Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz stereo do 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku myślałem nad jakimś japończykiem ale po przeczytaniu kilku opini nie wiem czy NAD lub Cambridge Audio bedzie lepszy choć ostatnio znalazłem takie komentarze o tym że w tych brytyjskich pakują jakiś chińskie komponenty i czesto sie psują potencjometry. Z uwagi na to że nie pracuje i te 500zł sporo więc nie wiem czy iść na jakiś kompromis jesli nie sa jakieś wyrażnie gorsze

kolumny jakie bede miał  to Arcus AS3 i DAC Topping e30 i tu nie wiem czy nie bedzie zbyt jasno, ciepło i ostro

czy taki CA Azur 340a lub NAD C315BEE bedzie dobry? byle z lat 2007 do 2014 bo raczej sie nie trafi jakiś 'grzebany" czy mocno zużuty

https://www.audiostereo.pl/topic/168537-wzmacniacz-stereo-do-500z%C5%82/
17 minut temu, Tal napisał:

Za 500zł ten NAD 315 będzie dobrym wyborem.

Myslałem nad czymś w klasie D ale kiedyś mocno się przejechałem na np. takim S.M.S.L. , trudno tez o jakies racjonalne opinie bo sami "melomani" się odzywaja bez podawania konkretów a tylko krytykujących

Ja jestem raczej konserwatystą pod względem topologi i rodzaju klasy wzmacniaczy, także klasyczne tranzystory w klasie AB (ewentualnie A) najlepiej mi grają. Dla pewności zadowolenia pozostałbym na Twoim miejscu również przy klasycznych rozwiązaniach. Te tanie chińskie wzmacniacze w klasie D mnie nie przekonują, bo nie dość że pewnie wszystkie grają podobnie to jeszcze są wielkości pudełka zapałek. Bliżej mi do pełnowymiarowych urządzeń i rzeczy 🙂 

Możesz ewentualnie zwrócić uwagę jeszcze na Rotela RA-931 MkII BX

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

4 minuty temu, Tal napisał:

Ja jestem raczej konserwatystą pod względem topologi i rodzaju klasy wzmacniaczy, także klasyczne tranzystory w klasie AB (ewentualnie A) najlepiej mi grają. Dla pewności zadowolenia pozostałbym na Twoim miejscu również przy klasycznych rozwiązaniach. Te tanie chińskie wzmacniacze w klasie D mnie nie przekonują, bo nie dość że pewnie wszystkie grają podobnie to jeszcze są wielkości pudełka zapałek. Bliżej mi do pełnowymiarowych urządzeń i rzeczy 🙂 

Możesz ewentualnie zwrócić uwagę jeszcze na Rotela RA-931 MkII BX

Troche to już zabytek, w razie czego nie mam nawet gdzie blisko naprawic

4 minuty temu, bartek444 napisał:

Troche to już zabytek, w razie czego nie mam nawet gdzie blisko naprawic

Spoko, pozostań w takim razie przy tym NADzie. To dobra opcja za te pieniądze.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

22 godziny temu, bartek444 napisał:

Na początku myślałem nad jakimś japończykiem ale po przeczytaniu kilku opini nie wiem czy NAD lub Cambridge Audio bedzie lepszy choć ostatnio znalazłem takie komentarze o tym że w tych brytyjskich pakują jakiś chińskie komponenty i czesto sie psują potencjometry. Z uwagi na to że nie pracuje i te 500zł sporo więc nie wiem czy iść na jakiś kompromis jesli nie sa jakieś wyrażnie gorsze

kolumny jakie bede miał  to Arcus AS3 i DAC Topping e30 i tu nie wiem czy nie bedzie zbyt jasno, ciepło i ostro

czy taki CA Azur 340a lub NAD C315BEE bedzie dobry? byle z lat 2007 do 2014 bo raczej sie nie trafi jakiś 'grzebany" czy mocno zużuty

Sprzedaj swojego Daca i kup używany wzmacniacz typu Topping Mx3 lub Loxjie A30 i będzie super! 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może mieć nawet tylko 6 lat, bo był produkowany do 2017r.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

17 godzin temu, stach_s napisał:

Sprzedaj swojego Daca i kup używany wzmacniacz typu Topping Mx3 lub Loxjie A30 i będzie super! 

Albo Onkyo A5VL

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Może Pioneer A-447 który podobno jest  skonstruowany jak słynny A400 a kosztuje sporo mniej...?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

1 godzinę temu, StachMuszel napisał:

No chyba, że Szymon sprzedasz koledze za deklarowane 500pln 😉 

Ja swojego nawet za £500 nie sprzedam, ale 500pln + kasa zarezerwowana na DAC spokojnie wystarczy.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.