Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Diamond 28 mkII - czy szanowne forum gra na takowych ?

Rekomendowane odpowiedzi

Model MA GOLD 300 5G można kupić w cenie wersji 6G. Przy zakupie obecnego zestawu też brałem MA pod uwagę. Cena była przeszkodą. Obecnie do przeskoczenia.

Edytowane przez TomaszWarecki
17 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

To bym powiedział że jest półkę wyżej Monitor Audio Gold 300 które są teraz wyprzedawane bym powiedział że są półke wyżej 

Półkę wyżej to na pewno. Aktualnie u nas w wyprzedaży w dobrej cenie z racji wprzedaży starej serii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

13 godzin temu, TomaszWarecki napisał:

Model MA GOLD 300 5G można kupić w cenie wersji 6G. Przy zakupie obecnego zestawu też brałem MA pod uwagę. Cena była przeszkodą. Obecnie do przeskoczenia.

Polecam zaglądnąć w powyższy link i oczywiście zapraszam.

Ukryta Zawartość

No dobrze, stanęło by moim zdaniem na wyborze między MA Gold 300 lub Fine Audio 502 SP. Teraz szczegóły: czy jeśli Monitor Audio to 5G czy świeżaki 6G? Ceny obu wersji w zasadzie zbliżone. Przypomnę Kolegom, że posiadam system oparty o przedwzmacniacz i końcówkę mocy Musical Fidelity seria 6.

Godzinę temu, TomaszWarecki napisał:

No dobrze, stanęło by moim zdaniem na wyborze między MA Gold 300 lub Fine Audio 502 SP. Teraz szczegóły: czy jeśli Monitor Audio to 5G czy świeżaki 6G? Ceny obu wersji w zasadzie zbliżone. Przypomnę Kolegom, że posiadam system oparty o przedwzmacniacz i końcówkę mocy Musical Fidelity seria 6.

Jak to zbliżone? 

Czy na pewno patrzysz na te same modele tylko w nowej linii? 

Czy nie są to czasem modele mniejsze i większe? 

Nowe grały na audio show z elektroniką Integra chord no brzmiało to bardzo ale to bardzo fajnie. 

Powiem tak to nie będziesz miał złego wyboru obie kolumny mówię tutaj zarówno o MA jak i Fyne są bardzo fajne i każdy z nich mają jakieś swoje indywidualne zalety

Zbliżone ceny gdyż: Monitor Audio 5G ( wychodzą z oferty ) oraz 6G ( świeży wypust ). I tak bez negocjacji w necie ofertowana cena za 5G wynosi np. 8000 Pln za sztukę, a za 6G ( smuklejsze i o ładniejszym wzornictwie jak uważam ) żenią za 15500 Pln za parę. 

Za Fine Audio 502 SP trzeba dać w okolicach 15 - 16.000 za parę z outlet.

Godzinę temu, TomaszWarecki napisał:

Zbliżone ceny gdyż: Monitor Audio 5G ( wychodzą z oferty ) oraz 6G ( świeży wypust ). I tak bez negocjacji w necie ofertowana cena za 5G wynosi np. 8000 Pln za sztukę, a za 6G ( smuklejsze i o ładniejszym wzornictwie jak uważam ) żenią za 15500 Pln za parę. 

Porównuj Gold 300 5G z Gold 500 6G bo to następca. Co do samych Goldów to kolumny za prawie 30k. Fyne Audio F502SP są świetne to prawda, ale według mnie Goldy lepiej wypadają.

1 godzinę temu, TomaszWarecki napisał:

Czyli podobnie w obu przypadkach, aczkolwiek za tą cene masz nowe Monitor Audio.

Aaaaa, to takie buty 🙂 Dziękuję za naprowadzenie.

Zwykłem POBIEŻNIE uważać że serie 200, idąc dalej 300 i 500 mają kolejne ODSŁONY G czyli generacje np. 5 a obecnie 6. 

12 godzin temu, TomaszWarecki napisał:

Zwykłem POBIEŻNIE uważać że serie 200, idąc dalej 300 i 500 mają kolejne ODSŁONY G czyli generacje np. 5 a obecnie 6. 

W Monitor Audio się trochę pozmieniało, dlatego kierujemy Cię na te Gold 300 5G bo tu cena robi mega ofertę, jakościowo seria GOLD zawsze się broniła a 5 generacjia czy to 100/200/300 robiła mega robotę! B.dobre kolumny!

Jeśli chciałbyś zapolować dalej na promocje, to w bdb cenie mamy Sonus fabery Sonetto V 🙂 Inne granie, spokojniejsze, nasycone. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 25.11.2024 o 20:14, TomaszWarecki napisał:

Ale pytam czy patrzysz na odpowiedniki.

