Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner Stereo do 4000zł - nowy lub używany

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie i dziękuję za przyjecie do waszego grona.

Jako, że jestem świeżakiem odnośnie audio proszę was o pomoc w zakupie. Szukam amplitunera stereo ( z możliwość podłączenia subwoofera, lecz niekoniecznie) do 4000zł nowy lub używany (2 letni). Najlepiej abym mógł podłączyć do niego gramofon technics sl-1500c oraz korzystać z popularnych serwisów muzycznych jak Tidal, Spotify oraz AirPlay. Glośników jeszcze nie posiadam (będą testowane z nowym sprzętem 🙂 ), ale zamierzam kupić prawdopodobnie jakieś podłogowe. Jeśli ma to znaczenie to będę słuchał Jazz, Hip-Hop, Blues, Rock, Metal, Elektroniczna, Filmowa, Dance.

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam  

Edytowane przez kemyd
  • kemyd zmienił(a) tytuł na Amplituner Stereo do 4000zł - nowy lub używany

Wszystko czego potrzebujesz znajdziesz w amplitunerze Yamaha R-N800A i do tego nowy na gwarancji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

2 hours ago, Tal said:

Wszystko czego potrzebujesz znajdziesz w amplitunerze Yamaha R-N800A i do tego nowy na gwarancji.

Ukryta Zawartość

Rozważałem tą markę, ale model niżej. Tem co podałeś wydaje się bardziej rozsądny. Dzięki 

Ukryta Zawartość

8 minut temu, kemyd napisał:

Rozważałem tą markę, ale model niżej. Tem co podałeś wydaje się bardziej rozsądny. Dzięki 

Myślę, że bardziej przyszłościowy.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

13 minutes ago, quatross said:

Do hip-hopu polecam ROTEL S14 

Ukryta Zawartość

Ciekawy, ale cena przekracza mój budżet o jakieś 500€. 

Ukryta Zawartość

Z nowych to chyba najsensowniej iść w Yamahę R-N800A, tutaj jest wszystko co trzeba 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Cześć 🙂 Warto też na pewno sprawdzić Audiolaba 6000A Play, Onkyo TX-8470, może Denon PMA-900HNE 🙂 

Warto jednak zacząć poszukiwania od nowych kolumn, bo one mają większe znaczenie brzmieniowo. Ile chciałbyś na nie przeznaczyć? 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja bym wziął najpierw wzmacniacz i z nim można chodzić na odsłuchy po salonach 😉 Tak jest wygodniej 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Obecnie radio zapewni ci bez problemu najprostszy odtwarzacz sieciowym jakim będzie wiim mini. 

I w tym momencie istota zakupu amplitunera stereo traci jakikolwiek sens i możesz tak samo otworzyć się na czyste wzmacniacze stereofoniczne. 

Absolutnie nie bierz modelu niższego pod uwagę to znaczy RN 600 gdyż 800 gra wyraźnie lepiej

Axr100 czy wspomniane Onkyo 8470. To też ciekawe opcje.

Z tym że otwierając się na wzmacniacze stereo dostaniesz po prostu lepszy dźwięk i będziesz miał większy wybór

10 hours ago, Top Hi-Fi & Video Design said:

Z nowych to chyba najsensowniej iść w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , tutaj jest wszystko co trzeba 😉

Właśnie jak pisałem wcześniej zastanawiam się nad tą marką. Szukam teraz jakie używki ( 2letnie ) mogę kupić w podobnej cenie. Dzięki, zerknę na recenzję. 

8 hours ago, Q21 said:

Cześć 🙂 Warto też na pewno sprawdzić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 🙂 

Warto jednak zacząć poszukiwania od nowych kolumn, bo one mają większe znaczenie brzmieniowo. Ile chciałbyś na nie przeznaczyć? 🙂 

Kolumny prawdopodobnie będę szukał używane, można trafić na fajne okazje. 
Zerknę na to co podałeś. Dzięki. 👌

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kemyd
5 hours ago, Piotr Sonido said:

Obecnie radio zapewni ci bez problemu najprostszy odtwarzacz sieciowym jakim będzie wiim mini. 

I w tym momencie istota zakupu amplitunera stereo traci jakikolwiek sens i możesz tak samo otworzyć się na czyste wzmacniacze stereofoniczne. 

Absolutnie nie bierz modelu niższego pod uwagę to znaczy RN 600 gdyż 800 gra wyraźnie lepiej

Axr100 czy wspomniane Onkyo 8470. To też ciekawe opcje.

Z tym że otwierając się na wzmacniacze stereo dostaniesz po prostu lepszy dźwięk i będziesz miał większy wybór

Jak czytałem to najlepiej było by kupić osobno wzmacniacz bez żadnych dodatków, jeszcze lepiej jakiś 20-30 letni  i osobno odtwarzacz sieciowy. No ale wieżę się to z tym, że serwis może pochłonąć trochę złoty, do tego potrzeba więcej miejsca i ogólne koszty. 😬😉

Edytowane przez kemyd
W dniu 12.11.2024 o 23:21, kemyd napisał:

Mam, przesiadłem się z zestawu Cyrusa, polecam.

W dniu 13.11.2024 o 21:44, kemyd napisał:

Jak czytałem to najlepiej było by kupić osobno wzmacniacz bez żadnych dodatków,

Daj spokój.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

W dniu 13.11.2024 o 21:44, kemyd napisał:

Jak czytałem to najlepiej było by kupić osobno wzmacniacz bez żadnych dodatków, jeszcze lepiej jakiś 20-30 letni  i osobno odtwarzacz sieciowy. No ale wieżę się to z tym, że serwis może pochłonąć trochę złoty, do tego potrzeba więcej miejsca i ogólne koszty. 😬😉

Osobni tak. Z tymi wzmacniaczami 20-30 lat to uważaj. To zależy. Trafisz na fajny egzemplarz i też na taki reperowany u Mietka w garażu żeby grał do wymiany łopon. Tu ostrożnie.