Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser Orpheus

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, hudykot napisał:

Będą znowu udostępnione na AVS. Ktoś może się zapisał się na odsłuch?

Mam je na liście zakupów 😉

Ciekawe jak wasze wrażenia po 15-minutowej sesji.

jako miłośnik słuchawek sam bym chciał kiedyś do nich usiąść na dłużej niż 15 minut 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Słuchałem ich na premierze w 2015 albo w 2016, gdzie był oddelegowany pokój i gdzie była 1 osoba. Dużo lepsze warunki niż na AVS. 
No i nie jestem za bardzo chętny na kolejny odsłuch, stare HE90 są nieporównywalnie lepsze. 

Zapisałem się na te 15 minut 😄 

Ktoś więź gdzie jest ten magiczny pokój na stadionie?

Rok temu odbiłem się od ściany, a na stoisku Sennheisera niewiasty rozkładały ręce tłumacząc, że to tylko na zapisy 😉

Stare HE90 są zdecydowanie lepsze od nowego "wynalazku" Sennheisera. Jeszcze lepiej grają mz. z wzmacniaczem OrpheusaHEV90 stare Staxy model z przed 007

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 13.10.2024 o 21:42, hudykot napisał:

Mam je na liście zakupów

Go for it !!! przy obecnym kursie dollara wystarczy, że sprzedaż chałupę. hi hi 🙂

15 minut temu, Piniu2906 napisał:

Go for it !!! przy obecnym kursie dollara wystarczy, że sprzedaż chałupę. hi hi 🙂

Może nerka wystarczy 😉

Aplauz stacjonuje na narodowym w 101 i Symfonia 1.

Trzeba będzie podejść i dopytać. Jakby ktoś był w piątek, to niech napisze co i jak. Czy można sobie coś wybrać z muzyki, jakie będzie źródło itp.

• 2 tygodnie później...

Źródło to Tidal ze streamera Cambridge Audio sterowanego tabletem i powiem że takie dość lekkie brzmienie , do tego trzeba było dość wysoko kręcić Volume choć to może też od materiału zależało ale też trzeba się było nieco spieszyć bo te 15min szybko zlatuje.  Obok HD800s oraz HD820 pędzone HDVD820 i zamknięte były chyba dla mnie najlepiej brzmiące. Materiał równolegle leciał na wszystkich 3 modelach i to był dobry pomysł.

• 2 tygodnie później...
W dniu 27.10.2024 o 03:04, hudykot napisał:

I jak wrażenia?

.

W dniu 27.10.2024 o 10:31, mcemsi napisał:

Źródło to Tidal ze streamera

🤣😀...

Uważam zatem, że powinny być jeszcze droższe.

Tak - ze dwa miliony.

21 godzin temu, mcemsi napisał:

murzyński raper i jakościowo

A to się jeszcze obaczy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Tycinek.

Cena zaporowa. Z czego wynika nie mam pojęcia. Mechanika uruchomienia niespotykana i może robić wrażenie na sąsiadach 😁

Tidal z .... pod spodem stał jakiś Makintosz, mało czasu na szczegóły. Przesłuchałem dwa kawałki i po frytkach. 

Bardzo wygodne, zakrywały całe uszy. Bez problemu było można zakładać i ściągać okulary. 

Dźwięk - miks 300b i dobrego toru winylkowego. Myślałem, że będzie sypać nadmiarem iskier, a tu miłe zaskoczenie. Równo i aksamitnie. Spora rozdzielczość.

Staxy jednak bliższe sercu 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Bardzo ciekawe

Co mi podpadlo

Drugie najwieksze muzykalne wydarzenie to Yello The Eye

Ukryta Zawartość

Od lat Nr1 w testowaniu sprzetu

Przetwornik DAC na demonizowanym ESS Sabre a nie tak hołubionym AK

Uzywaja Ctossfeed

No i bliska alternatywa sa HD820 czyli ZAMKNIETE

Koniec bezsensownej zabawy w kabelki

A co mi sie nie podoba?

