Skocz do zawartości
IGNORED

Transmiter FM do starego radioodtwarzacza - czy zadziała poza samochodem?

Rekomendowane odpowiedzi

Elo mam leciwy już radio odtwarzacz brak w nim aux brak bluetooth kaseciak nie działa bo tak to by się kupiło kasete bluetooth,pomyślałem że kupie transmiter fm widziałem takie z mini jack podpina się go do smartfonu,nie chodzi mi o samochód o takie mi chodzi co na zdjęciu czy będzie to działać?

Ps. Jaki transmiter polecacie? Powtarzam nie do samochodu.

RADIO ODTWARZACZ CD PHILIPS AZ1209/00

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, jaworznianin3 napisał:

Elo mam leciwy już radio odtwarzacz brak w nim aux brak bluetooth kaseciak nie działa bo tak to by się kupiło kasete bluetooth,pomyślałem że kupie transmiter fm widziałem takie z mini jack podpina się go do smartfonu,nie chodzi mi o samochód o takie mi chodzi co na zdjęciu czy będzie to działać?

Ps. Jaki transmiter polecacie? Powtarzam nie do samochodu.

RADIO ODTWARZACZ CD PHILIPS AZ1209/00

Ukryta Zawartość

Cześć. Jak kupisz transmiter FM i dasz mu zasilanie, ustawisz tą samą częstotliwość na jednym i drugim to będzie działać elegancko na tym radyjku i w sumie nie tylko na tym. Możliwe, że będzie też działać na radyjku w drugim pokoju. Zależy od tego jaki zasięg będzie miał transmiter FM oraz antena z radia. Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Pewnie taki co ma zasilanie czyli akumulator jakiś. Z gniazda słuchawkowego to prądu nie weźmie. 

?👈

W samochodzie ustawiasz radio na daną częstotliwość FM i tak samo radio w Philipsie , a transmiter wysyła na tej częstotliwości sygnał radiowy . Więc będzie działać . Najlepiej daj linka z transmiterem . 

9 minut temu, Bukaj napisał:

Ukryta Zawartość

Takiego pod powerbanka i będzie śmigać!

Gdzie jego podłączysz ? 

Jeśli głowica sprawna to to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, czester15.30 napisał:

Gdzie jego podłączysz ? 

Ukryta Zawartość

@jaworznianin3wyraźnie napisał, że kaseciak nie działa!

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Bukaj napisał:

@jaworznianin3wyraźnie napisał, że kaseciak nie działa!

Bo nie kręci , czy głowica padła ? 

Zasilacz jest ok.

Jak już kupować transmiter,  to porządny - z ekranikiem wyświetlającym tytuły, a nie tylko częstotliwość nadawania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, Bukaj napisał:

Cześć. Jak kupisz transmiter FM i dasz mu zasilanie, ustawisz tą samą częstotliwość na jednym i drugim to będzie działać elegancko na tym radyjku i w sumie nie tylko na tym. Możliwe, że będzie też działać na radyjku w drugim pokoju. Zależy od tego jaki zasięg będzie miał transmiter FM oraz antena z radia. Pozdrawiam!

Ja to wszystko wiem,chodzi mi bardziej o to jakiej marki kupic ,ktoy najlepszy

12 godzin temu, porlick napisał:

Zasilacz jest ok.

Jak już kupować transmiter,  to porządny - z ekranikiem wyświetlającym tytuły, a nie tylko częstotliwość nadawania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poco ma mi wyswietlac tytul?

17 godzin temu, czester15.30 napisał:

Tam w kaseciaku jest taka szpilka i sie urwala,kaseta nie dotykala glowicy to chcialem nagac te szpilke i urwalem

Zaraz pokaze ci o jaki element chodzi

IMG_20241111_123716238.jpg

18 godzin temu, czester15.30 napisał:

Gdzie jego podłączysz ? 

