Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupić używany amplituner Onkyo TX-8150?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie, jak w temacie. Czy na chwilę obecną ten amplituner posiada pełną funkcjonalność? Szukam czegoś do spotify i radia internetowego, więc może ktoś ma na stanie ten sprzęt i jest w stanie coś w temacie powiedzieć, bo wsparcie wygasło już dosyć dawno temu?

Teraz, karoles75 napisał:

wsparcie wygasło już dosyć dawno temu?

Co to dokładnie oznacza? I jakie to ma znaczenie dla użytkownika?

1 godzinę temu, Allmr napisał:

Co to dokładnie oznacza? I jakie to ma znaczenie dla użytkownika?

Chodzi mi o to, czy na dzień dziesiejszy działa na przykład spotify?

Dokładnie chodzi mi o to, żeby po zakupie nie okazało się, że nie działa radio internetowe i spotify, na którym mi zależy. Jeżeli zadaję  dziwne pytania, to proszę o wyrozumiałość, ale nigdy nie miałem takiego urządzenia a nie chciałbym kupić amplitunera sieciowego, i żeby się okazało, że mam tylko "wzmacniacz".

Nie widziałem nigdzie głosów, by coś przestało działać. Jeśli zależy Ci na jak największej długowieczności, to szukałbym wzmacniacza i oddzielnie dokupił streamer, taki jak np. WiiM Mini 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

3 minuty temu, Q21 napisał:

Nie widziałem nigdzie głosów, by coś przestało działać. Jeśli zależy Ci na jak największej długowieczności, to szukałbym wzmacniacza i oddzielnie dokupił streamer, taki jak np. WiiM Mini 🙂 

Zastanawiałem się nad podobnymi urządzeniami, ale brak jest radia internetowego a takowe musi być.... 

2 godziny temu, karoles75 napisał:

Zastanawiałem się nad podobnymi urządzeniami, ale brak jest radia internetowego a takowe musi być.... 

Chyba palnąłem głupotę z tym radiem internetowym, ale ostrzegałem. A wracając do Onkyo 8150, czy obecnie warto kupić w dobrej cenie?

Ma Spotify i ma radio internetowe i jest całkiem spoko. Czy warto ? Kwestia ceny. To jednak nieco wiekowy model. 

Kwestia też kolumn do jakich chcesz to podłączyć.

34 minuty temu, karoles75 napisał:

Chyba palnąłem głupotę z tym radiem internetowym, ale ostrzegałem. A wracając do Onkyo 8150, czy obecnie warto kupić w dobrej cenie?

Jaka to dobra cena?

30 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ma Spotify i ma radio internetowe i jest całkiem spoko. Czy warto ? Kwestia ceny. To jednak nieco wiekowy model. 

Kwestia też kolumn do jakich chcesz to podłączyć.

Jaka to dobra cena?

1200zł. Tak trochę poczytałem o tych o.strumieniowych i wszystko fajne, tylko brakuje mi w tych tańszych USB na pendriva. Polecicie coś z USB? Znalazłem Acrylic Pro + za 750zł i teraz mam dylemat pomiędzy nim a czy dołożyć do Onkyo? Dodam, że posiadam już wzmacniacz z wejściem cyfrowym, ale kompletny bram źródeł, poza PC.

Edytowane przez karoles75
Godzinę temu, karoles75 napisał:

Tak to dobry sprzęt dla początkującego adepta audio zajawki. Jest on chyba stosunkowo niedrogi. U znajomego w onkyo wszystko działa jak należy 😉😎

No to z tych dwóch Onkyo.

Ciężko powiedzieć czy to dobra cena. Pamiętam że nowe sprzedawałem nie dużo drożej. No ale czas. Leci i rozumiem. 

1 godzinę temu, fanatyk muzyki napisał:

Tak to dobry sprzęt dla początkującego adepta audio zajawki. Jest on chyba stosunkowo niedrogi. U znajomego w onkyo wszystko działa jak należy 😉😎

Dzięki za info. Kupiłem jednak polecany wyżej WiiM Mini. Jak sprawdzę to dam znać, jak się sprawuje. Nad tym Onkyo też się jeszcze zastanowię, bo chcę mieć muzykę w dwóch pokojach. W jednym będę miał wzmacniacz z tym WiiM Mini, a w drugim bym miał tego Onkyo.  Wszystkim dziękuję za podpowiedzi.

4 godziny temu, karoles75 napisał:

Jeden z bardziej udanych ampli Onkyo - w skrócie warto ;)

W takiej cenie moim zdaniem warto się zainteresować. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Podłączyłem dziś Wiim mini i cóż: Dziękuję koledze Q21 za polecenie mi tego okruszka. Jestem mile zaskoczony, co potrafi. Po małych perturbacjach z konfiguracją już działa. W tej cenie jest super i mam wszystko, co chciałem: radio i spotify. Powiem szczerze, że zakup amplitunera Onkyo stanął pod dużym znakiem zapytania. Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne. Zobaczymy, jakie wrażenia będę miał po miesiącu

No mini to od lat jest już sprawdzona sztuka.

Uważaj tylko gniazda. On jest dość delikatny. Więc bez potrzeby nie odlaczaj i nie podpinaj w kółko. 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

No mini to od lat jest już sprawdzona sztuka.

Uważaj tylko gniazda. On jest dość delikatny. Więc bez potrzeby nie odlaczaj i nie podpinaj w kółko. 

Dzięki za ostrzeżenie, a tak przy okazji to jestem na chwilę obecną bardzo zadowolony. Klasyczne odtwarzacze, bo takiego szukałem do zestawu do wzmacniacza są bardzo drogie i szybko tracą wsparcie producentów, stając się mało użyteczne. Jest to bardzo irytujące, bo wydajesz kupę kasy na drogi odtwarzacz  a producent za chwilę cię oleje.

12 godzin temu, karoles75 napisał:

Dzięki za ostrzeżenie, a tak przy okazji to jestem na chwilę obecną bardzo zadowolony. Klasyczne odtwarzacze, bo takiego szukałem do zestawu do wzmacniacza są bardzo drogie i szybko tracą wsparcie producentów, stając się mało użyteczne. Jest to bardzo irytujące, bo wydajesz kupę kasy na drogi odtwarzacz  a producent za chwilę cię oleje.

Tak. Wiim i Cambridge pod tym kątem z tego niskiego budżetu są wzorami. 

Ale masz rację. 

Na razie na szczęście jest wybór.