😉

Bo ty porównujesz 300 starej linii do mniejszych nowej 🙂

O to chodzi. 

Więc 500 nowej linii to 300 starej. 

Warto.

W dniu 19.11.2024 o 15:55, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Pylon od początku wzorował się na brzmieniu kolumn ProAc. Może dalej iść tą drogą? Zabawa zaczyna się od modelu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Półka wyżej to Response D20R i większe. 

Zapraszam na odsłuchy 😉

P.S.

Pierwsze Pylony były strojone i porównywane w naszej sali odsłuchowej w Poznaniu 😉

ProAc świetne i piękne paczki, miałem okazję posłuchać d48 z Naim, niesamowicie przyjemne granie. Czy tańsze modele typu d30 d20 grają podobnie ? Jestem ciekaw też z jaką elektroniką je łączyć by jeszcze więcej czaru z nich wyciągną. Bo naim daje mocno dynamika 

Ukryta Zawartość

Pylon od początku wzorował się na brzmieniu kolumn ProAc.

Tak z luźnej ciekawości skąd to info? Oni to kiedyś w jakimś wywiadzie powiedzieli? 

Nic w tym złego uważam 🙂

Tylko jestem ciekaw.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ale pytam czy patrzysz na odpowiedniki.

😉

Bo ty porównujesz 300 starej linii do mniejszych nowej 🙂

O to chodzi. 

Więc 500 nowej linii to 300 starej. 

Warto.

Już się doedukowałem z zakresu modeli. Trochę mają dziwną manierę. Tak jakby BMW serii 3 to była następna nowa seria ale już 5 🙂

Z MA biorę po uwagę właśnie 300 starą ( te z przetwornikami 8 cali niskotonowymi ). Porady cenne - walczę nadal 🙂

Godzinę temu, Mikolaj1212 napisał:

ProAc świetne i piękne paczki, miałem okazję posłuchać d48 z Naim, niesamowicie przyjemne granie. Czy tańsze modele typu d30 d20 grają podobnie ? Jestem ciekaw też z jaką elektroniką je łączyć by jeszcze więcej czaru z nich wyciągną. Bo naim daje mocno dynamika 

Moja elektronika to Musical Fidelity. Dla tej części szukam ujścia piękna, które MF oferuje.

53 minuty temu, TomaszWarecki napisał:

Z MA biorę po uwagę właśnie 300 starą ( te z przetwornikami 8 cali niskotonowymi ). Porady cenne - walczę nadal 🙂

Za tą kwotę to jest świetny wybór! Tych nowych par już w prawdzie nie zostało wiele, więc warto myśleć.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Oni to kiedyś w jakimś wywiadzie powiedzieli? 

Jak zaczynali, to główny konstruktor stroił u nas pierwsze kolumny w naszej sali odsłuchowej, także znamy się 😉

1 godzinę temu, Mikolaj1212 napisał:

Naim do ProAc jak najbardziej. Anglicy lubią to 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Godzinę temu, Planeta Dźwięku napisał:

Za tą kwotę to jest świetny wybór! Tych nowych par już w prawdzie nie zostało wiele, więc warto myśleć.

🙂 🙂 będą się sprzedawać jeszcze ze 2 lata 🙂

4 godziny temu, TomaszWarecki napisał:

Już się doedukowałem z zakresu modeli. Trochę mają dziwną manierę. Tak jakby BMW serii 3 to była następna nowa seria ale już 5 🙂

Właśnie tak naprawdę to teraz wrócili do prawidłowej maniery to ta wcześniejsza seria miała dziwne oznaczenie. Aczkolwiek dawniej były podłogówki 200 300 i 500.

Nie wiem może to takie luźne przepuszczenie że może w poprzedniej serii myśleli jeszcze potem o większych 500-kach takich gigantach już? Ciężko powiedzieć:p

Teraz jest ok.

3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Jak zaczynali, to główny konstruktor stroił u nas pierwsze kolumny w naszej sali odsłuchowej, także znamy się 😉

Aaaaa ok super.

Nie wiedziałem. Dzięki. 

1 godzinę temu, TomaszWarecki napisał:

🙂 🙂 będą się sprzedawać jeszcze ze 2 lata 🙂

Nie ma szans. Nie w tej cenie. 

Tak jak fyne i audio Physic z eic. Też już końcówki. 

W dniu 27.11.2024 o 10:12, TomaszWarecki napisał:

Moja elektronika to Musical Fidelity. Dla tej części szukam ujścia piękna, które MF oferuje.

Konkretniej? Mnie M5SI czy nawet M6SI nie zauroczyły jakoś szczególnie. M5SI to mnie w sumie bardzo rozczarował. Głównie od strony basu, którego według mnie mu brak.