Ukryta Zawartość

Wysle z wiezy foto ale to samo ma radio,palcem pokazuje co urwalemIMG_20241111_123716238.thumb.jpg.f25e6dbf308b1a1ca9d7fe6cb08428b2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

55 minut temu, jaworznianin3 napisał:

Tam w kaseciaku jest taka szpilka i sie urwala,kaseta nie dotykala glowicy to chcialem nagac te szpilke i urwalem

Zaraz pokaze ci o jaki element chodzi

Ukryta Zawartość

Wysle z wiezy foto ale to samo ma radio,palcem pokazuje co urwalemIMG_20241111_123716238.thumb.jpg.f25e6dbf308b1a1ca9d7fe6cb08428b2.jpg

Jeśli w magnetofonie naciśniesz przycisk start play , to głowica idzie do góry ? 
To tak  działa , że głowica kasety adapteru powinna zetknąć się z głowicą magnetofonu . 

To co urwałeś , to chyba " naciąg , szpilka , prowadnica do taśmy "  Tam chyba  podczas wciśnięcia startu , rolka idzie do góry i dociska taśmę do szpilki  . 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czester15.30
Godzinę temu, jaworznianin3 napisał:

Jeśli taśma nie dotykała głowicy , to mogło być coś z rolką , która podczas włączania startu nie dociskała taśmy do szpilki . 
Sprawdź , czy w ogóle głowica idzie do góry .  

25 minut temu, czester15.30 napisał:

Jeśli taśma nie dotykała głowicy , to mogło być coś z rolką , która podczas włączania startu nie dociskała taśmy do szpilki . 
Sprawdź , czy w ogóle głowica idzie do góry .  

Nie bo szpilka urwana dlatego potrzebuję taki transmiter FM który podłączę do komórki telefon smartfon ma gniazdo słuchawkowe mini jack, i taki bym potrzebował co się wpina pod mini Jacka w telefonie tylko tyle tego jest taradajstwa że nie wiadomo które będzie działać bo z tego co sprawdzałem to wszystkie są przeważnie do auta a ja nie chcę do samochodu a jeszcze pilot do tego muszę dokupić bo ten od boomboxa oryginalny trzeba mocno naciskać przyciski był czyszczony nic nie pomogło

52 minuty temu, czester15.30 napisał:

Jeśli w magnetofonie naciśniesz przycisk start play , to głowica idzie do góry ? 
To tak  działa , że głowica kasety adapteru powinna zetknąć się z głowicą magnetofonu . 

To co urwałeś , to chyba " naciąg , szpilka , prowadnica do taśmy "  Tam chyba  podczas wciśnięcia startu , rolka idzie do góry i dociska taśmę do szpilki  . 

Taki transmiter który podepnę do wejścia słuchawkowego w smartfonie i on wyśle mi sygnał po efemie do boomboxa tyle tego taradajstwa że nie wiadomo które będzie działać

44 minuty temu, jaworznianin3 napisał:

Nie bo szpilka urwana dlatego potrzebuję taki transmiter FM który podłączę do komórki telefon smartfon ma gniazdo słuchawkowe mini jack, i taki bym potrzebował co się wpina pod mini Jacka w telefonie tylko tyle tego jest taradajstwa że nie wiadomo które będzie działać bo z tego co sprawdzałem to wszystkie są przeważnie do auta a ja nie chcę do samochodu a jeszcze pilot do tego muszę dokupić bo ten od boomboxa oryginalny trzeba mocno naciskać przyciski był czyszczony nic nie pomogło

Taki transmiter który podepnę do wejścia słuchawkowego w smartfonie i on wyśle mi sygnał po efemie do boomboxa tyle tego taradajstwa że nie wiadomo które będzie działać

Każdy będzie działać!

Ja bym puścił telefon po bluetooth do transmitera i częstotliwości szukał na radio FM. 

Po co jakieś kombinacje z mini jack.

Jak kupisz transmiter z dobrym zasięgiem to praktycznie cały dom obejmie! 

@jaworznianin3tu masz fajny z dużym ekranem

Ukryta Zawartość

W dodatku ma przycisk bass oraz treble

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, jaworznianin3 napisał:

Choćby po to, by na kartę wrzucić taczkę muzyki i moc nawigować po tytule. BT ma każdy, więc można z telefonu też można coś puścić.

2 godziny temu, jaworznianin3 napisał:

Tu raczej nie ma markowych. Jeden działa ok, inny tragicznie, musisz spróbować.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Kto nie ryzykuje nie pije szampana!

19 minut temu, szymon1977 napisał:

Tylko ktorej marki?