Ten sam gosc w innym YouTube o sluchawkach twierdzi, ze sluchawki nie nadaja sie do sluchania muzyki

No to co jest grane?

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, xajas napisał:

A co mi sie nie podoba?

Ten sam gosc w innym YouTube o sluchawkach twierdzi, ze sluchawki nie nadaja sie do sluchania muzyki

No to co jest grane?

Może poglądy ewoluują? A może skażenie zawodowym podejściem do realizacji muzyki i wykorzystywanych do tego narzędzi? 

Swoją drogą ja też wolę dźwięk wydobywający się z głośników. 

Drugie najwieksze muzykalne wydarzenie to Yello The Eye

Ukryta Zawartość

Od lat Nr1 w testowaniu sprzetu

O wiele bardziej wolę w tej roli 

Ukryta Zawartość

Przetwornik DAC na demonizowanym ESS Sabre a nie tak hołubionym AK

Sabre są bardzo dobre. Pod warunkiem, że właściwie się je wykorzysta 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny, a słuchawki to dwa różne światy. Jedne i drugie maja zalety i wady. Warto mieć opcje jedną i drugą na zadowalającym poziomie 😋

Co do recenzji tych sluchawek, nie sądziłem że one zostały stworzone do studyjnych zastosowań 🙂

10 godzin temu, Ajothe napisał:

Co do recenzji tych sluchawek

To bardziej prezentacja i reklama.

Albo reklama i prezentacja...

Na ucho otwarte HD 800 i te omawiane są o wiele bardziej podobne niż zamknięte HD 800.
Co w sumie wieści te same kłopoty. Może dlatego dla ludności to polecenie zamkniętych...?

W dniu 19.12.2024 o 09:42, Wuelem napisał:

TNa ucho otwarte HD 800 i te omawiane są o wiele bardziej podobne niż zamknięte HD 800.
Co w sumie wieści te same kłopoty. Może dlatego dla ludności to polecenie zamkniętych...?

James Bond mowil "Never say never"

Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem i posiadaczem zamknietych, ale jest jeden model, moj aktualny absolutny faworyt, ktory jako jedyny jest dokladnie na opak: otwarty 

Dlatego wcale bym sie nie zdziwil, gdyby pasownym ekwiwalentem do tych otwartych orpheusow (z basem) byly zamkniete 820 (z basem) a nie otwarte 800 (bez basu)

Sluchawki sa zawsze "bardzo specjalne"

i jeszcze raz sie powtorze: posluchacie posluchajcie posluchajcie Crossfeedu!

Edytowane przez xajas
W dniu 27.10.2024 o 10:31, mcemsi napisał:

Źródło to Tidal ze streamera Cambridge Audio sterowanego tabletem i powiem że takie dość lekkie brzmienie , do tego trzeba było dość wysoko kręcić Volume choć to może też od materiału zależało 

Oj, zależało, zależało.

Masakra.

A wystarczyło zadać sobie troszkę trudu i podłączyć bardzo dobry tor analogowy oparty nawet nie na magnetofonie, a na winylu.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

• 2 tygodnie później...
W dniu 18.12.2024 o 06:01, hudykot napisał:

Wczoraj na Fejsie było info, że pierwsza para sprzedała się w Polsce.

Pewnie komuś żona prezent pod choinkę zrobiła 😄

Pierwsza kupiona przez polski sklep. Bo z tego co mi wiadomo, samych słuchawek w Polsce jest kilka (dla porównania, HE90 jest kilkanaście). 

W dniu 22.12.2024 o 13:04, pmcomp napisał:

Oj, zależało, zależało.

Masakra.

A wystarczyło zadać sobie troszkę trudu i podłączyć bardzo dobry tor analogowy oparty nawet nie na magnetofonie, a na winylu.

Jak ja słuchałem w Zachęcie, to był vinyl i grało to nieporównywalnie lepiej niż przez CD Accu i tor cyfrowy Orpheusa. 
Nie wiem czy DAC w HE1 jest tak słaby czy o co chodzi dokładnie. Inny poziom dynamiki i przestrzeni.