Jeśli chodzi o kolumny, to ja w tej cenie sięgnąłbym po Quadral Platinum+ Nine.

Dawno nie słyszałem Diamondów (wersji mk2 chyba wcale), ale miałem okazję w tym roku posłuchać Jasperów 25mk2 z moimi wzmacniaczami i było to duże rozczarowanie. 

12 godzin temu, Chmarski napisał:

Konkretniej? Mnie M5SI czy nawet M6SI nie zauroczyły jakoś szczególnie. M5SI to mnie w sumie bardzo rozczarował. Głównie od strony basu, którego według mnie mu brak.

Dawno nie słyszałem Diamondów (wersji mk2 chyba wcale), ale miałem okazję w tym roku posłuchać Jasperów 25mk2 z moimi wzmacniaczami i było to duże rozczarowanie. 

Może być tak jak napiłeś. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Zauważyłem drążąc wciąż mój temat, że zaznaczył się mocny! zjazd na cenie z oferty AUDIO PHYSIC CLASSIC 25. Czy to okazja faktycznie za coś solidnego, podobnie jak MA Gold 300 5G? 

11 godzin temu, TomaszWarecki napisał:

Zauważyłem drążąc wciąż mój temat, że zaznaczył się mocny! zjazd na cenie z oferty AUDIO PHYSIC CLASSIC 25. Czy to okazja faktycznie za coś solidnego, podobnie jak MA Gold 300 5G? 

Witam,

gdzie ten zjazd?  Poza wyprzedażami zmieniającego się dystrybutora cena za parę to około 20k.

4 godziny temu, sul76 napisał:

Witam,

gdzie ten zjazd?  Poza wyprzedażami zmieniającego się dystrybutora cena za parę to około 20k.

Znajdziesz obecnie do 14000.

32 minuty temu, TomaszWarecki napisał:

Znajdziesz obecnie do 14000.

Zgadza się, ale tylko wybrane kolory - efekt zmiany dystrybutora.

Niedługo wrócą do cennikowych 20000.

Jak ktoś rozważa zakup, to chyba dobra chwila.

Pozdrawiam 

W dniu 28.11.2024 o 20:29, Chmarski napisał:

Mam podobne zdanie.

W dniu 7.12.2024 o 20:10, TomaszWarecki napisał:

Zmienia się dystrybutor więc poprzednie wyprzedaję wszystko na minus 50%. Rewelacyjna okazja która zapewne nie powtórzy się przy nowym dystrybutorze. 

17 godzin temu, sul76 napisał:

Zgadza się, ale tylko wybrane kolory - efekt zmiany dystrybutora.

Niedługo wrócą do cennikowych 20000.

Jak ktoś rozważa zakup, to chyba dobra chwila.

Pozdrawiam 

Obawiam się że nie wrócą tylko będą drożej

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Mam podobne zdanie.

Zmienia się dystrybutor więc poprzednie wyprzedaję wszystko na minus 50%. Rewelacyjna okazja która zapewne nie powtórzy się przy nowym dystrybutorze. 

Obawiam się że nie wrócą tylko będą drożej

w de około 4700Euro/kpl za AP25.

Drożej niż obecnie cennikowo? Kto to kupi?

24 minuty temu, sul76 napisał:

w de około 4700Euro/kpl za AP25.

Drożej niż obecnie cennikowo? Kto to kupi?

U nowego dystrybutora jest ta sama cena.20500 zł.

U poprzedniego jest 13000 a schodzą jeszcze.  

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

U nowego dystrybutora jest ta sama cena.20500 zł.

U poprzedniego jest 13000 a schodzą jeszcze.  

Czy 120 Wat jako maksymalna moc zalecana dla tej kolumny ( ma 4 ohmy ) nie będzie ryzykowne przy moim wzmacniaczu mającym max 220 Wat przy 8 omach ? No i poza tym, czy są warte z i jak je porównać do Monitor Audio Gold 300 5G na które już trzymam kasę w szufladzie ?

Edytowane przez TomaszWarecki

Pylon od początku wzorował się na brzmieniu kolumn ProAc. Może dalej iść tą drogą? Zabawa zaczyna się od modelu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Półka wyżej to Response D20R i większe. 

Zapraszam na odsłuchy 😉

P.S.

Pierwsze Pylony były strojone i porównywane w naszej sali odsłuchowej w Poznaniu 😉

Panowie widzę dalej z tym idiotyzmem "cena za sztukę"?
Brak szacunku dla klienta w pełni.
Proponuję jeszcze podawać cenę wzmacniaczy stereo "za jeden kanał"
Produkty będą się jeszcze lepiej lokować cenowo w wyszukiwarkach.

Ukryta Zawartość

tu to samo.

Tak po ludzku-nie wstyd Wam?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• Pokaż nowe odpowiedzi