23 minuty temu, porlick napisał:

Choćby po to, by na kartę wrzucić taczkę muzyki i moc nawigować po tytule. BT ma każdy, więc można z telefonu też można coś puścić.

Nadal nie widze sensu zapisywac muzyke na dysk fona,ja zawsze z yt puszczam i tam mam playlisty,w czasach gdzie net byl 3zl za godzine to pobieralem,teraz tego nie robie poco poco powod?

33 minuty temu, jaworznianin3 napisał:

Tylko ktorej marki?

Nadal nie widze sensu zapisywac muzyke na dysk fona,ja zawsze z yt puszczam i tam mam playlisty,w czasach gdzie net byl 3zl za godzine to pobieralem,teraz tego nie robie poco poco powod?

Ale możesz za to puścić go bezprzewodowo( bluetooth) zamiast łączczyć kablem mini jack.

Nie napisał na dysk telefonu tylko na karte. Chodziło mu o karte SD. Na tą karte wrzucasz muzyke, wpinasz do transmitera i nawigujesz ją na nim. 

Edytowane przez Bukaj
6 minut temu, Bukaj napisał:

Ale możesz za to puścić go bezprzewodowo zamiast łączcyć kablem mini jack

Eh nie kumasz puszczajac z yt tez moge bezprzewodowo

1 minutę temu, jaworznianin3 napisał:

Eh nie kumasz puszczajac z yt tez moge bezprzewodowo

Pytanie brzmi poco pobierac😄

Edytowane przez jaworznianin3

Co chcesz możesz na nim puścić z telefonu. Ni chodzi mi o to. Chodzi o łączenie telefonu z transmiterem fm. 

Będzie to odbierać na każdym radio FM w domu i może nawet w samochodzie. 

Teraz, Bukaj napisał:

Co chcesz możesz na nim puścić z telefonu. Ni chodzi mi o to. Chodzi o łączenie telefonu z transmiterem fm. 

Będzie to odbierać na każdym radio FM w domu i może nawet w samochodzie. 

Ja pytam poco muzyke pobierac na fona

Nikt nie napisał że masz muzykę pobierać na fona. 

Możesz puścić co chcesz z telefonu napisałem, może to być np. Youtube, Spotify, Tidal, chomikuj.pl 

Czytaj ze zrozumieniem!

2 minuty temu, Bukaj napisał:

Nikt nie napisał że masz muzykę pobierać na fona. 

Możesz puścić co chcesz z telefonu napisałem, może to być np. Youtube, Spotify, Tidal, chomikuj.pl 

Ty pisałeś

Ty pisałeś

Nie czytasz ze zrozumieniem.

Mój komentarz dotyczył tego co napisał@porlick

23 minuty temu, jaworznianin3 napisał:

Choćby po to, by mieć poza zasięgiem sieci. Osobiście mam cały HDD muzyki, audiobooków, itp. Np jadąc autem w trasie wolę słuchać z penrajwa, jak wkurzać się podczas utraty zasięgu. W domu tych problemów nie będzie, ale czasem awarie netu się zdarzają. Mam też w plikach takie rzeczy, które sam ripowalem z winyli, czy kaset, które nawet nie wyszły na płytach.

Ale jak kto lubi. Są tacy, którzy nie uznają mieć czegokolwiek- czy na fizycznych nośnikach, czy nawet plikach. Nie rozumiem takich, ale niech sobie żyją, jak chcą. Kim byłby z takich dumny. 🤨

3 godziny temu, porlick napisał:

Choćby po to, by mieć poza zasięgiem sieci. Osobiście mam cały HDD muzyki, audiobooków, itp. Np jadąc autem w trasie wolę słuchać z penrajwa, jak wkurzać się podczas utraty zasięgu. W domu tych problemów nie będzie, ale czasem awarie netu się zdarzają. Mam też w plikach takie rzeczy, które sam ripowalem z winyli, czy kaset, które nawet nie wyszły na płytach.

Ale jak kto lubi. Są tacy, którzy nie uznają mieć czegokolwiek- czy na fizycznych nośnikach, czy nawet plikach. Nie rozumiem takich, ale niech sobie żyją, jak chcą. Kim byłby z takich dumny. 🤨

Wbiłeś szpilę koledze

• Pokaż nowe odpowiedzi