razie dalszych pytań proszę się skontaktować z firmą. Ja swoje doświadczenia opisałem chyba dość jasno i wyczerpująco.

Edytowane przez wd7

Ciekawe czy warto było tyle płacić za same tylko skrzynki, stanowiące około 20 %

wartości kolumn, a pewnie tylko one zostały. Plus pewnie parę złotych za nówki - tym razem

już świetne nowe głośniki tudzież zwrotnice, bo przecież całe bebechy "utylizowano" 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• Pokaż nowe odpowiedzi