Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner JVC RX 5042

KOpyt25

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie o tym ampli?. Baaardzo tani . I parametry dosc ciekawe. Az taki wymagajacy nie jestem. Inne amplitunery oczywiscie ,ze mnie interesuja jednak mam na wydatek do 800zl. Na oku mam jeszcze z allegro Yamahe 350.

Dane ampli JVC:

Stereo: 100W x 2, 8 omy przy 1kHz, z 0.8% THD; surround: 100W x 5, 8 omów przy 1kHz, z 0.8% THD

Zaawansowany procesor DSP

Wbudowane dekodery Dolby Digital/DTS/DTS 96/24/Dolby Pro Logic II

Wirtualny tylny głośnik przestrzenny

3D-PHONIC

System szybkiej konfiguracji głośników

DAP (wielokanałowe źródła cyfrowe): THEATER 1/THEATER 2/HALL 1/HALL 2 /DANCE CLUB/LIVE CLUB/PAVILION

DAP (2-kanałowe źródła): MONO FILM/THEATER 1/THEATER 2/HALL 1/HALL 2/DANCE CLUB/LIVE CLUB/PAVILION/ALL CH STEREO

DSP cyfrowy equalizer

Pilot A/

https://www.audiostereo.pl/topic/16833-amplituner-jvc-rx-5042/

Od dłuższego czasu jest spore zainteresowanie zestawami JVC. Nie wogóle skarg od użytkowników .Tym bardziej ,że pozwala na rozbudowanie kina domowego do dobrego poziomu.http://audiovideo.com.pl/product_info.php?cPath=2_4_51&products_id=510 plus dvd divx

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) plu kolumny JVC spx 300 /dwie duże i trzy małe za 1000 zł = razem 2278

extra cena pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posiadam owy amplituner od 3 miesiecy. Serce mi sie kraja, poniewaz wydalem na niego 1100 zl, a tu mozna juz wejsc w jego posiadanie za lekko ponad 800 zl.

Z gory powiem, ze do audiofila to sporo mi brakuje, a nawet nie daze do tego tytulu. Jako potencjalny uzytkownik, moge wypowiedzec sie na temat tego sprzetu.

Sprawdzalem go w kinie domowym ( system 5.0 ) z dvd sony. Ogolnie jestem zadowolony z efektu. Zaznaczam, ze nie mialem duzej skali porownawczej. Dzwiek przestrzenny byl bardzo dobry. Na codzien jednak mam go podlaczonego pod komputer. Glownie slucham muzyki ( techno ) i ogladam Divix'y. Tutaj rowniez bardzo dobrze brzmi. Wirtualny tylny głośnik przestrzenny daje zadowalajacy efekt, szczegolnie w wiekszych pomieszczeniach. Z szybkiego systemu konfiguracji glosnikow raczej sie nie korzysta. Przydatna funkcja to ustawianie odleglosci kazdego glosnika, ale to juz chyba standard. Equalizer przydaje sie przy ustawianiu film/muzyka. Czasem poprostu bas jest taki, ze sie spada z fotela i trzeba przykrecic.

Ja polecam ten amplituner. Nie testowalem Yamahy 350, ale z tego co zauwazylem wszyscy go chwala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.